- «ارتقای ضریب حفاظت و صیانت از جنگلهای هیرکانی و جلوگیری از قطع و حمل غیر مجاز درختان جنگلی و جلوگیری از تخریب و تصرف اراضی ملی» از جمله اهدافی است که در این توافقنامه به آن اشاره شده است.
- این توافقنامه به معنای سپردن منابع طبیعی کشور به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروهای بسیج به عنوان نهادهای نظامی و شبه نظامی است، آنهم در شرایطیکه این نهادها خود به عنوان متهمان اصلی قاچاق و دخل و تصرف در اراضی طبیعی کشور شناخته میشوند و کارنامه سیاهی در تخریب کشور با اجرای پروژههای «عمرانی» ناکارآمد و آتشسوزیهای عمدی به قصد زمینخواری، جنگلخواری، معدنخواری و کوهخواری دارند.
بر اساس گزارش وبسایت سازمان جنگلها و مراتع، در توافق سهجانبهای با سازمان بسیج سازندگی و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی استانهای شمالی برای حفاظت جنگلهای هیرکانی به مدت یکسال امضا شده است.
«ارتقای ضریب حفاظت و صیانت از جنگلهای هیرکانی و جلوگیری از قطع و حمل غیر مجاز درختان جنگلی و جلوگیری از تخریب و تصرف اراضی ملی» از جمله اهدافی است که در این توافقنامه به آن اشاره شده است.
آنگونه که در محتوای این توافقنامه در این ولسایت آمده، این همکاری سهجانبه تحت محورهایی چون «ترویج فرهنگ احیاء و توسعه منابعطبیعی با بهرهگیری از روحیه و تفکر بسیجی»، «مقابله با قطع درختان جنگلی و حمل غیر مجاز چوب»، «نظارت بر مناطق حساس و گلوگاههای حمل چوب قاچاق»، «بازرسی کارخانجات و محل دپوی چوبهای جنگلی»، «جلوگیری از تخریب و تصرف اراضی ملی و دولتی» و «برخورد با متصرفین و مستندسازی و فرهنگسازی عمومی از طریق رسانههای سمعی و بصری (صداوسیما، مطبوعات)» صورت می گیرد.
این توافقنامه به معنای سپردن منابع طبیعی کشور به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروهای بسیج به عنوان نهادهای نظامی و شبه نظامی است، آنهم در شرایطیکه این نهادها خود به عنوان متهمان اصلی قاچاق و دخل و تصرف در اراضی طبیعی کشور شناخته میشوند و کارنامه سیاهی در تخریب کشور با اجرای پروژههای «عمرانی» ناکارآمد و آتشسوزیهای عمدی به قصد زمینخواری، جنگلخواری، معدنخواری و کوهخواری دارند.
گفته میشود کمبود بودجه سازمان جنگلها و مراتع برای تأمین امنیت پهنه گستردهی اراضی طبیعی و فقدان نیروی انسانی برای حراست از این اراضی باعث امضا کردن چنین قراردادی شده است.
بر اساس لایحه بودجه سال ۱۴۰۰، سهم سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور بیش از ۵۳۰ میلیارد و ۷۰۵ میلیون تومان است که نسبت به سال گذشته ۲۴۷ میلیارد تومان افزایش یافته است.
جنگلها و منابع طبیعی کشور هر سال با بحران آتشسوزی مواجه و متحمل خسارات جبران ناپذیر میشوند. این در حالیست که برای موضوعات دیگر بودجه صرف میشود، اما توجهی به حفظ منابع طبیعی کشور نمیشود.
بر اساس لایحه بودجه این مبلغ در سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری باید برای اموری همچون آبخیزداری، حفاظت از خاک، بیابان زدایی و تثبیت شنهای روان، احیا، توسعه و بهرهبرداری اصولی از جنگلها، توانمندسازی جوامع محلی، احیا، توسعه و بهرهبرداری اصولی از مراتع، ساماندهی مالکیت اراضی ملی و… هزینه شود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر