۲ آبان ۱۴۰۳

کشورهای عربی بازارهای حراج آثار تاریخی ایران

فرنشین (رییس) پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با اشاره به اینکه هنوز خیلی‌ها میراث فرهنگی را گنج، دفینه و زیرخاکی می‌دانند، گفت: حفاران قاچاق در حال زیرورو کردن گورها هستند، جوهره‌‌ی میراثی کشور در حال نابودی است و کشورهای عربی بازارهای مرزی حراج آثار تاریخی ایران شده‌اند.

به گزارش روابط‌عمومی مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی، مصطفی ده‌پهلوان، فرنشین پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با حضور در مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی، با کاظم موسوی بجنوردی، فرنشین این موسسه دیدار کرد.

در این نشست، محمدحسن سمسار، مشاور عالی بخش هنر و معماری، عنایت‌الله مجیدی، فرنشین کتابخانه، محمد جعفری قنواتی، مدیر دانشنامه‌ی فرهنگ مردم ایران، مریم همایونی افشار، مدیر و فریبا افتخار، معاون بخش هنر و معماری این مرکز و هم‌چنین ذات‌الله نیکزاد، معاون پژوهشی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری باشنده بودند.

کاظم  موسوی بجنوردی از پیشینه‌ی کهن سرزمین ایران‌ و بایستگی توسعه و تعمیق فعالیت‌های باستان‌شناسی برای واکاوی گذشته‌ی پرافتخار وطن‌ سخن گفت و ابراز امیدواری کرد همکاری‌های مشترک پژوهشی با پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری برای رسیدن به این مهم صورت گیرد.

مصطفی ده‌پهلوان نیز باستان‌شناسی را دانش گسترده‌ای توصیف کرد و گفت: ٩٨ درصد علوم می‌تواند به دانش باستان‌شناسی کمک کند.

او در ادامه افزود: شوربختانه سواد میراثی مردم خیلی‌ پایین است و هنوز هم خیلی‌ها میراث فرهنگی را گنج و دفینه و زیرخاکی می‌دانند، درصورتی‌که باستان‌شناسی بررسی تجربه‌ی زیسته‌ی نیاکان و کاربست آن در جامعه‌ی امروز است که اگر از آن بهره می گرفتیم، بحران آب و برخی مشکلات دیگر را نداشتیم. اما شوربختانه حفاران قاچاق در حال زیرورو کردن گورها هستند و از هزاران گوری که از گذشته تاکنون هم از سوی باستان‌شناسان کاوش شده، بقایای زیستی آرشیوی چندانی نداریم. درحالی‌که این‌ها ذخایر کهن زیستی سرزمین‌مان هستند و این یعنی جوهره‌ی میراثی کشور در حال نابودی است و کشورهای عربی شده‌اند بازارهای مرزی حراج آثار تاریخی ایران و تا میراث فرهنگی پشتوانه‌ی مردمی نداشته باشد نمی‌شود حفظش کرد.

ده‌پهلوان همچنین پیشنهاد کرد تفاهم‌نامه‌ای برای همکاری‌های مشترک تنظیم و کارگروهی میان پژوهشگران دو موسسه تشکیل شود.



خبرنگار امرداد: سپینود جم

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر