۱۰ خرداد ۱۴۰۱
۹ خرداد ۱۴۰۱
کنگ، دژِ باستانی خراسان
بیگمان، انسانها در هازمانهای (:جوامع) گوناگون با افسانهها و استورههای خود زندگی میکنند و حتا در بسیاری موارد از آنها الهام گرفته و به زیست خود شکل میدهند؛همچنانکه ایران فرهنگی همیشه به صورت یک قطب موثر در گیتی از خاور تا باختر مطرح بوده است.
۸ خرداد ۱۴۰۱
۷ خرداد ۱۴۰۱
۶ خرداد ۱۴۰۱
قوانین حقوق بشری دربارهی آموزش زبانهای محلی و قومی چه میگویند؟
آموزش اجباری زبانهای محلی جرم است
در این یادداشت، با استناد به «اعلامیهی جهانی حقوق بشر»، «میثاق بینالمللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی»، «میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی»، «کنوانسیون عدم تبعیض در آموزش و پرورش»، «کنوانسیون حقوق کودک» و «قانون اساسی ایران»، ادعاهای حقوقی مخالفانِ رسمی بودن زبان فارسی و هوادارانِ اجباری شدن «آموزش زبان مادری» و «آموزش به زبان مادری» بررسی میشود.
پارسیستیزی در افغانستان
سلیمان قیامت: ستیزهگری با زبان پارسی و پارسیگویان در افغانستان از آغاز تا کنون ماهیت سیاسی داشته و زادهی ذهنیت و اندیشهی برتریجویی تبارگرایانهی حاکمیت سیاسی در این کشور بوده است.
۵ خرداد ۱۴۰۱
۳ خرداد ۱۴۰۱
۲ خرداد ۱۴۰۱
۱ خرداد ۱۴۰۱
۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱
بمپور؛ زادبومی کهن با مردمانی کوشا
بمپور را باید در استان سیستانوبلوچستان جُست. از همین اشاره میتوان دریافت که بمپور پشتگرم به تاریخ و فرهنگی کهن است. از آنجا تا تالاب جازموریان تنها 50 کیلومتر راه است. این راه را باید در باختر بمپور پیمود تا به جازموریانی رسید که مرز دو استان سیستانوبلوچستان و کرمان را شکل میدهد.
نشان ملی یونسکو برای باغ ایرانی دامغان
باغ ایرانی کیانپور دامغان با معماری مهندس خوبچهر کشاورزی و مهندس یزدان هوشور در فهرست باغ فرهنگ کمیسیون ملی یونسکو ثبت شد.
۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۱
بزرگداشت فردوسی بزرگ در توس
یکی از مفاخر بزرگ فرامنطقهای و ملی، بدون تردید حماسهسرای بزرگ پارسی، حکیم فردوسی است. به افتخار او هر ساله در پایان اردیبهشتماه نکوداشتی برگزار میشود. در همین راستا امسال برنامه گرامیداشت این سراینده بزرگ به مدت ده شب با برنامههای زیبایی نظیر نقالی، شاهنامهخوانی، حماسهسرایی، و …، اجرا خواهد شد.
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۱
گرامی داشت روز فردوسی و زبان پارسی در اهواز
همزمان با 25 اردیبهشتماه، انجمن دوستداران میراث فرهنگی تاریانا خوزستان، در چهارمین نشست تخصصی خود در سال 2581 شاهنشاهی، روز فردوسی و زبان پارسی را در شهر اهواز گرامی داشت.
۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱
۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱
۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۱
تدریس به زبانهای محلی میتواند خلاف حقوق بشر باشد
پارسیانجمن: محمد محبی، از استان آذربایجان شرقی، حقوقدان و دانشآموختهی علوم سیاسی است. آنچه در پی میآید گفتوگوی عباس سلیمی آنگیل، دانشآموختهی زبان و ادبیات فارسی، داستاننویس، پژوهشگر و دبیر کارگروه پایش «پارسیانجمن»، با او دربارهی موضوعهایی چون زبان مادری، قومگرایی و ناراستیها و نادرستیهایی که پیرامون این موضوعها رخ نموده است.
بررسی گسترش نفوذ شاهنامه و فردوسی در کشورهای آسیایی
پژوهشکده علوم تاریخی و گروه تاریخ اجتماعی و اقتصادی، با همکاری دانشگاه گرجستان و دانشگاه راجشاهی از کشور بنگلادش در روز چهارشنبه، 21 اردیبهشت 2581 شاهنشاهی، نشستی بینالمللی با عنوان «گستره نفوذ شاهنامه و فردوسی در کشورهای آسیا»، برگزار کرد.
واکنش ها به طرحی که به قاچاق آثار باستانی رسمیت میبخشد
طرحی که از سوی برخی نمایندگان مجلس ارایه شده و تصویب آن بیگمان به نابودی میراث فرهنگی ایران میانجامد، واکنشهای بسیاری را برانگیخته است و سبب واخواست (:اعتراض) آگاهان به مسایل باستانشناسی و میراث فرهنگی ایران شده است.
۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۱
۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۱
۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۱
۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۱
بختیاریها شاهنامه را نمیخوانند بلکه با آن زندگی میکنند
بزرگداشت ابوالقاسم دهقانی، چامهسرا، شاهنامهپژوه و شاهنامهخوان نامدار ایران شنبه 17 اردیبهشتماه در تالار وحدت تهران برگزار شد. در این نشست میرجلالالدین کزازی، محیط طباطبایی، علیرضا شجاعپور، اردشیر صالحپور و محمود صادقیزاده سخنرانی کردند.