۶ مرداد ۱۴۰۳

گزارشی از حضور شهبانو فرح پهلوی درآرامگاه پرزیدنت انور سادات، در۴۴مین سالگرد درگذشت شاهنشاه آریامهر

خبرگزاری یونیکا

رستاخیز میهن پرستان - رضا احمدی

روزگارِ نشیبِ اندیشه، فرهنگِ ایرانی و زبانِ پارسی در دوره صفویان - بارگیریِ فرهنگِ ترکی به فارسیِ «نصیری»

پارسی‌انجمن: زمانِ صفویان روزگارِ نشیبِ اندیشه، فرهنگِ ایرانی و زبانِ پارسی بود و در زمانِ آنان بود که بخشی از ایرانیانِ پارسی‌زبان، مانندِ آذربایجانیان، ترک‌زبان شدند، چه صفویان هم خود ترک‌زبان بودند و هم قزلباشان که پایه‌ی سررشته‌داری‌شان بر آنان استوار بود.

۱ مرداد ۱۴۰۳

ایران زیبای من - زاگرس و بلوط‌هایی که می سوزند!

زاگرس سرنوشت غم‌انگیزی پیدا کرده است. سال و ماهی نیست که شعله‌های آتش به جانش نیافتد و درختان بلوطش از پا درنیاید. زندگی در زاگرس، فروغ پیشین را ندارد و خشکسالی و بریدن درختان، داستان غم‌آور آن شده است.

۲۸ تیر ۱۴۰۳

شـاهنامه با هومر آبرامیان، بخش 60 - سیاوش 16

پیشواز افراسیاب

رستاخیز میهن پرستان - رضا احمدی

ایران زیبای من - ارزش زندگی‌ساز جنگل‌های زاگرس

فلات ایران در گستره‌ای جای گرفته است که جغرافی‌دانان آن را «کمربند خشک» نام نهاده‌اند. از این‌رو هر بخش از جنگل‌های پراکنده‌ی این فلات، بر ماندگاریِ نشانه‌های زیستِ انسانی و جانوری از ارزشی بی‌مانند برخوردار است و منابعی گران‌بها برای برآوردن اکسیژن و هوای مورد نیاز گیاهان، و نیز آب، و باروری خاک است.

۲۷ تیر ۱۴۰۳

ایران زیبای من - شناختی کوتاه از زاگرس و گستره‌ی آن

در میان رشته‌کوه‌های فلات ایران، زاگرس پُرامتدادترین آن‌هاست. درازای  رشته‌کوه‌های زاگرس 1400 کیلومتر و پهنای آن میان 100 تا 300 کیلومتر برآورد شده است. این رشته‌کوه، استان‌های آذربایجان غربی، همدان، لرستان، کردستان، کرمانشاه، ایلام، خوزستان، چهارمحال‌وبختیاری، کهگیلویه‌وبویراحمد، اصفهان، فارس، کرمان تا تنگه‌ی هرمز در استان هرمزگان را دربرمی‌گیرد.

۲۳ تیر ۱۴۰۳

شاهزاده رضا پهلوی و آبی که در خوابگه مورچگان ریخت | فریاد وامصیبتای کوتوله‌ها و تَکرارکنندگان

خبرگزاری یونیکا

پارِیِ سوم، نسک خوانی | توران یا سکاییان، تُرکان، آران و آزربایگان | پژوهش و نگارش دانشور زرتشت ستودِ

کربلا، حسین، و دروغهای مرگبار – خسرو فروهر

 

بارگیریِ «وِهرود و اَرَنْگ»ِ مارکوارت

پارسی‌انجمن: نبیگِ بسیار پژوهشیِ «وِهْرُود و اَرَنگ» درباره‌ی گیتی‌شناسیِ تاریخیِ سرزمینهای فرارود و نشان‌دهنده‌ی برماندهای دیرپای و گسترده‌ی شهرآیینیِ(تمدن) ایران در آن مرزوبوم است که پژوهشگر آلمانی، ژورف مارکوارت، داده‌هایی مهند(مهم) درباره‌ی روزگاران آن جای را از بُن‌خانها(منابع و مأخذ) در زبانهای گوناگون دستچین و در این نبیگِ پژوهشی آورده است.

تاریخ و فرهنگ ایران - پیروزی داریوش بزرگ در اروپا

2537 سال پیش در چنین روزی، 23 تیر سال 46 شاهنشاهی، به فرمان داریوش بزرگ، ارتش ایران به فرماندهی سپهبد بغابیش (بغابیشه)، برای سرکوب سیثی‌ها از دریای مرمره گذر کرده و وارد اروپا شده بود. حاکمان محلی برای مقابله با نیروهای ایران که هشتاد هزار تن بودند، کنفدراسیون گتائه را تشکیل داده بودند.