۲۱ شهریور ۱۳۹۷

زیست بوم ایران - بحران آب برای ۱۱ هزار خانوار عشایری و یک میلیون دام کهگیلویه و بویراحمد

- قرار است به ازای هر تانکر آبرسان از عشایر ۲۰ هزار تومان گرفته شود. 
- علوفه دام‌های عشایری در مناطق قشلاقی استان کهگیلویه و بویراحمد به صفر رسیده.

این تصویر ۳ سال پیش از وصعیت نابسامان عشایر کهگیلویه و بویراحمد گرفته شده، وضعیتی که اکنون از مرز هشدار گذشته است

کیهان لندن- کمبود آب و علوفه عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد چنان بحرانی شده که برای ۱۱ هزار خانوار عشایری و بیش از یک میلیون رأس دام آنان نه آبی وجود دارد و نه علوفه‌ای.
مجید علی‌پور مدیرکل امور عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد نسبت به افزایش روند کم‌آبی برای عشایر این استان ابراز نگرانی کرده و تأمین آب برای ۱۱ هزار خانوار عشایری و بیش از یک میلیون رأس دام را سخت و طاقت‌فرسا خوانده است.
او می‌گوید که بیش از ۵۰۰ هزار رأس دام در مناطق عشایری استان کهگیلویه و بویراحمد از کمبود شدید آب و علوفه رنج می‌برند و بیش از ۵۰۰ هزار رأس دام دیگر نیز به صورت نسبی از آب و علوفه برخوردارند.
کوه سیاه و آب بهاره لنده، دری لا، هلیگون و باباکلان گچساران، ماغر، چاه تل و رزگه بهمئی بهمراه زیرگچ و پادوک کهگیلویه از جمله مناطق کوچ کم‌آب عشایر این استان است.
علی‌پور می‌گوید علوفه دام‌های عشایری در مناطق قشلاقی استان کهگیلویه و بویراحمد به صفر رسیده و البته تنها در میان بندها با اقلیم‌ نیمه معتدل مثل تنگ تامرادی هنوز کمی علوفه وجود دارد.
مجید علی‌پور مدیرکل امور عشایر استان‌ کهگیلویه و بویراحمد وعده داد که روزانه ۵۷۶ هزار لیتر توسط ۲۰ دستگاه تانکر، آب شرب سالم بین خانوارهای عشایری و دام آنان را تأمین کند و روزانه ۴۸ سرویس آبرسان فعالیت کنند.

به گفته وی، بابت هر سرویس تانکر آب ۱۲ هزار لیتری از عشایر ۲۰ هزارتومان دریافت می‌شود.
مجید علی‌پور مدیرکل امور عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد گفته که یک‌میلیارد تومان به صورت یارانه‌ای از محل منابع ملی به عشایر اختصاص داده شده و حدود سه هزار تن جو از تعاونی‌ها هم خریداری شده.
آنگونه که این مقام امور عشایر اعلام کرده «کارخانه دام‌ و طیور دشت‌روم یاسوج نیز روزانه ۷۰ تن کنستانتره مورد نیاز عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد را با کیفیت خوب و قیمت‌مناسب در اختیار عشایر استان قرار می‌دهد.»
علی‌پور گفته «۲ میلیارد تومان جهت تامین آب شرب عشایر این استان به صورت نقدی از منابع ملی و استانی نیز تخصیص یافته ولی همچنان نیازمند تخصیص بودجه است.»
وضعیت نابسامان عشایر کهگیلویه و بویراحمد از جمله کمبود آب و علوفه حداقل سه سال است که بحرانی شده ولی مسئولان همچنان هشدار می‌دهند که در مرز خطر است!

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر