۲۲ خرداد ۱۴۰۰

قصر آیینه‌؛ جلوه‌ای دیگر از تاریخ ایران‌زمین

قصر آیینه یا قصر دختر، در هشت کیلومتری بخش رستاق شهرستان داراب فارس و در جنوب خاوری آن جای دارد. این قصر که به گفته‌ای از دوره‌ی ساسانی برجای مانده و در دره‌ای ژرف جای دارد، با سه کوه دربَر گرفته شده است.


در بخش خاوری قصر و در فاصله‌ی 50 متری آن بخشی از کوه تراشیده شده است. می‌گویند در آنجا آینه‌ی بزرگی قرار داشته است که نمای قصر و راه‌های آن در این آینه نمایان بوده و دیده‌بان‌ها که در بالای کوه بخش شمالی قصر بوده‌اند و راه شمالی آن را کنترل می‌کرده‌اند از درون همین آینه‌ی قصر می‌دیده‌اند و از آن نگهبانی می کرده‌اند ولی به نظر می‌رسد که آینه‌ای در کار نبوده و بخش تراشیده‌شده‌ی کوه دارای سطحی مخصوص بوده به‌گونه‌ای که عکس هر چیزی از جمله قصر در آن نمایان بوده است و فرمانروای قصر که دختر بوده از درون همین سطح آیینه‌گونه رفتار نگهبانان را زیر نظرداشته است.

در نزدیکی قصر که هنوز نمای گنبدی شکل آن پیداست و همه از سنگ و گچ ساخته شده است گویای آتشکده‌ای بزرگ بوده است. در کوه جنوبی قصر و در روبه‌روی آن آبی به صورت قطره قطره از صخره‌های کوه فرو می‌چکد که به همین مناسبت آنجا را تنگ چَک چَک نیز می‌گویند این قطره‌های آب هنوز داخل حوضی که در همان زمان ساخته شده جمع می‌شود و آبی گوارا و خنک دارد. گفته‌شده دختری از بزرگان دوره‌ی  ساسانی در این قصر زندگی می‌کرده و بدین‌سبب به آن قصر دختر هم می‌گویند. او دختری بوده که در اسب‌سواری و تیراندازی و زیبایی شهره‌ی زمان خود بوده است. پیرامون و کمی دورتر از قصر آثار دیوارهای سنگی و خانه‌های سنگی نیز دیده می‌شود.

 

فرتورها از محسن طاهرپور



امرداد - محسن طاهرپور

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر