۱۵ دی ۱۳۹۷

ننگ بر شورشیان 57 - دانشمندانی که می توانستند برای ایران کار کنند - دانشمند ایرانی برنده نشان علمی ۲۰۱۹ جامعه زلزله‌شناسی آمریکا شد!

- بزرگ‌نیا دانشمند و استاد شناخته‌شده‌ی مهندسی عمران و محیط‌ زیست است و این نشان را به دلیل نقش موثری که در زمینه مدل‌های حرکتی زمین‌لرزه، تجزیه و تحلیل خطر لرزه و ساختار مهندسی زلزله داشته، دریافت کرده است.
- قرار است این نشان اوایل ماه مارس در نشست سالانه موسسه تحقیقات مهندسی زلزله در ونکوور کانادا به یوسف بزرگ‌نیا اعطا شود.

کیهان لندن- یوسف بزرگ‌نیا استاد ایرانی دانشگاه کالیفرنیا در لس‌آنجلس برنده نشانه علمی «بروس بولت» سال ۲۰۱۹ شد. این نشان به دلیل تاثیرات این دانشمند ایرانی بر شناخت از مدل‌های حرکتی زمین‌لرزه، تجزیه و تحلیل خطر لرزه و ساختار مهندسی زلزله اهدا شد.
آنگونه که وبسایت دیده‌بان علم‌ایران خبر داده، یوسف بزرگ‌نیا دانشمند و استاد دانشگاه کالیفرنیا نشان علمی «بروس بولت» را از سوی کنسرسیوم سیستم‌های رصد جنبش‌های قوی (COSMOS)، موسسه تحقیقات مهندسی زلزله (EERI) و جامعه زلزله شناسی آمریکا دریافت کرده است.
بزرگ‌نیا دانشمند و استاد شناخته‌شده‌ی مهندسی عمران و محیط‌زیست است که این نشان به دلیل نقش موثری که در زمینه مدل‌های حرکتی زمین‌لرزه، تجزیه و تحلیل خطر لرزه و ساختار مهندسی زلزله داشته، تعلق می‌گیرد.
قرار است این نشان اوایل ماه مارس در نشست سالانه موسسه تحقیقات مهندسی زلزله در ونکوور کانادا به یوسف بزرگ‌نیا اعطا می‌شود.
بزرگ‌نیا دانشمندی پیشرو در زمینه «مدل‌سازی و مهندسی زلزله»، هدایت پروژه‌های تحقیقاتی بزرگ در زمینه توسعه مدل‌های جنبش زمین در زلزله را که برای تحلیل‌های لرزه‌ای در سراسر دنیا استفاده می‌شوند، بر عهده داشته و همچنین چندین سال مدیر مرکز تحقیقات مهندسی زلزله اقیانوس آرام بوده که یک مرکز تحقیقاتی چنددانشگاهی است.
این در حالیست که بسیاری از اساتید بزرگ علمی و پژوهشی ایران پس از روی کار آمدن جمهوری اسلامی، یا از دانشگاه‌ها اخراج و یا مجبور به ترک ایران شدند. نسل‌های جوانتر نیز برای ادامه تحصیلات عالی و پژوهش‌های علمی بدون محدودیت و با استفاده از امکانات کشورهای دیگر راهی خارج شدند. این دانشمندان که اکنون در دیگر کشورهای جهان به موفقیت‌های چشمگیری دست پیدا می‌کنند، بدون تردید می‌توانستند عوامل تاثیرگذاری در پیشرفت و رشد ایران باشند. ایران با وجود قرار داشتن روی گسل‌های زلزله، از تکنولوژی و امکانات لازم و کافی برای شناسایی و پیش‌بینی وقوع زلزله برخوردار نیست و ساختمان‌های غیراستاندارد و ضدزلزله نیز تا کنون جان هزاران نفر را در ایران گرفته است. همچنین کارشناسان درباره وقوع زلزله در تهران که دیر یا زود روی خواهد داد همواره هشدار می‌دهند.
یوسف بزرگ‌نیا مدرک کارشناسی خود را از دانشگاه صنعتی «شریف» (دانشگاه صنعتی آریامهر) و مدرک کارشناسی ارشد و دکترای خود را از دانشگاه برکلی دریافت کرد. در سال ۲۰۰۴ دکتر بزرگ‌نیا و پروفسور Vitelmo V. Bertero یک کتاب ۱۱۰۰ صفحه‌ای تحت عنوان «مهندسی زلزله، از مهندسی زلزله‌شناسی به مهندسی مبتنی بر عملکرد» منتشر کردند.
این استاد و دانشمند ایرانی که چند سالی سردبیر همکار در  Bulletin of Seismological Society of America بوده در حال حاضر سردبیر مجله مشهور مهندسی زلزله Spectra است.
بزرگ‌نیا شخصیت بروس بولت را الگوی خود دانسته و دریافت مدال یادبودی به نام این دانشمند بزرگ را افتخاری عظیم برای خود توصیف کرده است.
پروفسور بروس آلن بولت (۱۵ فوریه ۱۹۳۰ – ۲۱ ژوئیه ۲۰۰۵) متخصص زمین‌شناسی و استاد علوم‌ زمین‌شناسی و علوم سیارات در دانشگاه کالیفرنیا برکلی بود و از پیشگامان رشته‌ی مهندسی زلزله‌شناسی به شمار می‌رود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر