۹ آبان ۱۳۹۸

بجای پیروی کورکورانه از بیگانگان از داشته های خود بهره ببریم!

سیاست ملی هخامنشیان

سردیس سرباز هخامنشی با نیزه

شاهدخت اشرف پهلوی و دشمنانش – خسرو فروهر در رادیو شمرون

نودساتیریان/ ۱. اوستا‌نمایی

سخنی چند درباره‌ی واژه‌سازی و واژه‌گزینی اندر زبانِ پارسی

بزرگمهر لقمانآذرکیوان تخمی افشاند که تا امروز بار داده است. سخن درباره‌ی واژه‌های «دساتیری» نیست که تنها بار و بر این درخت‌اند، سخن درباره‌ی تخم یا بُن است که بیرون شدن از زبانِ پارسی است.
بسیاری پس از آذرکیوان واژه‌هایی که او برساخت به کار بردند و برخی واژه‌ها، مانندِ تیمسار، نیز جا افتادند و بسیاری هم، چون آذرکیوان، نیازی ندیدند زبانهای ایرانی و دستورِ زبانِ پارسی درست بشناسند و دست به واژه‌سازی به راهِ او زدند که این جای «نودساتیریان» خوانیمشان.
برایِ آن که نموداری از واژه‌های نودساتیری و روشِ نودساتیریان بنمایانیم، واژه‌هایی چند از «فرهنگِ ریشه‌شناختیِ اخترشناسی ـ اخترفیزیکِ» محمد حیدری ملایری را پیش افکنده و بررسی خواهیم کرد.

۸ آبان ۱۳۹۸

ویکی پدیای فارسی و مأمورانِ معذور - دکتر علی میرفطروس

مدّت ها است که ویکی پدیای فارسی عرصۀ تُرکتازی های  افرادی است که تاریخ و مسائل سیاسی را به اغراض شخصی یا سیاسی-ایدئولوژیک آلوده می کنند آنچنانکه بسیاری از موضوعات و شخصیّت های تاریخِ معاصر ایران (مانند رضاشاه، محمدرضاشاه، فروغی، قوام السلطنه، و … رویداد 30تیر 1331، 28مرداد 32 و انقلاب اسلامی) از تحریف و دروغپردازیِ این «مأمورانِ معذور» مصون نمانده اند.

۴ آبان ۱۳۹۸

سیمون کریستو فِرِتی، ایران‌شناس ایتالیایی، در باره ایران می گوید!


یکصد و هفتاد و سومین نشست «پنج‌شنبه صبح‌های بُخارا» ویژه‌ی دیدار با سیمون کریستو فِرِتی، ایران‌شناس ایتالیایی، بود. فرتی پژوهش‌های بنیادینی درباره‌ی گاهشماری ایرانی انجام داده است و درباره‌ی جشن سده، کتابی با ارزش و پژوهشگرانه نوشته است. او اکنون هموند هیات علمی دانشگاه کافوسکاری ونیز ایتالیا است. فرتی برای چندمین بار است که به ایران سفر می‌کند.

در آغاز این دیدار علی دهباشی، مدیر مجله‌ی «بُخارا»، از کریستو فرتی خواست که درباره‌ی نوشته‌ها و کتاب‌های خود آگاهی‌هایی را در دسترس باشندگان نشست بگذارد.

۳ آبان ۱۳۹۸

سایۀ سنگین انقلابِ ایران و افسونِ روشنفکران - دکتر علی میرفطروس

نقد و نگاهی به برنامۀ «پرگار» بی بی سی
*شاه، چند سال پیش از انقلاب اسلامی گفته بود: «بین قدرت های امپریالیستی و ما  برخوردی روی می دهد!».
*اگر «فقدانِ منزلت و شرافت انسانی در زمان شاه»!!، عاملِ مهمّی در وقوع انقلاب اسلامی بود، چرا  در 40 سالۀ اخیر -که منزلت و شرافت انسان ها (خصوصاً زنان و کارگران) مورد شدیدترین توهین ها و سرکوب ها قرار دارد- هیچگونه انقلابی درایران صورت نگرفته است؟
*کارل پوپر -به درستی- می گوید: «بسیاری از روشنفکرانِ -با اندیشه ها و عملکردهای خود- راهگشای حکومت های جّبار بوده اند. این دسته از روشنفکران، پیغمبرانِ دروغینی هستند که آلودگی كلام شان بسیار بسیار خطرناک تر از آلودگی هوا است».

۲۹ مهر ۱۳۹۸

دروغ فدرالیسم و حمله به زبان پارسی - خسرو فروهر و بابک شکرابی در کانال یک، مهمان برنامه خانم تهرانی

هالیوود اسلامی، روح الله زم، شریعتمداری، و شرکا - خسرو فروهر در رادیو شمرون

زبان و خطِ ما

دکتر جلال متینی*:  «اگر پهلوان پیری را ببینید که در روزگار جوانی پیروزیها‌ دیده و نامش در سراسر جهان پیچیده و اکنون سالخورده و ناتوان شده و بازیچه‌ی دست کودکان‌ کوچه و بازار گشته‌ چنان ‌که‌ هر یک‌ به بهانه‌ی دستگیری آزارش می‌دهند و به چاله و سنگلاخش می‌افکنند، آیا جوانمردی، شما را بر آن نمی‌دارد که به دفاع از او برخیزید و از چنگ طفلان شریر یا نادان نجاتش دهید؟ پس چرا از‌ زبان فارسی دفاع نمی‌کنید؟

۲۵ مهر ۱۳۹۸

نمایشگاه نقاشی پشت شیشه‌ای با بهره‌گیری از شاهنامه فردوسی

موزه‌ی کتاب و میراث مستند کتابخانه‌ی ملی ایران نمایشگاهی از هنر نقاشی پشت شیشه با عنوان «درخشش اساطیری در بی‌رنگ رنگارنگ» با بهره‌گیری از شاهنامه‌ی فردوسی برگزار کرده است.
به گزارش روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه‌ی ملی ایران در این نمایشگاه که از 21 مهرماه آغاز شده است، شماری از آثار هنر نقاشی پشت شیشه‌ای، با بهره‌گیری از شاهنامه‌ی فردوسی، به همراه 19 دستنویس خطی و شاهنامه‌های چاپ سنگی به نمایش درآمده است. آثار به نمایش درآمده الهام گرفته از نگاره‌های چاپ سنگی شاهنامه‌ی میرزا علی‌قلی خویی است. آیین گشایش این نمایشگاه در روز یکشنبه 21 مهرماه در موزه سازمان اسناد و کتابخانه‌ی ملی ایران برگزار شد.

۲۲ مهر ۱۳۹۸

بلوچ در شاهنامه‌ی فردوسی بزرگ

Image result for فردوسی بزرگچکیده: قوم بلوچ و کوچ دو بار در روزگار اساتیری شاهنامه جزو لشگریان سیاوش و کیخسرو در حمله به سرزمین توران و سه بار در روزگار کسری انوشیروان حضور فعال دارند و همراه دیگر اقوام ایرانی همچون پارس گیلان دیلمان و مبارزان دشت سروچ به‌عنوان مدافعان مرزهای ایران زمین از ایشان یاد شده است.

۱۸ مهر ۱۳۹۸

پاسخهای منطقی و روشنگرانه به حسن شریعتمداری و یاران ۵۷ شورای تجزیه طلبان خجالتی!

خسرو فروهر و بابک شکرابی در تلویزیون کانال یک در برنامه خانم تهرانی

مالاریای آخوندیسم و اسلام - سخنرانی خسرو فروهر در تورونتو کانادا - 29 سپتامبر 2019

با بررسی مدیریت ایرانیان در روزگار هخامنشیان، همایش بزرگ‌داشت داریوش بزرگ برگزار شد!

هفته‌نامه‌ی امرداد با همکاری خانه‌ی اندیشمندان علوم انسانی، برگزار کننده‌ی نشستی برای روز بزرگداشت داریوش بزرگ با عنوان «بررسی مدیریت ایرانیان در روزگار هخامنشیان» بود. شماری از دانشوران و آگاهان به تاریخ باستانی ایران، سخنرانان این نشست بودند.

۱۶ مهر ۱۳۹۸

بارگیریِ «فرهنگِ جهانگیری»

پارسی‌انجمن: دانشمندان و فرهنگ‌نویسانِ گذشته، فرهنگِ جهانگیری را از بهترین و بَوَنده‌ترین(جامع‌ترین) فرهنگهای پارسی دانسته‌اند که برپایه‌ی ۵۳ فرهنگِ پیش از خود نوشته شده است.

گپ‌وگفتی با استاد میرجلال‌الدین کزازی، درباره‌ی تاریخِ «پدر ایران» - کزازی: پُرسِمان کوروش بزرگ پرسمانِ کنونی جامعه‌ی ایرانی است

در آغاز، با توجه به کتاب «پدر ایران» پرسشم این است که تبارنامه‌ی کوروش بزرگ‌‌‌‌‌ چیست؟ آیا تبار وی جدا از مادهاست؟ چرا که بسیاری بر این باورند که وی از مادر به ماد و از پدر با پارس‌ها در پیوند است و گروهی دیگر وی را یک‌سره از پارسیان می‌دانند و باور دارند وی دوران نوجوانی و جوانی‌اش را در میان پارسیان سپری کرده است و هیچ پیوندِ تباری و پرورشی با مادها نداشته است. ژرار ایسرائل در کتاب کوروش بزرگ بزرگ آورده است که کوروش بزرگ نوه آستیاک است و هم‌چنین سرپرسی سایکس هم بر این باور است که بر پایه‌ی الواح کشف‌شده در بابل کوروش بزرگ، پادشاه انشان، هیچ پیوندی با مادها ندارد و پی‌یر بریان استاد کالج فرانسه وی نیز اعتقاد دارد که کوروش بزرگ انشانی‌ است و بر اساس منشور و لوح و مُهر کشف‌شده‌ی وی هیچ ارتباطی با دیگر اقوام ندارد. نظر شما در این باره چیست؟

۱۴ مهر ۱۳۹۸

فاجعه57: در هم کوبیدن حکومت مشروطه پارلمانی با کشتار سران کشوری و لشکری ایران - دکتر مرجانه روحانی

۲۳ بهمن ماه ۱۳۵۷ سپهبد عبدالعلی بدره‌ای فرمانده نیروی زمینی شاهنشاهی و فرمانده گارد جاویدان به دست تروریست‌ها کشته شد. مجاهدین و چریک‌ها و توده‌ای‌های مسلح سپهبد بدره‌ای را در مقر فرماندهی از پشت به رگبار مسلسل بستند. ده گلوله به پیکر سپهبد بدره‌ای شلیک شد. 
تروریست‌ها هلیکوپتر سپهبد عیسی بقراط جعفریان فرمانده لشکر جنوب و استاندار پیشین خوزستان را که از اهواز به سوی پایگاه وحدتی در پرواز بود، در نزدیکی هفت تپه خوزستان سرنگون کردند. در این ترور سپهبد جعفریان، استوار حدادی و یک همافر کمک خلبان هلیکوپتر و دو سرنشین دیگر هلیکوپتر جان باختند.

دکتر میرجلال‌الدین کزازی در همایش بررسی مدیریت ایرانیان در روزگار هخامنشیان سخنرانی می کند!

دکتر میرجلال‌الدین کزازی
نشست بزرگداشت داریوش بزرگ با عنوان «بررسی مدیریت ایرانیان در روزگار هخامنشیان» از سوی هفته‌نامه‌ی امرداد با همکاری خانه‌ی اندیشمندان علوم انسانی 15 مهرماه  1398 خورشیدی، ساعت 16:30 تا 20 در تالار فردوسی خانه‌ی اندیشمندان برگزار می‌شود.
دکتر میرجلال‌الدین کزازی در این همایش پیرامون «داریوش و هخامنشیان در شاهنامه» سخنرانی می‌کند.

۱۲ مهر ۱۳۹۸

شاهزاده رضا پهلوی: جمهوری اسلامی به دنبال جنگ افروزیست؛ فقط ما ایرانیان هستیم که می‌توانیم کشورمان را پس بگیریم و دوباره بسازیم!

- «رژیم به ویژه در شرایط کنونی که بسیار ضعیف و منزوی شده به دنبال جنگ است. آنها از هر بهانه‎ای برای آغاز یک جنگ برای حفظ قدرت خود استفاده خواهند کرد».
- «بدترین سناریو جنگ است و به همین خاطر رژیم به دنبال جنگ است».
- «ما نباید به هیچ کشور دیگری تکیه کنیم. سیاست دیگر کشورها بر مبنای اهداف و منافع آنها تغییر خواهد کرد».

۱۰ مهر ۱۳۹۸

گزارش شاهنامه از جشن مهرگان - کاوه، خشماگین و خروشان، گواه‌نامه‌ی ضحاک بردرید

کاوه خشماگین و خروشانسالیان بسیاری از فرمانروایی ضحاک می‌گذشت. پیران و سالخوردگان هنوز یادهای دور و روزهای بدفرجامی را فراموش نکرده بودند که جمشید، آن شاه فرهمند و دارنده‌ی سرزمین‌های فراخ، به‌ناگاه بیدادگر و بداندیشی شد که سربرافراختنش را از کوشش خود می‌دانست، نه از بخشش ایزدی. آوای سرمستانه‌ی او در کوه‌ها و دره‌ها می‌پیچید، از فراز شهرها و روستاها می‌گذشت و به گوش مردمانی می‌رسید که سر در گوش هم فرو می‌بردند و به نجوا می‌گفتند: «او را بنگرید، ناسپاس مردی است که از راه ایزدی دور شده است». آن‌گاه از سرانجام اهریمن‌خویی‌های او، ترسان و بیم‌زده بر خود می‌لرزیدند. تو گویی روزهایی را می‌دیدند که شادمانی و نیکبختی از سرزمین‌ جمشید رخت برخواهد بست. اما شاه را خوابی جاودانه و افسانه‌ای خوش فریفته بود. مردمان می‌پرسیدند: «کو آن فره‌ی ایزدی و خِردی که از جمشید، شهریاری یگانه و نامور ساخته بود؟ اینک همه بیداد است».

۹ مهر ۱۳۹۸

مهرگان، بزرگترين جشن‌ ايرانيان پس از نـوروز

زندگی ايرانيان از ديرباز همراه با جشن و پايکوبی بوده است و همواره برای هر پديده سودمندی جشنی بر پا ميكردند. در گاه شمار ايرانيان باستان، هر روز از ماه نام ويژه ای داشت. هرگاه نام اين روزها با نام ماه برابر می شد جشنی بر گزار می شد که در آن با آيين هايی به شادی پرداخته و با خوراک های خوشمزه از همديگر پذيرايی می كردند.

از روایت هرودوت تا «پاسخ به تاریخ» محمدرضاشاه پهلوی

فرشته جوادی – نخست روایت هرودوت را بشنویم درباره قضیه‌ای که دانش‌آموزان ایران نیز در کتاب تاریخ با آن آشنا می‌شده‌اند: داستان برادران مجوس (Magus) از قوم ماد و «بردیای دروغین» [گئومات  Gaumata magus] که بجای پادشاه پارسیان به آنها قالب شد.
سنگ نبشته‌ی بیستون