فصل سوم کاوش باستانشناسی در گسترهی باستانی سیلک به دستیابی به کارگاههای فلزکاری ۲۷۰۰ ساله، بقایای تنور ساج و ظرفهای سالم از دورهی سوم سیلک انجامید.
جواد حسینزاده، مدیر پایگاه میراثفرهنگی سیلک کاشان از کشف کارگاههای فلزکاری ۲۷۰۰ ساله، بقایای تنور ساج و ظرفهای سالم از دورهی سوم سیلک در فصل سوم کاوش باستانشناسی این محوطه باستانی خبر داد.
بهگزارش خبرگزاری مهر، مدیر پایگاه میراثفرهنگی سیلک کاشان، همزمان با سالروز ثبت ملی محوطه باستانی سیلک با اعلام این خبر گفت: آغاز فصل سوم کاوش باستانشناسی سیلک از ۲۵ امردادماه، امسال با همکاری دانشگاه کاشان، موزهی ملی ایران و وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آغاز و به مدت یک ماه ادامه داشت.
او ادامه داد: در این فصل از کاوش، ۲۵ دانشجوی مقطعهای گوناگون باستانشناسی از دانشگاههای تهران، تربیت مدرس، کاشان، شهید بهشتی و هنر اصفهان فعالیت و همکاری داشتند.
هموند (:عضو) هیاتعلمی گروه باستانشناسی دانشگاه کاشان افزود: در این دوره کاوش افزونبر کشف بقایای تنور ساج و ظرفهای سالم، آثاری از برجایماندههای برخی فضاهای صنعتی مربوط به دورهی سوم سیلک نیز به دست آمد.
مدیر پایگاه میراثفرهنگی سیلک کاشان یادآوری کرد: ثبت جهانی این اثر ارزشمند تاریخی را دور از انتظار نمیدانم و امیدوارم این مهم بهزودی برآورده شود، زیرا بر این باورم سیلک یکی از ارزشمندترین محوطههای باستانی ایران و جهان است که نزدیک به ۸ هزار سال پیش از دوران روستانشینی تا دوران ماد، شواهد و مدارک دگرگونیهای زندگی بشر را در خود نگاه داشته است.
تپههای سیلک ۲۴ شهریورماه، ۱۳۱۰ خورشیدی، با شماره ۳۸ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
خبرنگار امرداد: سپینود جم
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر