۸ آبان ۱۳۹۷

کوروش و حقوق بشر

- با فتح بابِل، مردمی که تا پیش از آن یا کشتار می‌شدند و یا به بردگی گرفته می‌شدند، برای نخستین بار دارای حقوقی ویژه شدند و کوروش فاتح با آنان رفتاری متفاوت در پیش گرفت. سال 539 پیش از میلاد،  شاید همان لحظه‌ای باشد که در آن، بشر برای نخستین بار از حق برخوردار می‌شود؛ لحظه‌ی افتادن بذر حقوق بشر بر خاک تاریخ.
نقاشی قدیمی از آرامگاه کوروش

پروفسور لوید لولین جونز: در ایران حول محور کوروش یک «شبه‌فرهنگ» در حال ظهور است

به مناسبت، هفتم آبان بزرگداشت کوروش، نشستی با حضور گروهی از مورخان و پژوهشگران فرهنگی و فعالین رسانه، روز شنبه ۲۷ اکتبر (پنجم آبان) در لندن برگزار شد.
سخنرانان این نشست پروفسور لوید لولین جونز استاد تاریخ دانشگاه کاردیف، دینا زیاری مورخ و پژوهشگر معماری و شهرسازی و دکتر حمید تفضلى پژوهشگر فرهنگى دانشگاه بیلِفلد از آلمان و عضو وابسته دانشگاه استراسبورگ بودند.
پروفسور لوین جونز

۴ آبان ۱۳۹۷

تأملات بهنگام؛ در باب خشونت ذاتی اسلام

- برتراند راسل فیلسوف بریتانیایی در فصل ۱۰ از بخش دوم از کتاب دوم «تاریخ فلسفه‌ی غرب» نوشته، از همان ابتدا انگیزه‌ی اصلی اعراب برای گسترش اسلام، غارت و چپاول (Plunder) بود و نه هیچ امر دینی و معنوی. از همان سال نخست حضور در مدینه، مسلمانان بنا را به تعرض به اموال و دارایی‌های کاروان‌های اهل مکه گذاشتند. 
- در هفته‌‌های اخیر که ماجرای قتل فجیع جمال خاشقجی تیتر اول همه‌ی رسانه‌های جهان شده، برخی از تحلیلگران محترم، وحشیگری عُمّال محمد بن سلمان و پادشاهی سعودی را به درستی به جنایات و ترورهای فجیع و بی‌رحمانه‌ی فرنگی‌کاران جمهوری اسلامی در چهار دهه‌ی اخیر تشبیه کرده‌اند و پاسخ یاوه‌های هواخواهان فرقه‌ی تبهکار در مذمت آل سعود را داده‌اند.

زیست بوم ایران را دریابیم - جنگل‌های شمال ایران نصف شد!

- «وقتی نصف جنگل را از بین بردیم، دیگر باران نعمت نیست و هر بارش تبدیل به سیل می‌شود.»
- «باران امروز برای شمال کشور یک مصیبت است چرا که در بالادست‌ها درختان را تحت عنوان توسعه، صنعت و ویلاسازی و ... از بین بردیم و از بین رفتن جنگل به معنی هدایت بهتر سیلاب‌ها است.»

نظام اسلامی در طبیعت ایران چه می‌کند که هر کس به آن نزدیک می‌شود اتهام «جاسوس» و «مفسد‌فی‌الارض» به او می‌زنند؟!

-دادستان تهران می‌گوید «چند تن از متهمان این پرونده در تلاش برای تقرب جستن به اماکن نظامی در پوشش اقدامات محیط زیستی و کسب اطلاعات نظامی از این محیط‌‌ها بوده‌اند، لذا در مورد چهار نفر از متهمان عناوین اتهامی توسط بازپرس به دلیل تکمیل تحقیقات تغییر کرد.»
-پیشتر وکیل تعدادی از فعالان زندانی ادعا کرده بود که ارتش درخواست این اتهام را کرده است ولی بعد این ادعای خود را تکذیب نمود.
-فعالان زندانی محیط زیست اکنون تحت نظر و بازداشت اطلاعات سپاه پاسداران هستند.
از چپ به راست: طاهر قدیریان،نیلوفر بیانی،امیرحسین خالقی،هومن جوکار،
سام رجبی،سپیده کاشانی،مراد طاهباز و عبدالرضا کوهپایه

زاد روز ِ محمد رضا شاه، پادشاه ایراندوست و ایرانساز، شاد باد

Bild könnte enthalten: 3 Personen, einschließlich Mah Iraniپادشاهی که در ادامه ی کارهای بررگ پدرش، ایران ِ عقب مانده را مدرن کرد.
به ملت ایران و بویژه زنان در همه عرصه ها، هویت و شخصیت داد
پادشاهی که بیشترین خدمت را به ملت ایران در همه ی عرصه ها کرد اما ملت و بویژه روشنفکران ِ تاریک اندیش، قدرش ندانستند، زحماتش را سپاس و پاس نداشتند و با خودزنی تاریخی، خویشتن خویش را اسیر اسلامیون حیوان صفت کردند تا با ویرانی ایرانشان، هر روزه از آنها قربانی بگیرد.

سنجانی سر از گور بیرون آورد - دکتر احمد پناهنده

Bild könnte enthalten: 1 Personتعجب نکنید
آنانیکه می گویند، حلول واقعیت ندارد، اشتباه می کنند
چون در جبهه ی ضد ملی همه چیز ممکن است
آری ممکن است
می گویید نه
می گویم به توئیت حسین موسویان بنگرید که همین دیروز پای در کفش سنجابی کرده است و می گوید هر کسی که در کنار امضای شاهزاده رضا پهلوی، امضا بگذارد، سلطنت طلب است
عجب

سروده ای زیبا برای جشن سپند «آبانگان»

جشن سپند «آبانگان»
به روزِ دَهُم از مَهِ هشتمین / «برآسوده از رنجْ تنْ دل زِ کین»
به ایران بپا شد یکی جشن خوش / همه شاد و خندان و هم باده نوش

آبانگان، جشن گرامی‌داشت پاکی آب و آناهیتا

می‌ستایم اردویسور اناهیتا را که در همه جا گسترده است و تندرستی بخش است و بداندیشان را دشمن و اهورایی کیش و در خور ستایش و نیایش در جهان مادی است.
جشن آبانگان؛ گرامی‌داشت پاکی آب و آناهیتا

۳ آبان ۱۳۹۷

بزرگان موسیقی ایران - ابولحسن صبا

ابولحسن صبا، گنجینه‌ی جاودان موسیقی ایران
در سال 1281 در خیابان ظهیرالسلام تهران خانه‌ای كوچك اما خاندان بزرگی را می‌بینیم كه ابوالحسن خان صبا در آنجا دیده به جهان گشود.
ابوالقاسم خان پدر استاد صبا مردی فاضل بود. وی شغل طبابت داشت و همچنین آشنا به سازهای ایرانی بود كه ساز هم می‌نواخت. به گفته‌ی خود استاد صبا پدرش وی را در شش سالگی نزد اساتید هم دوره خود فرستاد، وی هم‌زمان با موسیقی به تحصیل هم پرداخت تا جایی كه تحصیلات خود را در كالج آمریكا به پایان رساند و به زبان و ادبیات فارسی و انگلیسی تسلط یافت.

۲ آبان ۱۳۹۷

آیا در نابودی اکوسیستم و تاراج ذخایر آب‌های جنوب ایران نیز پای نهادهای حکومتی نظام اسلامی در میان است؟!

کیهان لندن، دانیال راستین – تایید و تکذیب‌های سازمان شیلات ایران و دیگر مسئولین جمهوری اسلامی  و عدم شفافیت در قراردادهای کشتی‌های ماهیگیری چینی منجر به حدس و گمان‌های بسیار در افکار عمومی مردم و به ویژه در شبکه‌های اجتماعی شده است.

ناکارآمدی نظام اسلامی و نابودی زست بوم ایران - شکست طرح سازمان حفاظت محیط زیست با فرار ۵ گورخر از قرنطینه!

- در مجموع 10 گورخر در پی اجرای طرح احیای گورخر در کویر ملی از سایت تکثیر و پرورش توران به قرنطینه کویر منتقل شدند.
- در هنگام انتقال به دلیل غیراستاندارد بودن جعبه‌های حمل و شیوه حمل نامناسب ۵ گورخر بر اثر جراحات وارده جان باختند و ۵ گورخر دیگر نیز فرار کرده‌اند.

۳۰ مهر ۱۳۹۷

مهرازی ایران باستان - پایداری تخت‌جمشید در برابر رویدادهای طبیعی!

- ۸۰درسد خرابی‌های ارگ بم مربوط به بخش‌های مرمت شده بود! و ۲۰درسد مرمت نشده، آسیبی ندیده است!
- تخت‌جمشید ضدزلزله و ضد سیلاب طراحی شده است.

زیست بوم - آینده کشاورزی ایران

کیهان لندن، آرش چوپانی– در یک اقلیم، فاکتورهای متعددی برای ایجاد یک اقتصاد کشاورزی وجود دارد که از جمله آنها می‌توان چند مورد مهم از جمله وجود آب شیرین و قابل دسترسی، خاک قابل کشت با اسیدیته مناسب، دمای مناسب و البته نیروی کار نام برد.

۲۹ مهر ۱۳۹۷

مشتی عابرین سرگردان، تحت نام شورای مدیریت گذار - دکتر احمد پناهنده

عجب، می گویند سرگردان ها همیشه طلبکارند بی آنکه قدمی در جهت منافع ملی ملت ایران و احترام به تاریخ و فرهنگ شاهنشاهی کشور ایران بردارند و درمی یا رقمی از جان و جهانشان مایه بگذارند
Bild könnte enthalten: 2 Personen, Brille, Bart und Nahaufnahme

فردوسی نگاهبان فرهنگ دیرسال ایران است

من سال‌هاست که کورش جوادی* این گرامی فرزندِ ایران‌دوست و نستوه را می‌شناسم و از مهرِ بی‌پایانش به فردوسی سترگ و شاهنامه جاوید آگاهم، ولی امروز که با نگاهی نو بار دیگر دستاوردِ پویایی او را در قابی گردآمده از فرتورهایی زیبا که همگی از یکتایی حکیمِ خردمند و شاهکار ماندگارش سخن می‌گویند دیدم، چشم و دلم از شادی و شگفتی لبریز شد.

۲۸ مهر ۱۳۹۷

کمونیسم در ایران، آن روی سکه ی اسلام تبهکار است - دکتر احمد پناهنده

Kein automatischer Alternativtext verfügbar.شک نکنید، به این نگاه سالها است که رسیده ام. به اندازه کافی در در هر دو مرام تبهکار مطالعه دارم
در حد ممکن و مقدور، شناختی درونی از روابط و کارکرد تشکیلاتی شان دارم
فردی نیستم بی مالیات حرف بزنم و از شننیده ها بگویم
خیر

۲۶ مهر ۱۳۹۷

به استقبال روز کوروش بزرگ می‌رویم

Related image
سالهاست که ایرانیان روز هفتم آبان، ۲۹ اکتبر، «روز صدور منشور حقوق بشر کوروش بزرگ» را به نام «روز کوروش» گرامی می‌دارند. در این روز بسیاری از مردمان از سراسر ایران به پاسارگاد رفته و به سرودخوانی و پایکوبی مشغول می‌شوند. 

امروز فقط یک نام است و دیگر هیچ - دکتر احمد پناهنده

Bild könnte enthalten: 1 Person, lächelnd, Anzug
به باور من گروه ها و سازمان ها و احزاب و حتا شخصیت های موجود در شطرنج سیاسی ایرانزمین، که همگی کارنامه رفوزکی در همکاری با حکومت تبهکار اسلامی در پرونده و گذشته ی ناشادشان داشتند و دارند، بیهوده دست و پا می زنند تا از غرق شدن در دریای خیزش ملت ایران که نام رضاشاه و محمد رضاشاه و شاهزاده رضا پهلوی را فریاد می زنند، نجات یابند

از کتاب ولایت فقیه خمینی تا فرشگرد های لندنی – خسرو فروهر

۲۵ مهر ۱۳۹۷

در نظام اسلامی همه چیز ایرانی رو به نابودی است - مافیای واردات به «اسب اصیل ایرانی» هم رحم نمی‌کند!

- در مسابقات اسب‌دوانی از اسب‌های ایرانی استفاده نمی‌شود و مافیای ورادات اسب اینگونه تبلیغ می‌کنند که اسب ایرانی در مقابل نمونه‌های خارجی ضعیف است.
- مافیای واردات اسب برای اثبات ضعیف بودن اسب ایرانی «اگر یک اسب ایرانی در مسابقه‌ای ببرد آن را به‌اندازه قیمت اسب خارجی نمی‌خرند و یک‌چهارم ارزش آن قیمت می‌دهند. فقط به این دلیل که اسم ایرانی روی آن اسب بوده و می‌تواند ثابت کند که اسب‌های ایرانی بد نیستند.»

از آخوند سنتی به آخوند صنعتی

زمانی که اروپا به نوزایی یا رنسانس رسید و به یمن انقلاب صنعتی چهار اسبه پیشرفت می کرد، ملای شیعه در باب آداب نوره کشی و طهارت حدیث تولید می نمود و از کمک لشگر اجنه به امام حسین داستان ها می گفت.
 

۲۳ مهر ۱۳۹۷

آیا براستی ایرانیان در این ۴۰ سال ایران را در دست داشته‌اند؟

شاهین نژاد، سخنگوی جنبش رنسانس ایرانی: «در جنبش رنسانس ایرانی خواستیم کلیپی برای سالگرد کشتار ایرانیان توسط مسلمانان در ۱۴۰۰ سال پیش بسازیم. نتوانستیم حتی یک فیلم مستند یا سینمایی بیابیم ولی تا دلتان بخواهد در این چهل سال، از ثروت ملت ایران برای بیشتر امامان، نوکران آنها، برادر و خواهرزاده های آنها، ابوذر و مالک اشتر و حر ابن ریاحی و حبیب ابن مظاهر و مسلم ابن عقیل و پیامبران (معلوم نیست چه پیامی از چه کسی آورده اند)، فیلم و سریال و کارتون و نمایش ساخته اند. همه آنها دعوای قبایل عرب و نبرد این عموزاده با آن عموزاده بوده اند. آیا براستی ایرانیان در این چهل سال، ایران را در دست داشته اند؟!».

نقد مستند کتاب ولایت فقیه خمینی – خسرو فروهر در برنامه آقای مسعود صدر

۲۱ مهر ۱۳۹۷

تاجی که بر سر زنان ایران قرار گرفت - الاهه بقراط

۲۲ مهر ۹۷ شهبانو فرح پهلوی هشتاد ساله می‌شود. نیمی از این عمر در رشد و پرورش خود و خدمت به میهن گذشت و نیمی دیگر در تبعیدی که حتی یک روزش فارغ از ایران نبوده است.
Image result for ‫تاجی که بر سر زنان ایران قرار گرفت‬‎

زیست بوم - طرح بازچرخانی آب زاینده‌رود؛ احیای رود یا ایجاد حوض آب؟!

-تالاب گاوخونی بخشی از آب خود را از رودخانه‌های فصلی و آب‌های زیرزمینی تامین می‌کند در حالی که سطح آب‌های زیرزمینی هم در اصفهان به شدت کاهش یافته. یک بخشی از این کاهش مربوط به حفر چاه‌های غیرمجاز است ولی بخش عمده آن به این دلیل است که دیگر زاینده‌رودی وجود ندارد.
-شهر اصفهان با فلورانس ایتالیا خواهرخوانده بودند، معروفیت شهر فلورانس به رودخانه‌ای که از مرکز شهر می‌گذرد و پل‌های قدیمی آن است. همچنین شهری است که به حضور خیابانی هنرمندان شناخته شده. برای همین وجه تشابه‌ها و تاثیر عمیقی که ایتالیا در تاریخ رنسانس ایتالیا و به عبارتی جهان داشته، با شهر اصفهان همذات‌پنداری شده به دلیل تاثیر عمیقی که بر ادبیات، هنر و معماری ایران داشته.

برگزیدگان دومین جشنواره‌ ملی عکس شاهنامه معرفی شدند

برگزیدگان دومین جشنواره‌ی ملی عکس شاهنامه، از سوی هیات داوران معرفی شدند.

ایران وطنم، آتش و تنم

پهنه كشورمان درگذشته و سخاوت آموزش نوشتن و خواندن به فرودستان انیرانی سبب شد كه در كوتاه مدت دیگر اقوام ملت‌های تابعه به رموز قدرت و پیشرفت ارباب خود ایران دسترسی پیدا كرده و شروع به كپی كردن و مال خود كردن حقایق و داده‌های ارزشمند ایرانیان كنند. از جمله می‌توان به داستان‌سازی پیدایش آتش و تقدس آتش در دیگر ملل و ادیان اشاره كرد، كه به تفضیل در این نوشتار اشاره شده است.
ايران وطنم، آتش و تنم

۱۹ مهر ۱۳۹۷

الاهه بقراط - وقوع انقلاب ارتجاعی ۵۷ در ایران یک رویداد شوم و بدشگون بود که با همکاری گسترده‌ی داخلی و خارجی صورت گرفت!

- جنین اسلام سیاسی اگرچه در ایران به دنیا آمد اما یک هیولای منطقه‌ای و جهانی است. پدیده‌ی مهاجرت از میانه‌ی قرن بیستم و به ویژه در سال‌های اخیر، و همچنین اینترنت و شبکه‌های اجتماعی، این هیولا را بیش از پیش جهانی کرده است. 
- جدایی دین و دولت و خنثی‌ بودن حکومت‌ها در برابر عقاید و ایدئولوژی مردم، مهمترین مخرج مشترکی است که می‌تواند وسیع‌ترین نیروهای مدافع دمکراسی ایران را حول خود گرد آورد. 
- کسی که از جدایی دین و دولت دفاع می‌کند، نمی‌تواند مردم را به «انتخابات» در یک حکومت دینی تشویق و ترغیب کند! نمی‌تواند شعار بازگشت به «دوران طلایی امام» بدهد و یک جنبش فراگیر را با این شعار به خاموشی بکشاند. نمی‌تواند مُهر «مذهبی» را به پیشانی خود یا عنوانش بچسباند چرا که مذهبش نمی‌بایست شاخص وی به عنوان «شهروند» باشد!
- آنچه از جدایی دین و دولت حاصل می‌شود، دامنه‌ی وسیع بردباری و برابری قانونی همگان در برابر «دولت حقوقی» است.

دکتر احمد پناهنده - شرم یک احساس انسانی و اخلاقی و وجدانی است که در حکومت انگلیس وجود ندارد!

Bild könnte enthalten: 1 Person, Brille und Nahaufnahme
در خبرها آمده است یک روزنامه نویس منتقد ولیعهد عربستان سعودی در ترکیه به قتل رسیده است
هنوز تا این لحظه روشن نشده است که این قتل چگونه و توسط چه کسی یا کسانی انجام شده است

یادنامه‌ی پروفسور شهبازی در شیراز رونمایی شد

همزمان با آیین نکوداشت زنده یاد پروفسور شاپورشهبازی، باستان‌شناس و تاریخ‌نگار برجسته از یادنامه‌ی وی در مرکز اسناد و کتابخانه‌ی ملی پارس (:فارس) رونمایی شد. همچنین در این برنامه، کوشش‌های ارزنده و بی‌همتای استاد شهبازی در راستای شناسایی ایران اَرج گذاشته شد.

۱۷ مهر ۱۳۹۷

آغاز اعتصابات سراسری، ناقوس مرگ حکومت اسلامی را به صدا در آورده است - دکتر احمد پناهنده

درود بر شرف همه ی رنجبران و کسبه ها و بویژه کامیونداران زحمت کش و بی ادعا
Bild könnte enthalten: Himmel und im Freien

نگاهی به کارنامه‌ی دانشیِ زنده‌یاد محمد دبیرسیاقی

واپسین یارِ دهخدا هم رفت 

انسان‌هایی هستند که در سراسرِ زندگیِ خویش در پیِ آموختن‌اند، و این ویژگیِ آنان شایسته‌ی هرگونه‌ ستایشی است. این آدمها از آنچه آموخته‌اند خرسند نیستند و در این میانه، خویش را نیز برتر از دیگران برنمی‌شمرند و هماره در پیِ بازآموختن‌اند، و سپس آنچه را که آموخته‌اند با گشاده‌دستی و فروتنی فرادست دیگران می‌گذارند، و چونان درختی پربار پیشِ خواهندگان سر فرود می‌آورند تا دیگران نیز از بار و برشان بهره‌مند گردند. «محمد دبیرسیاقی» که پس از عمری کوشش در راهِ آموختن و آموزاندن، ۱۶ مهرماه، درگذشت از این دست کسان بود.

۱۶ مهر ۱۳۹۷

دانش پل‌سازی در روزگار ساسانی

Image result for ‫دانش پل‌سازی در روزگار ساسانی‬‎«پُل‌سازی از روزگارانِ کهن روزگاران در نگرش ایرانایان جایگاه بسزایی داشته است. در روزگار هخامنشی به انگیزه‌ی نیازی که در این سرزمین به آبیاری وجود داشته و از آنجا که سطح بعضی از رودخانه‌ها پایین‌تر از زمین‌های آبیاری بوده، پُل‌های فراوانی در ایران ساخته می‌شده است. پُل‌هایی با ساختمان‌هایی چند منظوره که کاربرد سد را نیز انجام می‌داده‌اند.

در نظام غارتگر اسلامی - خطر در کمین سنگ‌نگاره‌های خوزستان

Image result for ‫خطر در کمین سنگ‌نگاره‌های خوزستان‬‎پس از ویران کردن نقش‌برجسته‌ی «سرحانی» در باغملک، نقش‌برجسته‌ی «هرکول فاله» دشت سوسن و نقش‌برجسته‌ی «شیوند» در نزدیکی دهدز، که دینامیت‌گذاری‌ها به نابودی آن‌ها انجامید، این‌بار دوست‌داران میراث-فرهنگی از کوشش سودجویان برای دینامیت‌گذاری در یک مجموعه‌ی نقش‌برجسته‌ی بسیار ارزشمند و ثبت ملی شده در خوزستان پرده برداشتند.

۱۵ مهر ۱۳۹۷

چرا «شیرها» نیز در نظام اسلامی طرد شده‌اند؟!

- گزارشگر آلمانی: همانطور که در سراسر ایران سفر می‌کنم بیشتر متوجه می‌شوم که شیر برای ایرانیان چه معنایی دارد. این سرزمین پر از شیر است! در موزاییک‌ِ کاخ‌ها، در کاشی‌ها، در کاسه‌های عتیقه، در اساطیر و در شعرها.
خورشید بر فراز اشیر با شمشیر: نماد ملی ایرانیان در کاخ گلستان تهران.

۱۴ مهر ۱۳۹۷

گوشتخواری یا گیاهخواری؟ پاسخ را از علم بشنوید!

در حالی که بحث و گفتگو درباره آنچه در بشقاب در برابر ما قرار می‌گیرد روز به روز دامنه‌دارتر می‌شود، دکتر لوران شوالیه پزشک و کارشناس تغذیه در مقاله‌ای به راهنمایی علاقمندان می‌پردازد.

۱۲ مهر ۱۳۹۷

از ناکارآمدی و بی تدبیری نظام اسلامی، ونابودی زیست بوم ایران - سیل ۳۴۵ شهر در ایران را تهدید می‌کند!

- «اگر بجای صرف بودجه‌های هنگفت و زیاده‌روی برای احداث سد، آن را در راستای توسعه بخش آبخیزداری به کار می‌بردیم، تا این حد با سفره‌های خالی زیرزمینی آب مواجه نمی‌شدیم. ما خیلی کم روی آبخوانداری و مدیریت چاه‌های آبی و قنواتمان کار کرده‌ایم.»
- زمین خود به شکل بهترین سد عمل می‌کند.

۱۱ مهر ۱۳۹۷

نشانه‌های ‌‌‌‌‌‌باستانی

گاهی روی شی‌‌‌‌‌‌های باستانی و به ویژه‌‌‌‌‌‌ سفالینه‌‌‌‌‌‌ها نقش‌‌‌‌‌‌هایی را می‌‌‌‌‌‌بینیم که برایمان ناشناخته‌‌‌‌‌‌اند. تا به حال شده به موزه‌‌‌‌‌‌ها بروید و نقش روی برخی ظرف‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های فلزی، سفالی، گردنبندها و به گونه‌‌‌‌‌‌ی کلی شی‌‌‌‌‌‌های گوناگون برایتان جالب باشد ولی درباره‌‌‌‌‌‌اش چیزی ندانید؟ ما تلاش می‌‌‌‌‌‌کنیم تا با شناساندن برخی از این نشانه‌‌‌‌‌‌ها ذهن شما علاقمندان را با برخی از این نمادهای باستانی آشنا کنیم.

مهرگان؛ نمادی از فرهنگ ایران

خجسته جشن مهرگان این آیین کهن در فرهنگ ایران، گرامی ‌داشته شد.

۱۰ مهر ۱۳۹۷

بزرگی و نیک نامی کورش بزرگ در میان دوست و دشمن

- پرسشی که برای ناظران و تحلیلگران مسائل ایران مطرح است این است که چه نیازی در زمانه‌ی ما به کوروش احساس می‌شود؟ کوروش برای ایرانیان چه معنایی دارد؟ چرا وی تا این حد در میان ایرانیان محبوبیت یافته که حتی دستگاه تبلیغاتی تلاش می‌کند او را از آن خود سازد؟ چرا اعلام روز کوروش؟ چرا توجه به منشور کوروش؟ همچنین چرا طیفی گسترده و متنوع از هواداران کوروش به چشم می‌آید: از اسلامگرای موعودگرا تا ملی‌گرای سکولار و از اسلامگرای سنتگرا تا اسلامگرای نظامی‌گرا؟ چرا بخشی از حکومت می‌خواهد روز کوروش را غصب کرده و از آن خود سازد؟