- عیسی کلانتری پیشتر گفته بود که انقلاب در حوزه محیطزیست پس از گذشت ۴۰ سال هیچ دستاوردی نداشته.
- عیسی کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست هفتم بهمنماه از وزارت نیرو خواست تا به عنوان مسئول توزیع آب در کشور، با توجه به محدودیت منابع و بر اساس قانون توزیع عادلانه آب، تکلیف استانها را مشخص کند.
- سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان در صدر استانهای با بارش منفی قرار دارند.
کیهان لندن- با وجود افزایش ۲۱۰ درصدی بارندگی سال آبی ۹۷-۹۸، رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت سازمان هواشناسی اعلام کرد که ۹۷ درصد مساحت ایران تحت تاثیر خشکسالی قرار دارد. سال ۹۶، ۹۵ درصد مساحت ایران خشک بود و فقط در طول یکسال، ۲ درصد خاک ایران دچار خشکسالی شده.
با وجود افزایش ۲۱۰ درصدی بارندگی سال آبی ۹۷-۹۸، خشکسالی همچنان در ایران ادامه دارد و ۹۷ درصد مساحت ایران به آن دچار است.
صادق ضیائیان رئیس مرکز ملی خشکسالی به خبرگزاری ایسنا گفته که در یک سال گذشته تا پایان دیماه سال جاری، ۷۲.۲ درصد جمعیت ایران تحت تاثیر خشکسالی بودهاند.
این در حالیست که طبق اعلام رئیس مرکز ملی خشکسالی در تیرماه سال ۹۶، «۹۵ درصد مساحت ایران» دچار خشکسالی بوده و طی یکسال، ۲ درصد به مساحت زمینهای خشک ایران اضافه شده است. به گفته وی، ۲۸.۷ درصد جمعیت ایران نیز در این بازه زمانی با «خشکسالی بسیار شدید» مواجه بوده.
بر مبنای این آمار، ۱۳ درصد جمعیت کشور با «خشکسالی شدید»، ۱۷.۷ درصد «خشکسالی متوسط» و ۲۲.۷ درصد با «خشکسالی ضعیف» روبرو بودهاند.
رئیس مرکز ملی خشکسالی درباره جمعیت تحت تاثیر خشکسالی در درازمدت گفته که ۱۴.۲ درصد جمعیت ایران با خشکسالی « بسیار شدید» و بلندمدت مواجه است. همچنین ۴۷ درصد جمعیت کشور با «خشکسالی شدید»، ۳۰.۷ درصد جمعیت با «خشکسالی متوسط» و ۵.۱ درصد جمعیت با «خشکسالی خفیف» دست و پنجه نرم میکنند.
عیسی کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست هفتم بهمنماه از وزارت نیرو خواسته بود تا به عنوان مسئول توزیع آب در کشور، با توجه به محدودیت منابع و بر اساس قانون توزیع عادلانه آب، تکلیف استانها را مشخص کند.
او که پیشتر گفته بود، جنگ آب بین شهرها راه افتاده، خواستار عدم دامن زدن به اختلافات و منازعات آبی و مرجع قرار دادن قانون برای رسیدگی به این موضوع شد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست همچنین بر کم کردن سهمیه آب کشاورزی در سال آینده تاکید کرد و گفت که دیگر نمیتوان سهم ۸۵ درصدی کنونی کشاورزی بر منابع آب کشور را برای این حوزه قائل شد.
عیسی کلانتری پیشتر گفته بود که انقلاب در حوزه محیط زیست پس از گذشت ۴۰ سال هیچ دستاوردی نداشته است.
رئیس سازمان محیطزیست در آستانه چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی سال ۵۷ با اشاره به بحرانهای محیطزیست گفته بود: «خداوکیلی من به عنوان سازمان محیط زیست نمیتوانم امروز بگویم که دستاورد چهل سال حفظ محیط زیست در کشور چه بوده است. فرسایش خاک را بگویم یا وضعیت آب را؟ وضعیت پوشش جنگلی و پوشش سبز را بگویم یا آلودگی هوای کلانشهرها را؟ بهرهوری انرژی را بگویم؟»
سیستان و بلوچستان ، هرمزگان و کرمان در صدر ۲۱ استان ایران بارندگی منفی دارند. هرمزگان با منفی ۷۵درصد، کمبارشترین استان در سال آبی جاری است.
استان سیستان و بلوچستان با ۷۵ درصد، کرمان با ۶۹ درصد، فارس با ۶۶ درصد و بوشهر با ۶۱ درصد، کمبارشترین مناطق ایران معرفی شدهاند.
از ۶۰۹ دشت ایران، حدود ۳۸۱ دشت در مرحله ممنوعه و قرمز هستند و دیگر قابلیت برداشت آب ندارند. آذربایجان غربی با بیش از ۳۰ هزار حلقه، تهران با ۲۰ هزار حلقه و اصفهان با بیش از ۱۶ هزار حلقه، در صدر استانهایی قرار دارند که چاه غیرمجاز شیره جان آنها را کشیده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر