پارسیانجمن: سرزمینی که امروز در بالای رودِ ارس جای دارد و «آذربایجان» نامیده میشود تا سدهای پیش (تا ۱۹۱۸) هیچگاه بدین نام خوانده نشده و «اَران»/ «آلبانیا» نام داشته است. این نامِ دروغین را دشمنانِ تاریخ و فرهنگ و یکپارچگیِ سرزمینیِ ایران، به رهبریِ استالین، بر این پهنهی ایرانی نهادند تا هر گاه خواهند، از این راه، ایران را زیرِ فشار بگذارند. هر چند از همان زمان دانایانِ ایران بدین دروغ واکنش نشان دادهاند ولی تا کنون کاری، چنانکه باید و شاید، از پیش نبردهاند.
۵ مهر ۱۳۹۸
۴ مهر ۱۳۹۸
چرا درفش رستم اژدهاپیکر است؟
در شاهنامه، شاهان و پهلوانان دارای درفش ویژهی خود هستند. درفشها، نشان خانوادگی آنان بود و هر کدام نقش و پیکرهای جداگانه داشت. آن گونه که شاهنامه گزارش میکند، درفش رستم «اژدهاپیکر» بوده است. نشان اژدها بر روی درفش نامیترین پهلوان ایران، پرسشبرانگیز است. چرا باید پیکرهی اژدها، که جانوری اهریمنی است، بر درفش رستم نقش بسته باشد؟
۱ مهر ۱۳۹۸
۲۸ شهریور ۱۳۹۸
۲۷ شهریور ۱۳۹۸
استاد دانشگاه کالیفرنیا: زبان پارسی کهنترین زبان زندهی جهان است
* ایرانیان نخستین مردمانی بودند که به تعبیر هگل توانستند مفهوم دولت ـ ملت را پیش از شکلگیری تاریخی این مفهوم در اروپا و جهان در سرزمین خود ساماندهی کنند، و به همان تعبیر، توانستند به خودآگاهی ملی برسند. این یعنی اینکه ایرانیان همواره نسبت به ملت بودنشان واقف بودند.
۲۵ شهریور ۱۳۹۸
سوگند پادشاهی محمدرضا شاه پهلوی در ۲۶ شهریور ماه ۱۳۲۰ - خسرو فروهر
هنگامی که ایران توسط نیروهای روس, انگلیس و دیگر متفقین اشغال نظامی شده بود, انگلیس ها در تلاش بودند که دوباره فردی از خاندان قاجار را به قدرت برسانند! نام یک شاهزاده قاجار انگلیسی تربیت شده که حتی فارسی هم بلد نبود, به نام حمید میرزا قاجار در این میان بر سر زبان ها بود.
۲۲ شهریور ۱۳۹۸
مالاریای آخوندیسم فقط با خشکاندن باتلاق اسلام در ایران پایان میگیرد!
اگر اشتباه تاریخی پیشینیان را تکرار کنیم و به اشتباه بخاطر یارگیری از میان اسلامگرایان در ظاهر دوست نما، اسلامستیزی را کنار بگذاریم، جمهوریهای اسلامی بیشتری در آینده ایران خواهیم داشت!
۲۱ شهریور ۱۳۹۸
۱۹ شهریور ۱۳۹۸
قیام مازیار
به دنبال شکست شگفت انگیز وبحث برانگیز حكومت ساسانی، كه بیشتر یك تخریب ازدرون بود تا ازبیرون، تازیان رفته رفته بربیشتر سرزمین ایران چیرگی یافتند وبا استفاده ازبرگزیدگان ووابستگان خود حكومت را درجای جای ایران دردست گرفتند و بیشتر به وسیله حكام جور پیشهی خود وبا زور شمشیر، زبان وفرهنگ خود را برمردم رنج دیدهی ایران تحمیل میكردند.
۱۸ شهریور ۱۳۹۸
۱۷ شهریور ۱۳۹۸
بارگیریِ «تاریخِ ادبیاتِ ایران پیش از اسلامِ» تفضلی
پارسیانجمن: زبانِ پارسی یک از انگشتشمار زبانهای کهنِ زندهی جهان است. این زبانِ که دستِ کم ۲۶۰۰ سال پیشینهی نوشتاری دارد همواره زبانِ فرهنگ و شهرآیینی ایرانیان بوده است، چه روزگاری که نامش پارسه (پارسیِ باستان/ آریایی) بوده است، چه زمانی که پارسیگ (پارسیِ میانه/ پهلوی) و پارسی (پارسیِ نو/ پارسیِ دری).
۱۵ شهریور ۱۳۹۸
شاهنامه افسانه نیست - رد پای تاریخ در داستان نبرد رستم با کاموس کشانی
نبرد رستم با کاموس کُشانی از رویدادهای نمونهوار شاهنامه است. رستم، بیباک و زورمند، کاموس را از پا درمیآورد و ایران را از گزندی سهمگین رهایی میبخشد. پژوهشهای تاریخی نشان میدهد که این نبرد، ریشه و بُنمایهای تاریخی دارد و نباید آن را داستانی خیالی و در شمار افسانهها دانست.
۱۴ شهریور ۱۳۹۸
قلعه ایرج، بزرگترین دژ خشتی نظامی جهان
سازهی چندهزارساله و بیمانند قلعه ایرج زیر تلنباری از کشت و کار و نخاله و پسماند، نای نفس کشیدن ندارد و از شکوه دیرینش جز دیوارهایی که آنهم زیرپای گلهی گوسفندان و گذر خودروها در امان نیست چیزی نمانده است.
۱۲ شهریور ۱۳۹۸
۱۰ شهریور ۱۳۹۸
اشتراک در:
پستها (Atom)