۸ مهر ۱۳۹۶

پاسخی به دروغ بحرین مخالفین پهلوی – خلیج فارس، جزایر سه‌ گانه، بحرین و شاه


رضا شاه و مصدق – بحرین


آیا به قول سیاسی نمایان پنجاه و هفتی انشاالله گربه است؟


اصلا اساسنامه حزب دمکرات کردستان و برادر دوقلویش حزب دمکرات کردستان ایران را خوانده اید؟! اگر در این اساسنامه ها یک بار اشاره ای به وجود ” ملت ایران ” دیدید من را هم خبر کنید!
خسرو فروهر

مخالفان برپایی راهپیمایی عاشورا در تورنتو اعلام حضور کردند

خبرگزاری ایرانشهر
در اطلاعیه ای که برپا کنندگان این حرکت اعتراضی، خطاب به «شهروندان تورنتو، ایرانیان آزاده مقیم تورنتو و ساکنین نورث یورک و ویلودیل» صادر کرده‌اند آمده است: 
«رژیم جمهوری اسلامی، که یکی از سرکوبگرترین و مرتجع ترین رژیم‌های منطقه خاورمیانه و جهان است، چندین سالی است که تلاش کرده است با امکانات مالی گسترده، ارسال آقازاده ها، "دانشجویان" وابسته و مامورین امنیتی خود، و نیز گسترش برنامه های به اصطلاح فرهنگی و مذهبی جای پای خود را در میان ایرانیان کانادا و در کل در میان جامعه مهاجرین در تورنتو و در سراسر کانادا باز کند. از جمله هر سال به بهانه عاشورا در مساجد و سالن های سرپوشیده مراسم هایی را در سالهای اخیر برگزار کرده است. از آنجا که این رژیم نه تنها در میان ایرانیان پناهنده بلکه در میان اکثریت مطلق ایرانیان مهاجر نیز مورد انزجار است، قادر نبوده و نیست به نام خود چنین مراسم هایی را برگزار کند. اما کیست که نداند مراسم های سینه زنی عاشورا و تجلیل از خمینی در سالهای اخیر با هدایت تمام و کمال مامورین رژیم برگزار می گردند. سایتهای حکومتی در ایران مبلغین بی پروای این مراسها بوده و هستند.»

پاسداری از شناسنامه ملی پایندان حفظ تمامیت ارضی، یکپارچگی ایران و همبستگی ملی ایرانیان است


در پایان جنگ جهانی اول و با فروپاشی امپراطوری عثمانی، واحدهای جدیدی همانند عراق، سوریه، لبنان، اردن و فلسطین با توافق انگلستان و فرانسه شکل گرفتند. هم‌چنین شیوع سیاست‌های گسترش و صدور کمونیسم، نیروهای جدایی‎طلب را توسط جماهیرشوروی در منطقه پدید آورد که خود به تنش‌های درون مرزی در برخی از کشورهای منطقه دامن زد.
در ایران پس از این‌که «رضا شاه بزرگ» زمام امور را بدست گرفت و در فرایند مدرنیزاسیون کشور، آرایش سیاسی ایران با ثبت هویت فردی، برافراشتن پرچم ملی، تقویت زبان مشترک و به رسمیت شناساندن نام یگانه «ایران» در سراسر جهان و در سازمان ملل، در نهایت شناسنامه ملی ایرانیان که بیانگر هویت و تاریخ هزاران ساله این سرزمین است را در چارچوب یک «دولت ـ ملت» قدرتمند در منطقه و جهان نمودار ساخت. این چنین در طی سده گذشته، جغرافیای سیاسی خاورمیانه به دلیل وجود پررنگ دولت ـ ملت‌هایی همانند ایران، ترکیه و سپس اسراییل ثبات جغرافیایی پیدا کرد.

۷ مهر ۱۳۹۶

گفتگو با بابک کلهر درباره‌ی «مرگ یک پادشاه»

کیهان لندن - «مرگ یک پادشاه» نخستین فیلم بابک کلهر است که به داستان بیماری سرطان محمدرضاشاه پهلوی و روند درمان آن پس از خروج وی در ۲۶ دی‌ماه ۱۳۵۷ از ایران به دلیل اوج گرفتن انقلاب اسلامی می‌پردازد.
فیلم محصول سال ۲۰۱۷ است و نخستین بار قرار است ۱۵ نوامبر در سالن «لامل» در بورلی هیلز کالیفرنیا به نمایش درآید. پس از آن، این فیلم در شهرهای دیگر آمریکا اکران خواهد شد.
بابک کلهر در این فیلم تلاش می‌کند حقایق پشت‌ پرده‌ی درمان شاه را در سفرهای اجباری ۱۹ ماهه‌ی وی به کشورهای مختلف از طریق مصاحبه با چهره‌های برجسته‌ی پزشکی که در جریان بیماری شاه بودند در میان بگذارد و پاسخ‌ آنها را در اختیار مخاطبان قرار دهد.
کاترین دراوی با بابک کلهر درباره «مرگ یک پادشاه» گفتگو کرده است.
پیش‌پرده‌ی فیلم «مرگ یک پادشاه»

خرابی «آسمان» بر سر ارگ کریمخان شیراز

Video Player
00:00
00:00
من و تو - مالک هتل آسمان شیراز با وجود همه مخالفت‌های کارشناسان میراث فرهنگی و دوستداران این حوزه به ساخت و ساز ادامه ‌می دهد.

