۲۰ خرداد ۱۳۹۸

یادداشت نور پهلوی در دفاع از حقوق زنان صدای اصلاح‌طلب و اصولگرا را درآورد!

- چرا صدای زنان ایران و فرح خواهر کوچک نور پهلوی، صدای استمرارطلبان و مدافعان چپگرای آنها را درآورد؟!
- پهلوی‌ها در تاریخ معاصر ایران مظهر تجدد بوده‌اند و عملکرد آنها در خدمت گسترش دانایی و توانایی جامعه و برخورداری از رفاه و امنیت به مثابه مهمترین بستر حرکت به سوی دموکراسی بوده است. بستری که با انقلاب اسلامی مسدود شد بدون آنکه نیروهای آزادیخواه کشور لحظه‌ای از تلاش برای لایروبی آن باز ایستاده باشند.
شاهدخت نور پهلوی در کنار شهبانو فرح

کیهان لندن- انتشار یادداشتی از نور پهلوی فرزند شاهزاده رضا پهلوی در وبسایت ایندیپندنت فارسی که به تازگی شروع به فعالیت کرده، بازتاب زیادی یافته است. این یادداشت که درباره حقوق زنان و  تبعیض و بی‌عدالتی علیه آنها در ایران امروز است، شاید در شرایطی دیگر چنین واکنش‌هایی را در دفاع یا علیه خود در پی نمی‌داشت. اما وضعیت در ایران به شکلی است که جناحین نظام هر حرکتی را علیه جمهوری اسلامی ارزیابی می‌کنند و به همین دلیل به تخریب می‌پردازند و در مقابل، مخاطبان با هر حرکتی از سوی چهره‌های شاخص فرهنگی و اجتماعی، به شدت امیدوار شده و به دفاع از آن می‌پردازند.
شاهدخت نور پهلوی در یادداشتی با عنوان «صدای زنان ایران و خواهر کوچکم، فرح» که ۱۷ خرداد ۱۳۹۸ منتشر شد تلاش کرده با شرحی خلاصه از موقعیت «فرح» خواهر کوچک‎ خود در خانواده، مدرسه و جامعه به مخاطب بگوید آزادی‎هایی که او به عنوان یک زن جوان برای پیشرفت و ترقی پیش رو دارد در جامعه‎ای پدید آمده که در آن زنان در اجبار و تبعیض نیستند و دولت‌شان آنان را شهروند درجه دو محسوب نمی‌کند.
نور با زبانی ساده عنوان کرده، «فرح محبوب دوستان و مورد تشویق معلمانش است. در ورزش می‌درخشد و فرصت‌های متعددی برای موفقیت به او داده می‌شود. اما اگر جامعه مشوق او نبود و در عوض به زور، حجاب اجباری سرش کرده بودند و بنیادی‌ترین حقوقش را مورد تجاوز قرار داده بودند، امروز کجا می‌بود؟»
در بخش دیگری می‎نویسد، «فرح پانزده ساله است. دختری است باهوش، ورزشکار، زیبا و البته آزاد؛ گرچه اگر از خودش بپرسید شاید در مورد آخری مناقشه کند. چون مثل تمام دختران نوجوان، همیشه درگیر دعوا با مادرمان برای مقابله با تمام محدودیت‌ها است.»
نور پهلوی همچنین نوشته «اگر فرح‌ در ایران بزرگ شده بود شاید همین امسال مادرمان را از دست می‌داد چون توجه کافی به درمان زنان نمی‌شود. مسئله بهداشت زنان در ایران زمانی برای ما روشن شد که اخیرا مادرم به بیماری سرطان سینه مبتلا و پس از آن کارزاری برای ایجاد آگاهی در مورد این بیماری به راه انداخت.»
او در ادامه به گوشه‎هایی از واقعیت‎های تلخ و مشکلات جامعه ایران که زنان با آن دست و پنجه نرم می‎کنند اشاره کرده از جمله اینکه بانک‌ها در وام دادن به زنان تبعیض قائل می‎شوند، گشت ارشاد دنبال‌شان است و نمی‌توانند مشاغلی را داشته باشند که همسرانشان تایید نکرده و یا به آن رضایت نمی‌دهند.
