نگار نیکاندام، طراح ارشد مُد و دانشآموختهی طراحی مُد از کانادا، دست به کاری نوآورانه و هوشمندانه زده است و در پی آن است که با بهرهگیری از داستانهای شاهنامه، نخستین جشنوارهی طراحی مُد و لباس شاهنامه را با نام زیبای «جمشا»، برگزار کند.
دورهی نخست این جشنواره، ویژهی کودکان و نوجوانان خواهد بود و آرمان آن «بالوپَردادن به ذهن کودکان با تکیه بر توان تجسمی و خیالانگیزی آنها در خوانش داستانهای شاهنامه» دانسته شده است؛ کاری اثرگذار و ستایشانگیز که باید آفرینگویاش بود.
– شاید بهتر باشد گفتوگو را با این پرسش آغاز کنیم که ایدهی طراحی لباس جمشا چگونه شکل گرفت و به سرانجام رسید؟
– این ایده که میخواستم کاری ارزشمند با الهام از شاهنامه انجام بدهم، به پیش از دوران کاریام در صنعت مُد برمیگردد. آنزمان در آمریکا رشتهی دانشگاهی مردمشناسی- باستانشناسی میخواندم. هرچه بیشتر با پیشینهی دیگر کشورها آشنا میشدم، ارزش پایههای فرهنگی و دیرینهی ایران در نگاهم پررنگتر و برجستهتر میشد. میدانستم در شناساندن ریشههای شگفتانگیز فرهنگمان کمکاری کردهایم؛ ریشههایی که میتوانند حتا در جهان امروز سرآمد باشند. از سویی دیگر، از کودکی با شاهنامه آشنا بودم. باورم این بود که شاهنامه سرچشمهای شگفتآور برای الهام در هر زمینهای است. بنابراین بهشیوهای جدی به ایدههای گوناگونی میاندیشیدم که آرمان (:هدف) فرجامین آن، آرمانی همگانی و برآمده از دل شاهنامه باشد …
– دربارهی نام جمشا بیشتر برای ما بگویید.
– جمشیدشاه یکی از مهمترین چهرههای شاهنامه است. در دوران پادشاهی او، زندگی انسان بالنده و پویا شد. داستان جمشیدشاه آموزهها و بُنمایههای ژرفی را یادآور میشود. برای همین، یکی از چهرههاییست که به آن دلبستگی دارم. او دانش و صنعتهای گوناگونی را که پایههای تمدن بشری است، پیریزی کرد. از همه باارزشتر، ساخت پوشش مردمان بود که کار او دانسته میشود. جمشیدشاه از کتان، ابریشم و پشم، جامه ساخت و رِشتن و بافتن را به مردمان آموخت.
آنچه در بالا آمده است بخشی از گفتوگویی است با عنوان «ایرانیان بنیادگذاران صنعت مد هستند» از نگار جمشیدنژاد با نگار نیکاندام طراح ارشد مُد دربارهی جشنوارهی مد و لباس شاهنامه (جمشا) که در تازهترین شمارهی امرداد چاپ شده است.
متن کامل این گفتوگو را در رویهی دوم (رویداد)، شمارهی 473 امرداد بخوانید.
خبرنگار امرداد: بامداد رستگار
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر