به مناسبت، هفتم آبان بزرگداشت کوروش، نشستی با حضور گروهی از مورخان و پژوهشگران فرهنگی و فعالین رسانه، روز شنبه ۲۷ اکتبر (پنجم آبان) در لندن برگزار شد.
سخنرانان این نشست پروفسور لوید لولین جونز استاد تاریخ دانشگاه کاردیف، دینا زیاری مورخ و پژوهشگر معماری و شهرسازی و دکتر حمید تفضلى پژوهشگر فرهنگى دانشگاه بیلِفلد از آلمان و عضو وابسته دانشگاه استراسبورگ بودند.
پروفسور لوین جونز
کیهان لندن- «کوروش بزرگ میان پارس و ایران» عنوان موضوعی است که پروفسور لوین جونز درباره آن صحبت کرد.
به گفتهی این محقق، در ایران حول محور کوروش یک «شبهفرهنگ» در حال ظهور است که کوروش را تبدیل به یک قهرمان و حتی مسیح زمانه برای نجات ایران کرده و به همین دلیل با واکنش منفی جمهوری اسلامی مواجه شده است. پروفسور جونز روایت میکند که سالها برای بازدید از پاسارگاد به ایران میرفته و با همکاران خود برای ادای احترام گل به مقبره کوروش میبردند اما وضعیت تغییر کرده و امنیتی شده و آنها دیگر اجازه پیدا نکردند که به پاسارگاد بروند.
لوین جونز با اشاره به بدفهمیها از منشور کوروش و نقش تاریخی گفت، به عنوان یک مورخ خوشحال است از اینکه میبیند مردم ایران حول کوروش به دنبال هویت ذهنی خود میگردند.
دینا زیاری مورخ و پژوهشگر تاریخ و معماری سخنران دیگر این نشست در مورد شباهتهای معماری آرامگاه کوروش و فردوسی صحبت کرد و به تاثیر این نوع معماریها بر ذهن مخاطبان برای زنده نگهداشتن تاریخ و فرهنگ و اثرگذاری روی هویت فردی و اجتماعی صحبت کرد. پروفسور حمید تفضلی فرهنگشناس و استاد دانشگاه بیلِفلد نیز دربارهی «خاطره فرهنگى و معناشناسى یادبود» صحبت کرد. او معتقد است «برای پرداختن به کوروش باید دولت و یک سرزمین پدید بیاوریم.»
امسال نیز در ایران روز هفتم آبان برگزاری مراسم یادبود کوروش با ممانعت نیروهای امنیتی مواجه شده است. گزارشها حاکیست صدها نفر از مردم در مسیر پاسارگاد هستند و ترافیک شدیدی در جادههای منتهی به آرامگاه کوروش ایجاد شده اما گردانهای امنیتی مانع تردد ماشینها شدهاند.
ایست بازرسی در مسیرهای منتهی به پاسارگاد
آخرین خبرها حاکیست در ورودی سعادتشهر نیروهای لباس شخصی به مردم معترض که قصد رفتن به پاسارگاد داشتند حمله کردند و مردم با ماموران درگیر شدند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر