۲۳ مهر ۱۴۰۰

آغاز ساخت راه آهن سراسری

94 سال پیش در چنین روزی، 23 مهرماه سال 2486 شاهنشاهی، ساختن راه آهن سراسری ایران آغاز شد. این راه‌آهن که در دوران رضاشاه بزرگ ساخته شد، تهران را از راه بندر شاه به دریای مازندران، و از راه بندر شاهپور به خلیج پارس پیوند می‌دهد. در دوران محمدرضاشاه پهلوی این راه‌آهن گسترش پیدا کرد و تهران را به سمنان، مشهد، قزوین، زنجان، تبریز، اصفهان، یزد، و کرمان پیوند داد.

در 23 مهرماه سال 2486 شاهنشاهی نخستین کلنگ ساختمان راه‌آهن سراسری در تهران، محل کنونی ایستگاه تهران، برزمین زده شد و از همان زمان به گونه رسمی ساختمان راه‌آهن از سه نقطه‌ی جنوب، مرکز، و شمال آغاز شد. 

چهارم شهریورماه 2497 شاهنشاهی رضاشاه بزرگ و محمدرضا پهلوی در آیینی که مهندسان سازنده‌ی راه‌آهن هم در آن شرکت کردند، پیوستن راه‌آهن شمال و جنوب در ایستگاه چشمه سپید در نزدیکی اراک را جشن گرفتند. در این جشن، رضاشاه بزرگ گفت که با احداث راه‌آهن سراسری ایران، آرزوی هشتاد ساله ایرانیان برآورده شد.


در سوم امردادماه 2580 شاهنشاهی، در چهل و چهارمین نشست کمیته میراث جهانی یونسکو، با تصویب اعضای کمیته، راه‌آهن سراسری ایران به درازای نزدیک به 1400 کیلومتر به عنوان بیست‌وپنجمین میراث فرهنگی ملموس، و نخستین میراث صنعتی ایران، در فهرست جهانی یونسکو ثبت شد. 

ساخت پل ورسک در مسیر راه‌آهن شمال از شاهکارهای راه آهن سراسری ایران است.



هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر