- سالیانه حدود ۳۷۰ میلیون مترمکعب از منابع آب زیرزمینی در دشت ورامین برداشت میشود که از این میزان ۳۴۰ میلیون مترمکعب مربوط به چاههای مجاز و ۳۰ میلیون مترمکعب مربوط به چاههای غیرمجاز است.
- «ورامین سالانه ۳۶ سانتیمتر فرونشست دارد که با این رقم در رتبه نخست جهان قرار گرفته.»
- از سال ۱۳۹۴ از ۶۰۹ دشت ایران، ۳۰۹ دشت از نظر توسعه برداشت آب زیرزمینی ممنوع اعلام شده و ۳۰۰ دشت دیگر فاقد منابع آب زیرزمینی شیرین و یا دارای آب شور و بیکیفیت است.
کیهان لندن- مهرداد کتال محسنی معاون فنی اداره کل محیط زیست استان تهران میگوید «فرونشست اراضی دشت ورامین در آینده کل استان تهران را تحت تاثیر قرار میدهد.» او گفته ورامین رتبه نخست نشست زمین را از آن خود کرده!
مهرداد کتال محسنی معاون فنی اداره کل محیط زیست استان تهران در دیدار با صاحبان و کشاورزان ورامین نسبت به گسترش فروچالهها در ورامین و رسیدن آن به کل استان تهران هشدار داد.
او با اشاره به برداشت بیرویه آب از سفرههای زیرزمینی ورامین که سبب بروز پدیدهی نشست زمین شده، اعلام کرد: در حالی که بر اساس استاندارد برداشت آب از سطح آبهای زیرزمینی براساس ۴۰ درصد مخزن است، میزان برداشت آب از منابع قابل برداشت ورامین تا ۱۲۰ درصد رسیده است.
آنگونه که کتال محسنی میگوید «ورامین سالانه ۳۶ سانتیمتر فرونشست دارد که با این رقم در رتبه نخست جهان قرار گرفته.»
این مقام محیط زیست تهران خواستار جدی گرفتن نشست زمین در اراضی ورامین از سوی صاحبان صنایع و کشاورزان شده و هشدار داده است اگر امروز برای رفع این مشکل و جلوگیری از افزایش میزان برداشت چارهاندیشی شود، در آینده نزدیک اثرات منفی نشست زمین در دشت ورامین ، کل استان تهران را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
کتال محسنی معاون فنی اداره کل محیط زیست استان تهران از خشک شدن تالاب بند علیخان در اثر برداشت آب برای کشاورزی و دامداری خبر داد و گفت که حقابه این تالاب مهم نیز کمتر از ۱۰ درصد و در حال خشک شدن است.
ایجاد چالهها حاصل برداشت بیرویه آب از منابع زیرزمینی است که گفته میشود کشاورزی سنتی عامل اصلی آن است. اُفت سالانه سطح آب سفرههای زیرزمینی در اغلب دشتهای ایران به وضعیت بحرانی رسیده. آنگونه که کارشناسان محیطزیست میگویند از سال ۱۳۹۴ از ۶۰۹ دشت ایران، ۳۰۹ دشت از نظر توسعه برداشت آب زیرزمینی ممنوع اعلام شده و ۳۰۰ دشت دیگر فاقد منابع آب زیرزمینی شیرین و یا دارای آب شور و بیکیفیت است.
تصاویر منتشر شده در فضای مجازی، چالههای عظیمی را نشان میدهد که بر اساس نقشههای نشست اراضی کشور رو به گسترش و افزایش است و به گفته وزیر سابق نیرو قطعا به تجهیزات شهری آسیبهای جدی وارد میکند.
میزان نشست زمین در دشتهای رفسنجان، زرند، مشهد و قزوین به ترتیب به میزان ۳۰، ۲۵، ۲۵ و ۲۴ سانتیمتر در سال است.
کارشناسان زلزلهشناسی میگویند جنوب و غرب تهران در سالهای اخیر به شدت با پدیده نشست زمین روبرو هستند، به گونهای که بیشترین فرونشستها در دشت شهریار در جنوب غرب تهران و دشت ورامین گزارش شده است.
آب منطقهای تهران پیشتر اعلام کرده بود که تنها در منطقه دشت ورامین سالانه حدود یک متر و سی سانتیمتر اُفت آب زیرزمینی و حدود ۱۶ سانتیمتر نشست زمین رخ میدهد. سالیانه حدود ۳۷۰ میلیون مترمکعب از منابع آب زیرزمینی در دشت ورامین برداشت میشود که از این میزان ۳۴۰ میلیون مترمکعب مربوط به چاههای مجاز و ۳۰ میلیون مترمکعب مربوط به چاههای غیرمجاز است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر