۹ اسفند ۱۴۰۱
۸ اسفند ۱۴۰۱
۷ اسفند ۱۴۰۱
۶ اسفند ۱۴۰۱
۵ اسفند ۱۴۰۱
هومر آبرامیان و مانی - کاوه پهلوانی پیشگام و انقلابی
۴ اسفند ۱۴۰۱
حکومت رضاشاه و «دستِ انگلیسی ها»! - دکتر علی ميرفطروس
*پژوهش های اخیر نشان می دهند که در کودتای سوم اسفند 1299 و روی کار آمدن رضاخان، دولت انگلیس نه تنها نقشی نداشت، بلکه بسیاری از دولتمردان انگلیس از وقوع کودتا دچار حیرت شده بودند.
* وزیر مختار وقتِ انگلیس در ایران: «رضا خان، میهن پرست تر از آن بود که هرگز آلت دستی سرسپرده شود».
* در آن دوران، همه در انتظار یک «شهسوارِ ناجی» بودند تا آرامش و امنیّت و آبادانی را در مملکت مستقر کند و در این «انتظار» -البتّه- از استقرارِ آزادی و دموکراسی سخنی نبود.
۲ اسفند ۱۴۰۱
۳۰ بهمن ۱۴۰۱
بارگیریِ داستانِ تاریخیِ «آذرِ استروشنی»
پارسیانجمن: «آذرِ استروشنی یا شمشیرِ اسپارتاکوس» داستانی تاریخی است که قهرمانش آهنگری به نامِ «آذر» از «استروشن» است که در زمانِ اشکانان میزیسته. آذر را دستِ سرنوشت به جنگهای گوناگون در آسیای میانه و چین میکشاند و سپس به بردگی گرفتار میآید و بازرگانانِ یونانیِ راهِ ابرایشم او را در شهرِ رم میفروشند. آذر در شورشِ بردگان روم در کنارِ اسپارتاکوسِ نامی میجنگد و سپس هم شهروندِ افتخاریِ امپراتوریِ روم میشود.
فاجعه در کمین استوارترین پُل تاریخی جهان
پل تاریخی دزفول یادمان پیروزی شاپور ساسانی بر والرین به شوند فرسودگی و فرسایش در گذر زمان در آستانهی ویرانی و پیوستن به خاطرههاست.
۲۹ بهمن ۱۴۰۱
۲۸ بهمن ۱۴۰۱
۲۷ بهمن ۱۴۰۱
۲۶ بهمن ۱۴۰۱
۲۵ بهمن ۱۴۰۱
۲۳ بهمن ۱۴۰۱
پشتیبانی کمنظیر ایرانیان برون مرز از فراخوان 22 بهمن (11 فوریه) شاهزاده رضا پهلوی
۲۲ بهمن ۱۴۰۱
۲۱ بهمن ۱۴۰۱
۲۰ بهمن ۱۴۰۱
انقلاب اسلامی و ضرورت بازاندیشی (بخش سوم و پایانی) - دکتر علی میرفطروس
* شاه با سفر به آمریکا کوشید تا روابط خود با کارتر را بهبود بخشد، اما ورود شاه به محوطۀ کاخ سفید با تهاجم خشونت بارِ «چماقداران سازمان احیا» همراه بود.
* در سالهای ۱۳۵۴-۱۳۵۶ آیت الله خمینی بخاطر پیری و کهولتِ سن خواهان بازگشت به ایران بود.
* ارزیابی سازمان سیا و برخی دیگر از سرویسهای اطلاعاتی آمریکا در اواسط سال ۵۷: «ایران در وضعیّت انقلابی یا ما قبل انقلابی قرار ندارد و انتظار مى رود که شاه در ده سال آینده نیز همچنان به صورت فعال در قدرت بماند».
روشنفکران و رهبران سیاسیِ دیروز؛معمارانِ تباهیِ امروز - دکتر علی میرفطروس
گُزیده ای از روزشمارِ انقلاب اسلامی
23 آبان 1356=14نوامبر1977
آخرین سفرشاه به آمریکا در خاک و خون !
در این روز ،سفرشاه به آمریکا به خاک و خون کشیده شد.به روایتِ دکتر امیر اصلان افشار (سفیرِ سابق ایران درآمریکا و شاهد وُ ناظرِ ماجرا)، مهاحمانِ سازمان مائوئیستیِ «احیا» به رهبری فردی به نام محمد امینی به صفوف هواداران شاه حمله کرده و عدۀ بسیاری را با چوب و چماق و چاقو مجروح و مضروب کردند .
۱۸ بهمن ۱۴۰۱
۱۵ بهمن ۱۴۰۱
۱۴ بهمن ۱۴۰۱
انقلاب اسلامی و ضرورت بازاندیشی (بخش دوم) - دکتر علی میرفطروس
* دو سال قبل از انقلاب اسلامی کتاب «سقوط ۷۹» به سرنگونی شاه در سال ۷۹ (=۵۷) اشاره کرده بود.
* شاه: «چه کسی به انگلیسی ها اختیار داده که «للـه» و معلّمِ کشورهای خلیج فارس باشند …، ایران برای تصرف جزایر ابوموسی و تُنب [کوچک و بزرگ] به زور متوسّل می شود».
* استقلال طلبیها و سرکشیهای شاه باعث شده بود تا برخی دولتمردان آمریکا از «حملۀ نظامی به ایران» یاد کنند.
***
استاد شفیعی کدکنی و زبان فارسی
زبان فارسی به هیچ قومی در ایران تعلّق ندارد. بلکه متعلّق به همۀ ایرانیان است.
من در آکسفورد که بودم، آنجا در کتابخانهاش، یک فرد انگلیسی که اسمش و همه چیزش انگلیسی بود، عضو کمپانی هند شرقی بود، آمده بود زبان فارسی یاد گرفته بود و به فارسی شعر میگفت و شعر در سبک هندی!
شماهایی که زبان مادریتان هست، شما که بعضیهایتان فوق لیسانس و دکتر ادبیات فارسی هستید محال است شعر بیدل را بفهمید. بیدل یک منظومۀ بسیار بسیار منسجم و پیچیدهای است که کُدهای هنریش را هر ذهنی نمیتواند دیکُد کند به اصطلاح زبانشناسها؛ و این آدم آمده و به سبک بیدل شعر گفته و چقدر جالب و عالی … آدم باورش نمیشود که اینقدر اینها … [انگلیسیها]