۸ مهر ۱۴۰۲
۷ مهر ۱۴۰۲
۶ مهر ۱۴۰۲
۴ مهر ۱۴۰۲
۳ مهر ۱۴۰۲
ضرورت پرداختن به «فرهنگ خسروانی» ایران و دوری جستن از «تقلیدِ میمونوار» - امیر طاهری
۱ مهر ۱۴۰۲
ایرانشهر بر پایهی جغرافیای شیراکاتسی
در سدهی 7 م دستنوشتهای به زبان ارمنی در عرصهی دانش پدیدار شد که از آن زمان تا کنون همواره در کانون توجه تاریخدانان و جغرافیدانان جای دارد. این دستنوشته آشخارهاتسویتس (Ashkharhatsooyts) نام دارد و نویسندهی آن آنانیا شیراکاتسی، جغرافینگار و دانشمند برجستهی علوم طبیعی است. آشخارهاتسویتس از دو واژهی ایرانی خَشَتره یا خَشَتر، به چم شهر، کشور، جهان و واژهی ارمنی تسویتس به چم نشان و نمایش ساخته شده و به معنای جهاننما است.
بازارهای تاریخی ایران - بازار وکیل شیراز؛ بازماندهای زیبا از روزگار زندیه
شیراز، در زمان پادشاهی زندیه، در اوج شکوفایی بود. کریمخان زند این شهر را دوست داشت و تا پایان زندگی از آن بیرون نرفت. در زیباباسازی بیشتر شیراز نیز کوششهای بسیار کرد و یادگاری گرانبها از مهرازی (:معماری) و هنر والای ایران، بهیادگار گذاشت. بازار وکیل یک نمونهی درخشان و باشُکوه از هنر دوران زندیه است.
۳۱ شهریور ۱۴۰۲
۲۹ شهریور ۱۴۰۲
نشست دکتر سعید احمدی و کنشگران درون و برون ایران در باره خیزش ملی ایران
روز ملی ارس
82 سال پیش، در سوم شهریور 2500 شاهنشاهی (۱۳۲۰ خورشیدی)، سه سبرباز ایرانی دربرابر ارتش متجاوز شوروی، ایستادگی و جانفشانی کرده اند. این روز به نام «روز ارس» نامیده می شود.
۲۸ شهریور ۱۴۰۲
۲۶ شهریور ۱۴۰۲
بازارهای تاریخی ایران - بازار ایرانی؛ گذر از تاریخی کهن
به پدیدآمدن فضاهای بازرگانی و تولیدی در شهرها و در کنار هم، جایی به نام «بازار» شکل گرفت و با گسترش دادوستدها و پیوندهای افزونتر میان سرزمینهای دور و نزدیک، توسعهی بیشتری یافت. ساخت بازار در ایران به دوران باستان میرسد و در دورههای دیگر تاریخی گسترش بیشتری یافتهاند. هنوز هم شمار بسیاری از بازارهای تاریخی ایران، کموبیش دستنخورده بهجا ماندهاند و زندگی پیوسته و ماندگار خود را ادامه میدهند؛ هرچند در گذر زمان دگرگونیهایی نیز یافتهاند.