تیرداد یکم، دومین پادشاه اشکانیان، به مردمی که در این آیین شرکت کرده بودند اطمینان داد که تا روزی که همه عوامل بیگانه (سلوکیهاـجانشینان اسکندر) را به دریای مرکزی (مدیترانه) نریزد آرام نخواهد گرفت.
پس از این آیین، تیرداد در همان روز نیرو به هیرکانیا (گرگان) فرستاد تا فرماندار آنجا را که شنیده بود با سلوکیها تماس گرفته کیفر کنند که این دستور انجام شد.
اشک یکم سر دودمان اشکانیان شهر «نسا» را پایتخت خود قرار داده بود و در درازنای فرمانروایی خود در نزدیکی (مجاور) آن، شهر تازهای ساخت که به نام او «اشک آباد» نامیده شده است که اینک پایتخت جمهوری ترکمنستان است.
آشکار نیست که از چه زمان این نام در سرزمین ایران «عشق آباد» گفته میشود ـ در کشورهای دیگر اشگ آباد مینامند.
تزارها که در سدهی 19 میلادی و پس از چیرگی بر قفقاز ایران، مناطق شمالی و شمالشرقی خراسان امروز را در پیوست گسترهی خود کرده بودند خواهان رواج این به کار بردن نادرست (عشق آباد) در ایران بودند تا مردم ایرانی به پیشینهی تاریخی این شهر پی نبرند و از آنِ خود ندانند.
در همان سده، انگلیسیها هم نقاط شرقی خراسان مانند شهر هرات را از ایران جدا کردند تا روسها به منطقه فرارود (و اینک شامل سه کشور) بسنده کنند و به سوی هندوستان (در آن زمان هندوستان انگلیس) پیشروی بیشتری نکنند و در نتیجه خراسان بزرگ کوچک شد.
امرداد
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر