در استان خراسان جنوبی بیش از صد درخت شناسایی و ثبت شده است. این اندازه درخت کهنسال در هیچ جای دیگر ایران دیده نمیشود. از اینرو خراسان جنوبی را «سرزمین درختان کهنسال» نام دادهاند.
۱۰ دی ۱۴۰۰
زیست بوم ایران - ایران، سرزمین درختان کهن سال
ایران ما از انگشتشمارترین سرزمینهایی است که در جایجای آن درختانی بسیار کهن و دیرینهسال ریشه گرفتهاند و بهجا ماندهاند. بسنده است بدانیم که دومین درخت پیر جهان در ایران ریشه دوانده است: سرو 4500 سالهی ابرکوه!
۹ دی ۱۴۰۰
۸ دی ۱۴۰۰
هفت خان 107، دانشگاه کورش بزرگ - هومر آبرامیان
۶ دی ۱۴۰۰
دستیابی به مُهر سنگی ساسانی در مازندران
باستانشناسان ایرانی در لایهنگاریهای محوطه «قِلاکتی گِل» محله سُرخرود مازندران، به مُهر سنگی به نقش جانوری (ساسانی) کممانند دست پیدا کردند.
گلنبشتهی حسابداری در شهر سوخته، سندی بیمانند از تمدن ایران
خبری که چند روز گذشته در خبرگزاریها بازتاب یافت رویدادی بسیار باارزش در بخش باستانشناسی کشور است و ارزشهای فرهنگی و تمدنی سرزمین ما را نمایانتر میسازد. خبر اینگونه است که: باستانشناسان در روزهای پایانی نوزدهمین فصل کاوش در شهر سوخته، پس از 50 سال کاوشهای ادامهدار در این محوطه، برای نخستینبار توانستند به یک گلنبشته(:لوح) حسابداری مربوط به دوران آغاز ایلامی دست یابند.
۴ دی ۱۴۰۰
هفت خان 106، دانشگاه کورش بزرگ - هومر آبرامیان
۲ دی ۱۴۰۰
۱ دی ۱۴۰۰
هفت خان 105، دانشگاه کورش بزرگ - هومر آبرامیان
ثبت چهار جشن ایرانی
چهار جشن ایرانیِ «چلهنشینی و شب یلدا»، «چهارشنبهسوری»، «مهرگان»، و «سده»، به همراه «موسیقی نواحی ایران» به عنوان میراث زنده ناملموس جاده ابریشم ثبت شدند.
۲۷ آذر ۱۴۰۰
هفت خان 104، دانشگاه کورش بزرگ - هومر آبرامیان
زبانِ پارسی در آستانهی تازش، و سه سده پس از آن
پارسیانجمن: نشستِ زبانِ پارسی در سه سدهی نخستِ پس از تازش به سخنرانیِ علیاشرف صادقی، زبانشناس و استادِ پیشینِ دانشگاهِ تهران، که در روزِ ۲۷ اردیبهشتِ ۱۳۸۸، در دانشکدهی ادبیاتِ دانشگاهِ تهران برگزار شد.
۲۵ آذر ۱۴۰۰
۲۴ آذر ۱۴۰۰
هفت خان 103، دانشگاه کورش بزرگ - هومر آبرامیان
۲۱ آذر ۱۴۰۰
سروده ای از حسین گل گلاب برای 21 آذر، روز رهایی آذربایجان
۲۰ آذر ۱۴۰۰
هفت خان 102، دانشگاه کورش بزرگ - هومر آبرامیان
۱۸ آذر ۱۴۰۰
۱۷ آذر ۱۴۰۰
هفت خان 101، دانشگاه کورش بزرگ - هومر آبرامیان
بشقاب ساسانی «رشی» در موزه رشت
بشقاب سیمین «رشی» که در موزهی ملی ایران نگهداری میشد به گیلان انتقال داده شد. این بشقاب ساسانی قرار است در موزهی رشت به نمایش گذاشته شود.
هفت خان 100، دانشگاه کورش بزرگ - هومر آبرامیان
۱۱ آذر ۱۴۰۰
بارگیریِ «فرهنگِ بیذُوُی»
پارسیانجمن: در کنارهی کویرِ کاشان روستایی بزرگ و آباد است که باشندگانِ روستا آن را «بیذُوُی» نامند و کاشانیان و روستاهای پیرامونش آن را بوزآباد خوانند.