یکی از تپه تاریخی کهنشهر جندیشاپور، از مهمترین شهرهای باستانی ایران با خاک یکسان شد و انبوهی از خشت و آجر شکسته از آن بهجا ماند.
به گزارش «میراث خبر» یک کشاورز بر اساس منافع شخصی در نبود دیدبانی (:نظارت) یگان حفاظت میراث فرهنگی، یکی از تپههای باستانی شهر کهن جندیشاپور را با لودر هموارسازی (:مسطح) و سراسر ویران کرده است.
این تپه در جنوب شهر کنونی جندیشاپور، در جنوب خاوری آرامگاه یعقوب لیث صفاری جای دارد.
از آنجا که کاوشهای باستانشناسی هنوز در همهی این گستره انجام نشده است، بعید نیست بخش با خاک یکسانشده، بیمارستان یا دانشگاه این شهر باستانی باشد.
بر پایهی واپسین شنیدههای میراث خبر بلندای تپهی ویرانشده نزدیک به دو متر بوده است و یکی از کشاورزان به گمانی برای کاشت سیر و پیاز آن را با لودر هموار و با خاک یکسان کرده است. در پی این هموارسازی انبوهی از خشت و آجر خردشده و سالم نمایان شده است.
در ادامه این گزارش آمده است؛ واپسین بازدید از این محوطهی تاریخی در چندماه گذشته نشان میدهد گسترهی وسیع جندیشاپور هیچگونه حفاظی ندارد اگرچه این شهر باستانی در سال 1310 به ثبت ملی رسیده است و برپایهی قانون باید از هرگونه دخل و تصرفی محفوظ بماند.
برپایهی توافق کارشناسان میراث فرهنگی با کشاورزان بسیاری از بخشهای این گستره میتواند زیر کشت برود به شرطی که تپههای تاریخی مشخصشده، در این زمینها دستنخورده باقی بماند. با این همه همواره این چالش میان کشاورزان و مسوولان میراث فرهنگی وجود داشته است و اکنون به ویرانی این تپه تاریخی انجامیده است.
خبرنگار امرداد: بامداد رستگار
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر