- ملت ایران ملتی نیست که رفتاری خصمانه با دیگر ملل داشته باشد این رژیم تهران است که چنین چهرهای را از ملت ایران به جهان نشان داده.
- ایران در آستانه یک دگرگونی و تغییر کلی است و این اعتراضات اولین امواج یک دگرگونی و یک انقلاب حقیقی است. کشور ما شاهد یک جنبش مردمی بیسابقه است و فرصتها برای تغییر رژیم در ایران روز به روز بیشتر میشود.
- تحریمها به تنهایی برای تغییر اوضاع ایران و منطقه کافی نیست. تنها در یک استراتژی جامع با هدف تغییر رژیم در ایران، مسائل حل خواهد شد.
- امیدوارم مصر و رهبران جهان که در کنفرانس ورشو شرکت میکنند از مردم ایران که برای آزادی و نیل به حقوق از دست رفتهشان دست به اعتراض میزنند، حمایت کنند.
«المصری الیوم» یکی از برجستهترین روزنامههای مصر و جهان عرب، به مناسبت چهلمین سالگرد انقلاب سال ۱۹۷۹ (۱۳۵۷) در ایران که به سقوط حکومت محمدرضا پهلوی شاه فقید این کشور منجر شد، مصاحبهای با شاهزاده رضا پهلوی در واشنگتن پایتخت آمریکا انجام داد.
در این مصاحبه شاهزاده رضا پهلوی گفت به محض سرنگونی رژیم «ملاها» به ایران باز خواهد گشت. او همچنین در این مصاحبه از علاقه شدید خود برای خدمت به ایران سخن گفته و تاکید کرد که برای او مهم نیست که در آینده چه سمتی یا پستی داشته باشد بلکه در هر موقعیتی به کشورش خدمت خواهد کرد.
شاهزاده رضا پهلوی در این مصاحبه گفت روابط میان دو ملت ایران و مصر روابطی تاریخی و بسیار عمیق است اما رژیم کنونی این روابط تاریخی را به تباه کشیده است. فرزند شاه فقید ایران از موضع ملت و دولت مصر و پذیرایی گرم از خانواده سلطنتی ایران در آن شرایط بحرانی دوران انقلاب تشکر و قدردانی کرد.
فرزند شاه همچنین ابراز امیدواری کرد که روابط ایران و مصر با سرنگونی رژیم ملاها بار دیگر مانند گذشته بسیار گرم و صمیمی خواهد شد.
ولیعهد ایران از مصر و جامعه جهانی خواست از اعتراضات ملت ایران حمایت کنند تا مردم ایران بتوانند از رژیم دیکتاتوری در تهران رهایی یابند و صلح و آرامش منطقه خاورمیه را فرا گیرد.
– از لحاظ تاریخی ارتباط خانواده سلطنتی ایران با مصر به ازدواج محمدرضا شاه پهلوی شاه فقید ایران با شاهدخت فوزیه دختر ملک فاروق اول پادشاه مصر آغاز میشود و شهناز پهلوی در عین اینکه خواهر شاهزاده رضا پهلوی و دختر محمدرضا شاه پهلوی است، وارث خانواده سلطنتی مصر نیز هست. با توجه به این پیوند خانوادگی و روابط تاریخی شما رابطه ایران و مصر را چگونه ارزیابی میکنید؟
– در حقیقت رابطه دو خانواده سلطنتی ایران و مصر تنها رابطه مهم بین دو کشور نیست بلکه همانطور که اطلاع دارید انور سادات رئیس جمهوری فقید مصر یکی از بهترین دوستان پدرم بود ما هرگز بزرگمنشی و مهماننوازی این مرد بزرگ نسبت به خانوادهمان را هنگام اقامت در مصر فراموش نمیکنیم. سادات شخصا در تشییع جنازه پدرم در قاهره و مراسم با شکوهی که ملت و دولت مصر برای پدرم برگزار کردند، شرکت کرد؛ هنوز آرامگاه پدرم در قاهره است و این نشاندهنده روابط بسیار صمیمی و گرم دو ملت ایران و مصر است. اینجا باید یادآوری کنم که برگزاری مراسم رسمی و باشکوه در مصر هنگام تشیع جنازه پدرم در واقع احترام به ملت بزرگ ایران بود. رژیم کنونی این روابط بسیار عالی و خوب را تباه کرد و از بین برد اما من مطمئنم که به محض سرنگونی این رژیم روابط گرم و صمیمی ایران و مصر به گذشته برمیگردد.
– درباره روابط رژیم کنونی ایران با دیگر کشورهای منطقه شما نقش آن را در خاورمیانه چه در لبنان یا سوریه یا یمن و عراق چگونه میبینید؟
- ملت ایران ملتی نیست که رفتاری خصمانه با دیگر ملل داشته باشد این رژیم تهران است که چنین چهرهای را از ملت ایران به جهان نشان داده؛ ملت ایران ملتی صلحجو مثل همه ملل دیگر جهان است. قبل از انقلاب آخوندها علیه نطام سلطنتی در ایران، ما بهترین روابط را با همسایگان عرب خود داشتیم اما رژیم آخوندها با دخالت در امور داخلی این کشورها و رفتارهای نابخردانه و خبیث خود روابط خوب ایران با همسایگان عرب را از بین برد. اما من اینجا به شما اطمینان میدهم که با سرنگونی رژیم فعلی و نهادینه کردن دموکراسی و آزادی در ایران، روابط دوستانه ایران با همسایگان عرب برقرار خواهد شد.
- شما همواره از ضرورت تغییر نظام سخن گفتید آیا گسترش اعتراضات در ایران را رویکردی برای یک دگرگونی و انقلاب میبینید؟
– بطور خلاصه برایتان بگویم ایران در آستانه یک دگرگونی و تغییر کلی است و این اعتراضات اولین امواج یک دگرگونی و یک انقلاب حقیقی است. کشور ما شاهد یک جنبش مردمی بیسابقه است و فرصتها برای تغییر رژیم در ایران روز به روز بیشتر میشود.
– شاهزاده رضا پهلوی، اجازه بدهید بطور شفاف از شما بپرسم آیا طرحی یا برنامهای برای بازگشت به ایران دارید؟
– همیشه سعی کردهام اشارهای به این موضوع که چه برنامه یا طرحی برای آینده دارم نکنم تا از صحبتهای من اشتباه برداشت نشود؛ اما بگذارید خیلی واضح و روشن به شما بگویم، ایران مام میهن من است و بینهایت مشتاق بازگشت به کشورم هستم؛ حال این بازگشت امروز باشد یا در آینده. اما در پاسخ به پرسش شما، بله، به محض سرنگونی رژیم به کشورم بر میگردم تا به ملتم و کشورم خدمت کنم. من مشتاقم که بار دیگر از داخل ایران به کشورم خدمت کنم، البته نمیگویم که اکنون به ملت و کشورم خدمت نمیکنم، هماکنون نیز در حال خدمت به میهنم هستم اما اگر از داخل ایران عمل کنم در آن صورت میتوانم از جایگاه مناسبتری به این خدمت ادامه بدهم.
– آیا شما برای رقابت در انتخابات آزاد ریاست جمهوری یا سلطنت در ایران پس از فروپاشی رژیم کنونی نامزد خواهید شد؟
– این سوال خیلی خوبی است اما همیشه در جلساتی که با مقامات ایالات متحده آمریکا، مراکز پژوهش و تحقیقاتی، و نخبگان و اندیشمندان داشتهام و حتی در نوشتههایم تاکید کردهام که تنها تمرکز من در حال حاضر بر روی آزادی ملت ایران است. من به دنبال هیچ موقعیت یا پست و مقامی نیستم و نمیخواهم پیشتاز و رهبر یک جنگ برای آزاد ساختن کشور باشم. من فقط تلاش میکنم تا مردم ایران این امکان را داشته باشند که سرنوشت آینده خود را مانند همه ملل متمدن و پیشرفته به دست خودشان تعیین کنند و پس از آن مرحله برای هر رویدادی تصمیمی مناسب اتخاذ شود.
– دولت ترامپ رئیس جمهوری آمریکا استراتژی تحریمهای شدید اقتصادی برای مقابله با رژیم ایران اتخاذ کرده و اعلام کرده این فشارها رژیم را مجبور خواهد کرد که مجددا به به میز مذاکره برای یک توافق هستهای دیگر بازگردد. ارزیابی شما از این تحریمها چیست؟
- متاسفانه، دولت ایالات متحده در رابطه با ایران واقعیتها را به گونهای متفاوت میبیند. واشنگتن معتقد است که با اعمال فشار عظیم اقتصادی بر رژیم ایران، رفتار این رژیم تغییر خواهد یافت؛ اجازه دهید به شما اطمینان بدهم که این امر هرگز اتفاق نخواهد افتاد! برای اینکه موضوع را روشنتر کنم باید بگویم که اگر واشنگتن و جامعه بینالمللی از وضعیت واقعی و کنونی در ایران چشمپوشی کنند و تنها بر تغییر رفتار رژیم ایران در منطقه تمرکز کنند، هیچ اتفاقی رخ نخواهد داد. تغییر رفتار رژیم به تنهایی مسائل خاورمیانه و جهان را حل نخواهد کرد؛ تغییر کلیت رژیم است که ثبات و استقرار را در منطقه خاورمیانه و جهان برقرار خواهد کرد.
البته، من از تحریم رژیم انتقاد نمیکنم اما میخواهم بگویم که تحریمها به تنهایی برای تغییر اوضاع ایران و منطقه کافی نیست. تنها در یک استراتژی جامع با هدف تغییر رژیم در ایران، مسائل حل خواهد شد. حال اگر تحریم بطور خاص سازمانهای دولتی مسئول نشر تروریسم، سرکوب و فساد را هدف قرار داده است، بالطبع یک گام مهم و منطقی است اما تحریمها باید بخشی از یک استراتژی کلی جهت اعمال فشار بر رژیم برای تسهیل روند تغییرات و در نهایت سرنگونی رژیم به دست مردم ایران باشد. اما اگر هدف از تحریمها تنها برای مجبور کردن رژیم ملاها به بازگشت به میز مذاکره باشد، وضعیت بدتر خواهد شد، این رژیم هرگز شیوه رفتار خود را تغییر نمیدهد و تمام دادههای تاریخی و تجربه ۴۰ ساله این را ثابت کرده است.
– مصر و تعدادی از رهبران جهان در این ماه در کنفرانس ورشو شرکت خواهند کرد تا نقش بیثباتکننده رژیم ایران در خاورمیانه و برخی مسائل مربوط به صلح و امنیت در منطقه را مورد بحث و بررسی قرار دهند؛ انتظارات شما از شرکتکنندگان در این کنفرانس چیست؟
– امیدوارم مصر و رهبران جهان که در کنفرانس ورشو شرکت میکنند از مردم ایران که برای آزادی و نیل به حقوق از دست رفتهشان دست به اعتراض میزنند، حمایت کنند.
*منبع: روزنامه المصری الیوم
*ترجمه و تنظیم از کیهان لندن
*ترجمه و تنظیم از کیهان لندن
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر