- با توجه به رفتارهای ستیزهجویانه جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران و همچنین تهدیدات مداوم فرماندهان ارشد نظامی رژیم ایران برخی تحلیلگران تحولات نظامی منطقه را نگرانکننده میدانند.
- شاهزاده رضا پهلوی هشدار میدهد که جنگطلبیهای جمهوری اسلامی امکان «درگیری نظامی» را بیش از پیش در مذاکرات کشورهای ذینفع در نشست جهانی ورشو مطرح میکند.
- مایک پنس: ایالات متحده با یک گله گرگ از دولتهای سرکش روبرو است. اولینشان جمهوری اسلامی ایران، بزرگترین دولت حامی ترور است.
- رضا پهلوی: در رفع بحران کنونی که میهنمان با آن مواجه است با تکیه به پشتیبانی شما اهتمام من در جهت آگاهسازی جامعه بینالمللی است تا بدانند که تنها راه حل اصولی و عقلانی برای رفع چنین بحرانهایی نه حمله به ایران، بلکه حمایت تام از جنبشهای آزادیخواهانه مردم ایران است و بس.
بیانیه شاهزاده رضا پهلوی که متن آن در اینستاگرام او منتشر شد بازتاب زیادی بین شهروندان پیدا کرده
کیهان لندن- شاهزاده رضا پهلوی، یکشنبه ۳۰ دیماه (۲۰ ژانویه ۲۰۱۹)، در بیانیهای هشدار داده دخالتهای رژیم ایران در منطقه و پشتیبانی از گروههای شبهنظامی تروریستی غرب را بر آن داشته در برخورد و خنثی کردن چنین تحریکاتی، راه حل نظامی را نیز در کنار راهکارهای دیگر مورد نظر قرار دهد.
رضا پهلوی با اشاره به سوابق و «سیاستهای نابخردانه» جمهوری اسلامی در منطقه که منجر به جنگ هشت ساله با عراق شده، تاکید کرده ادامهی این روشها از سوی جمهوری اسلامی امکان «درگیری نظامی» را بیش از پیش در مذاکرات کشورهای ذینفع در نشست جهانی ورشو مطرح میکند.
متن کامل این بیانیه به این شرح است:
«با تیرهتر شدن روابط ایران با جهان غرب، سخن از تصمیمات شدید از طرف این کشورها برای مقابله و خنثی کردن تحریکات و دخالتهای غیر ضروری رژیم جمهوری اسلامی در جهان به خصوص در منطقه خاورمیانه است. ادامه چنین روشی از طرف رژیم، امکان درگیری نظامی را بیش از پیش در مذاکرات کشورهای ذینفع در کنفرانس ورشو مطرح میکند.
چنین بحرانهایی ریشه در سیاستهای نابخردانه جمهوری اسلامی به خاطر دخالت در امور داخلی کشورهای منطقه به خصوص همسایگان خود دارد که نافی منافع ملی ایران است و در آغاز تاسیس این رژیم نیز منجر به جنگ ضایعهبار ۸ساله شد. رژیم در راستای چنین سیاستی، اقدام به پشتیبانی و تدارکات نظامی از گروههای تروریستی و تن دادن به جنگهای نیابتی در خاورمیانه کرده است که غرب را بر آن داشته در برخورد و خنثی کردن چنین تحریکاتی، راه حل نظامی را نیز در کنار راهکارهای دیگر مد نظر قرار دهد.
اما در یک سال گذشته گسترش اعتراضات مردم علیه کلیت رژیم جمهوری اسلامی موجب تضعیف روحیه هیات حاکمه و فهم روشنتر آنها از بیچارگیشان در حل مشکلات حیاتی مردم شده است. در این استیصال ممکن است رژیم دست به تحریکات بیشتری برای دعوت به یک حمله محدود به کشورمان بزند تا افکار را از بیکفایتی و فساد خود منحرف و متوجه حمله خارجی کند.
هممیهنانم،
حفظ تمامیت ارضی و یکپارچگی کشورمان وظیفه ملی ما است؛ لذا در رفع بحران کنونی که میهنمان با آن مواجه است با تکیه به پشتیبانی شما اهتمام من در جهت آگاهسازی جامعه بینالمللی است تا بدانند که تنها راه حل اصولی و عقلانی برای رفع چنین بحرانهایی نه حمله به ایران، بلکه حمایت تام از جنبشهای آزادیخواهانه مردم ایران است و بس؛ که در چهل سال گذشته تحت این رژیم تاوان سنگینی پرداختهاند و همچنان برای دستیابی به آرمانهای حقطلبانه خود در مقابل آن ایستادهاند.
من این تلاشهای خستگینا پذیر فرزندان ایران، خواهران و برادران شجاع عزیزم را میستایم و همیشه همراه شما هستم.»
با توجه به رفتارهای ستیزهجویانه جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران و همچنین تهدیدات مداوم فرماندهان ارشد نظامی رژیم ایران برخی تحلیلگران تحولات نظامی منطقه را نگران کننده میدانند.
تحولات نظامی منطقه و پیام به جمهوری اسلامی
افزایش شمار نیروهای نظامی آمریکا و تجهیزات سنگین نظامی در پایگاه «عین الاسد» در استان دیاله عراق و حضور ناو گروه یواساس استینس در خلیج فارس همواره حامل این پیام برای سردمداران جمهوری اسلامی بوده است که خرابکاری و جنگطلبی تحمل نخواهد شد. سیاستهای جمهوری اسلامی، به ویژه پس از افشای برنامههای مخفی اتمی، یکی از علل اصلی افزایش حضور و پایگاههای نظامی آمریکا در منطقه بوده است.
در یکی دو ماه گذشته ارتش آمریکا مستقر در خاورمیانه به همراه متحدین ایالات متحده چندین رزمایش مشترک برگزار کردهاند که خبر آن دستکم در رسانههای فارسی زبان کمتر منعکس شده است.
عملیات مشترک ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا، فرانسه، انگلستان و استرالیا با عنوان «نگهبان شجاع» برای حمایت از عملیات دریایی و اطمینان از ثبات و امنیت دریایی در منطقه مرکزی (خلیج فارس، دریای عمان و اقیانوس هند)، رزمایش امنیتی دریایی- هوایی «نیان یونیون ۱۹» مشترک بین آمریکا و بحرین جهت تقویت تواناییهای جنگی و افزایش قابلیت همکاری و آمادگی بین نیروی دریایی آمریکا و نیروی دریایی و هوایی این کشور، عملیات آبی- خاکی «ناظر کویر ۲» مشترک بین آمریکا و کویت که محور آن دفاع زرهی بود، عملیات مشترک آمریکا و یگانهای نظامی افغانستان جهت امنیت و ثبات در افغانستان و همچنین عملیان مشترک با کشور عمان برای حفظ ثبات و امنیت خلیج فارس و دریای عمان و دهانه ورودی آن از اقیانوس هند بخشی از این رزمایشها هستند.
حامیان حسن روحانی موسوم به اعتدالگرایان و اصلاحطلبان در جریان رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۴ برای کنار زدن رقیب سیاسی خود، ابراهیم رئیسی، اینطور القا میکردند اگر او رأی بیاورد جنگ خواهد شد. پس از تظاهرات دیماه سال ۱۳۹۶ نیز همان جریان تلاش میکند براندازی و تغییر نظام را مساوی با آغاز جنگ داخلی و منطقهای نشان دهد و بحت «سوریهای شدن ایران» را دامن میزند. اما حالا شرایط کشور به دلیل بازیهای سیاسی دو جناح و میدانداری سپاه پاسداران چنان وخیم شده که مردم نگران آغاز یک جنگ دیگر هستند.
در این میان علی خامنهای با قاطعیت معتقد بوده که جنگ نخواهد شد و تاکید کرده مذاکره هم نخواهیم کرد. فرماندهان نظامی سپاه و ارتش نیز با توهمی بیمارگونه معتقدند توانایی نظامی جمهوری اسلامی چنان بالاست که آمریکا جرات اقدام نظامی علیه ایران را ندارد.
سردستهی «گله گرگهای سرکش»
اما نباید ساده از کنار هشدارهای اخیر مقامهای ایالات متحده و رهبران اروپا گذشت. مایک پنس معاون رییسجمهور آمریکا هفته گذشته در سخنانی از «گله گرگهای سرکش» نام برد. او گفت: «ایالات متحده با یک گله گرگ متشکل از دولتهای سرکش روبرو است. اولینشان جمهوری اسلامی ایران، بزرگترین دولت حامی ترور است که در پی تسلط بر خاورمیانه از طریق گسترش درگیری در هر کشوری است که با آن مخالفت میکند. همچنین یک شبح دیکتاتوری داریم که مردم کوبا، ونزوئلا و نیکاراگوئه را فراری داده است. از سوی دیگر با وجود اینکه پرزیدنت ترامپ گفتگوی امیدوارکنندهای را با کیم جونگ اون آغاز کرده، اما همچنان منتظر گامهای محکم کره شمالی برای نابود کردن سلاحهای هستهایاش-که مردم ما و متحدان ما در آن منطقه را تهدید میکند- هستیم. دشمنان و رقبای ما هیچ ایدئولوژی مشترکی که متحدشان کند ندارند جز اینکه: آنها به دنبال برانداختن نظم بینالمللیاند که ایالات متحده برای بیش از نیمقرن حفظ کرده است… این رییسجمهور [آمریکا] همچنین در مقابل رژیم ایران ایستاده که دارد کشورهای غرب آسیا را به شیوه خود تغییر میدهد. ایران امروز تحت فشار بیسابقهای است تا روشاش را تغییر دهد. سود معامله هستهای فاجعهبار به ملاهایی رسید که مردم ایران را سرکوب میکنند.»
در چنین شرایطی است که ادامهی جمهوری اسلامی در ایران، که تا کنون نیز آسیبهای جبرانناپذیر به مردم کشور و همچنین منطقه وارد آورده و عملیات تروریستیاش اروپا و آمریکای لاتین را نیز در امان نگذاشته است، احتمال وقوع یک درگیری جدید در منطقه را افزایش میدهد. حکومت ایران همواره از بحران و جنگ تغذیه کرده است. از همین رو نباید فراموش کرد که علاوه بر ابعاد تلفات جانی و مالی یک درگیری احتمالی، جمهوری اسلامی نیز در این تنگنای تاریخی، روی جنگ و درگیری حساب باز کرده است.
بر این مبناست که آنچه شاهزاده رضا پهلوی به عنوان شناختهشدهترین چهرهی اپوزیسیون مدافع دموکراسی ایران در آستانه کنفرانس ورشو اعلام کرده است ابعاد مهمتری مییابد: «تنها راه حل اصولی و عقلانی برای رفع چنین بحرانهایی نه حمله به ایران، بلکه حمایت تام از جنبشهای آزادیخواهانه مردم ایران است و بس.»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر