۱۰ فروردین ۱۴۰۴
۷ فروردین ۱۴۰۴
۶ فروردین ۱۴۰۴
۵ فروردین ۱۴۰۴
۴ فروردین ۱۴۰۴
۳ فروردین ۱۴۰۴
۲ فروردین ۱۴۰۴
۱ فروردین ۱۴۰۴
۳۰ اسفند ۱۴۰۳
۲۹ اسفند ۱۴۰۳
جشنِ نوروز، یادگارِ خسروان، خجسته باد!
جشنِ «نوروز» در نخستین روزِ بهار از باشکوهترین و برجستهترین یادگارهای ایرانشهریان است که سالهایی فراوان را پشتِ سر نهاده و یکی از کهنترین جشنهای جهان به شمار میرود.
.jpg)
۲۸ اسفند ۱۴۰۳
نوروز یکی از نشانههای ملیت ماست - دکتر پرویز ناتل خانلری
تاریخ و فرهنگ ایران - پیر ما گفت …
تاریخ و فرهنگ ایران - جشنهای ایرانی
مسعود لقمان: «جشن» واژهای ایرانی است از ریشهی «یَز-»، به چِمِ «پرستیدن، ستودن و نیایش کردن». جشن در آغاز به چمِ «انجامِ آیینهای دینی» بوده، ولی اندکاندک گسترش چمِی پیدا کرده و به بزم و مهمانی و سور هم گفته شده است؛ چرا که در فرهنگِ ایران، انجامِ آیینِ دینی و نیایش و ستایشِ ایزد همان جشن و بزم و شادی و شادخواری بوده و شگفت این که «جشن» با واژههای «یزد» و «ایزد» هم همریشه است و به دیگر سخن، جشن و ایزد هر دو از یک ریشهاند. چنین، در فرهنگ زندگیسِتای ایرانِ باستان جشن کاری اهورایی و روشی برای مبارزه با اهریمن بوده و در برابر، سوگ و اندوه کنشی اهریمنی و سخت نکوهیده بوده است.
۲۷ اسفند ۱۴۰۳
۲۶ اسفند ۱۴۰۳
۲۵ اسفند ۱۴۰۳
نوروز و چنگنوازِ سیستانی - دکتر علی میرفطروس
تاریخ و فرهنگ ایران - پردهخوانی شاهنامهای، از دیروز تا امروز
در این جهان پرشتاب هنوز هم میتوان با بازآفرینی هنرهای سنتی، میان گذشته و امروز پل زد. پردهخوانی شاهنامه، یکی از یادمانهای فرهنگی کهن ایرانیست که اکنون در قالبهای نوین و جذاب میتواند به نسل جوان و نوجوان معرفی شود.
۲۳ اسفند ۱۴۰۳
۲۱ اسفند ۱۴۰۳
۱۸ اسفند ۱۴۰۳
۱۷ اسفند ۱۴۰۳
۱۶ اسفند ۱۴۰۳
۱۴ اسفند ۱۴۰۳
۱۱ اسفند ۱۴۰۳
شوشتریها با بادبادک و بادگیر به پیشواز سال نو رفتند
دومین جشنوارهی بادبادک و بادگیر شوشتر، در راستای زندهسازی (:احیای) بازیهای بومی شوشتر و پیشواز فصل بهار، آدینه، دهم اسفندماه 2583 شاهنشاهی، برگزار شد.