این برای نخستین بار است که یکی از فرزندان رضا پهلوی قلم به دست گفته و آنچه را فکر می‌کرده نوشته و با مخاطبان گسترده‌ای در میان گذاشته است. این نوشته که بلافاصله بازتاب وسیعی یافت هم با استقبال روبرو شده و هم واکنش‌هایی تنگ‌نظرانه به دنبال داشته است. کاربران در توییتر با هشتگ «#نور_پهلوی» و «#شاهدخت_نور_پهلوی» به بیان دیدگاه‎های مثبت و منفی خود در مورد این یادداشت پرداخته‌اند.
اغلب آنهایی که به نور پهلوی به خاطر انتشار این یادداشت انتقاد یا توهین کرده‌اند روزنامه‎نگاران و فعالین سیاسی اصلاح‎طلب یا چپگرایان هستند.
مارال کریمی نویسنده کتاب «جنبش سبز ایران در سال ۲۰۰۹» با این جملات، ظاهرا دانشجوی دکترای دانشگاه تورنتو است!
امیر ابتهاج فعال چپگرا
مهسا جزینی خبرنگار روزنامه‏‌های اصلاح‎طلب
این حملات که معلوم نیست به چه دلیل به حق نوشتن و صحبت کردن یک ایرانی درباره حقوق زنان کشورش اعتراض می‌کنند، واکنش‎هایی را هم در پی داشت، محمد مظفری فعال سیاسی داخل ایران دلیل این حملات را «وحشت» از حضور نور پهلوی در عرصه فعالیت‎های سیاسی زنان دانست و نوشت: «فمنیست‎های ولایی اصلاح‎طلب خیلی خوب می‎دانند اگر ایشان بخواهد وارد میدان شود نه محبوبیت او را خواهند داشت نه اعتبار بین المللی او را.»
فروغ کنعانی فعال اجتماعی در توییتی پاسخ مهسا جزینی را داده و نوشته «با این استدلال: اگر قبلا حیوان نبودید از حقوق حیوانات دفاع نکنید!..»
عمار ملکی استاد دانشگاه در هلند و فعال سیاسی «تحولخواه» با اشاره به اینکه نور پهلوی مطلب خوبی نوشته می‎گوید، تمامیت‎خواهان مشکلشان فقط با شاهزاده بودن نور نیست، آنها می‎خواهند مسیح [علینژاد] روستازاده را هم خفه کنند.
هنگامه یزدری عضو فرشگرد در توییتی نوشته، «البته دور از انتظار نبود که عاشقان رهنورد، سینه چاکان مولاوردی ‌و دختر بابااکبر و خواهرمری و پابوسان خاتمی و موسوی که نهایت آرزویشان بازگشت به دوران طلایی عمام است، امروز از پا به صحنه گذاشتن شاهدخت نور پهلوى احساس خطر کنند!»
همزمان با این جوّسازی بر سر حمایت یک زن جوان ایرانی از حقوق زنان کشور، بانو یاسمین پهلوی همسر شاهزاده رضا پهلوی نیز که فعالیت خود را در کمپین مبارزه با سرطان دنبال می‎کند در اینستاگرامش اعلام کرد که سه‎شنبه همین هفته مهمان در برنامه «سمت نو» در شبکه  محبوب و پرمخاطب «منوتو» خواهد بود. «سمت نو» برنامه‎ای است که محور موضوعات آن اجتماعی و به ویژه مسائل زنان است.
پهلوی‌ها در تاریخ معاصر ایران نماد تجدد بوده‌اند و عملکرد آنها در خدمت گسترش دانایی و توانایی جامعه و برخورداری از رفاه و امنیت به مثابه مهمترین بستر حرکت به سوی دموکراسی بوده است. بستری که با تلاش‌های بی‌وقفه‌ی نیروهای ارتجاعی و وقوع انقلاب اسلامی و تأسیس نظام برآمده از آن مسدود شد بدون آنکه نیروهای آزادیخواه کشور لحظه‌ای از تلاش برای لایروبی آن باز ایستاده باشند. امروز نیز مشارکت اجتماعی خانواده پهلوی که به شدت مورد اقبال عمومی در ایران قرار دارد، می‌تواند پشتوانه‌ی ایران و ایرانیان برای رهایی از استبداد دینی و گذار به آینده‌ای مبتنی بر رفاه و امنیت و دموکراسی و حقوق بشر باشد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر