۱۰ مرداد ۱۴۰۳
ایرانیـان تشنه تغییر هستند | گفتوگوی رضا شاه دوم با سی.بی.ان نیوز
۹ مرداد ۱۴۰۳
۸ مرداد ۱۴۰۳
۷ مرداد ۱۴۰۳
۶ مرداد ۱۴۰۳
روزگارِ نشیبِ اندیشه، فرهنگِ ایرانی و زبانِ پارسی در دوره صفویان - بارگیریِ فرهنگِ ترکی به فارسیِ «نصیری»
پارسیانجمن: زمانِ صفویان روزگارِ نشیبِ اندیشه، فرهنگِ ایرانی و زبانِ پارسی بود و در زمانِ آنان بود که بخشی از ایرانیانِ پارسیزبان، مانندِ آذربایجانیان، ترکزبان شدند، چه صفویان هم خود ترکزبان بودند و هم قزلباشان که پایهی سررشتهداریشان بر آنان استوار بود.
۵ مرداد ۱۴۰۳
۴ مرداد ۱۴۰۳
۲ مرداد ۱۴۰۳
۱ مرداد ۱۴۰۳
ایران زیبای من - زاگرس و بلوطهایی که می سوزند!
زاگرس سرنوشت غمانگیزی پیدا کرده است. سال و ماهی نیست که شعلههای آتش به جانش نیافتد و درختان بلوطش از پا درنیاید. زندگی در زاگرس، فروغ پیشین را ندارد و خشکسالی و بریدن درختان، داستان غمآور آن شده است.
۳۱ تیر ۱۴۰۳
۳۰ تیر ۱۴۰۳
ایران زیبای من - بلوط؛ سرمایهی جایگزین نشدنی زاگرس
بلوط و گونههای گوناگون آن، فراوانترین درخت در رشتهکوههای زاگرس است؛ سرمایهای که پایداری مردمان زاگرس تا اندازهی بسیار زیادی وابسته به آن است. اما بلوطهای زاگرس آسیبهای بسیاری بر اثر خشکسالی و بریدن درختان، دیدهاند.
۲۸ تیر ۱۴۰۳
ایران زیبای من - ارزش زندگیساز جنگلهای زاگرس
فلات ایران در گسترهای جای گرفته است که جغرافیدانان آن را «کمربند خشک» نام نهادهاند. از اینرو هر بخش از جنگلهای پراکندهی این فلات، بر ماندگاریِ نشانههای زیستِ انسانی و جانوری از ارزشی بیمانند برخوردار است و منابعی گرانبها برای برآوردن اکسیژن و هوای مورد نیاز گیاهان، و نیز آب، و باروری خاک است.
۲۷ تیر ۱۴۰۳
ایران زیبای من - شناختی کوتاه از زاگرس و گسترهی آن
در میان رشتهکوههای فلات ایران، زاگرس پُرامتدادترین آنهاست. درازای رشتهکوههای زاگرس 1400 کیلومتر و پهنای آن میان 100 تا 300 کیلومتر برآورد شده است. این رشتهکوه، استانهای آذربایجان غربی، همدان، لرستان، کردستان، کرمانشاه، ایلام، خوزستان، چهارمحالوبختیاری، کهگیلویهوبویراحمد، اصفهان، فارس، کرمان تا تنگهی هرمز در استان هرمزگان را دربرمیگیرد.
۲۶ تیر ۱۴۰۳
۲۵ تیر ۱۴۰۳
۲۳ تیر ۱۴۰۳
بارگیریِ «وِهرود و اَرَنْگ»ِ مارکوارت
تاریخ و فرهنگ ایران - پیروزی داریوش بزرگ در اروپا
2537 سال پیش در چنین روزی، 23 تیر سال 46 شاهنشاهی، به فرمان داریوش بزرگ، ارتش ایران به فرماندهی سپهبد بغابیش (بغابیشه)، برای سرکوب سیثیها از دریای مرمره گذر کرده و وارد اروپا شده بود. حاکمان محلی برای مقابله با نیروهای ایران که هشتاد هزار تن بودند، کنفدراسیون گتائه را تشکیل داده بودند.