او با وجود همه تخلفاتی که از سال ۱۳۸۰ در ساخت هتل انجام داده به کمیسیون ماده ۱۰۰ پناه برده به ساخت و ساز ادامه می‌دهد. با توسل به لابی‌های پشت پرده در یک سال مجوز ۶ طبقه را به ۱۸ طبقه رسانده‌ و بدون اینکه از جیبش خرج کند با دریافت وام به تخلفاتش ادامه داده است.
هتل آسمان اما تنها موردی نیست که برابر ثبت جهانی ارگ کریم‌خان در یونسکو شیراز قد برافراشته، ساخت قطار شهری و تخریب گسترده بافت تاریخی شیراز سال‌هاست که ادامه دارد. هرازچندگاهی خبری داغ می‌شود. اما هیچ یک از تخریب‌گران قدمی پس نمی کشند.

این گزارش بر اساس تصاویر ارسالی شهروندان شیراز به اتاق خبر تهیه شده است.


موزه‌ی تاریخ چای، در شهر چای ایران

خبرنگار امرداد: نگار جمشیدنژاد
گنج‌خانه(:موزه) تاریخی چای ایران در لاهیجان از کهن‌ترین و زیباترین شهرهای استان گیلان جای دارد. لاهیجان با نام «شهر چای» شناخته می‌شود زیرا چای‌کاری در ایران برای نخستین‌بار با کوشش محمدمیرزا کاشف‌السلطنه چایکار، در سال 1279 خورشیدی، در لاهیجان آغاز شد و خیلی زود در این شهر و دیگر شهرهای جنوبی دریای مازندران گسترش پیدا کرد.
آرامگاه کاشف ‌السلطنه که به پدر چای ایران نام‌ور است، روی تپه‌ای در لاهیجان جای دارد. در آغاز به سفارش کاشف‌السلطنه آرامگاه وی که از مرمر سیاه بود بدون سقف و حفاظ و در میان بوته‌های چای جای داشت. پس از آن بنا شد دو درصد درآمد چای به ساخت آرامگاهی  درخور جایگاه او ویژه شود.

پاسخی به گفتار علیرضا نوریزاده در برنامه اندیشه با شما و دیگر مبلغین جمهوری کردستان، خودمختاری، و دروغی به نام ملتهای ایران !!


 اسنادی که که تا کنون ندیده اید!

۶ مهر ۱۳۹۶

ارزیابان یونسکو به سروستان رسیدند

خبرنگار امرداد: نگار جمشیدنژاد
هیات نظارت یونسکو در ادامه‌ی بازدید و بررسی میدانی پرونده محور ساسانی فارس در واپسین روز از بررسی میدانی این پرونده امروز ششم  مهر ماه 1396 خورشیدی، به شهرستان سروستان رسیدند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری فارس این گروه کارشناسی امروز بازدیدهای کارشناسی و فنی خود را از کاخ ساسانی سروستان آغاز کرد. بنابراین گزارش این هیات در جریان اقدامات علمی و عملیاتی انجام شده در این کاخ تاریخی قرار گرفتند.

ثبت جهانی آسباد به نام ایران یا افغانستان؟

خبرنگارامرداد: فرزانه خسروی
آرد کردن گندم با زور باد شاید در زمان‌های گذشته به نظر شدنی نبود اما سیستانی‌ها خیلی زود به این مهارت دست یافتند و آسیاب‌های بادی یا آسباد را ساختند. درآغاز، انسان از نیروی بازوان خود برای آرد کردن غله یاری می‌گرفت. پس از آنکه انسان دام را به کار گرفت، از توان آن‌ها در آسیاب‌ها برای آرد کردن بهره برد. از آنجا که در این گونه آسیاها بیشتر از نیروی الاغ بهره می‌بردند، به آسیاهایی هم که به نیروی شتر یا گاو یا اسب به حرکت در می ‌آمدند «خرآس» می ‌گفتند.



ننگ بر این آیین و کیش اهریمنی!

 
ننگ بر شما بی خردان، ننگ بر این آیین ددمنشانه که میهن زیبای ایران را به گند کشیده است.
ننگ بر محمد، علی، حسن، حسین، ... و همه پیروان خرد ستیز و ایران ستیز آنها.
ای خرد باخته، آیا می دانی که حسین و یزید دو پسرعمویی بودند که برای رسیدن به قدرت و دزدیدن جان و مال مردم با هم جنگیدند؟ آنها همانند همین دزدان امروز در ایران بودند.

پس اگر خرد داری، کمی اندیشه کن. به من و شما چه، که بر سر این تازیان بیابانی و ایران ستیز چه آمده است.

هم میهن به کیستی خود و به خرد ایرانی باز گرد که آیین آن همواره همراه با جشن، شادی و مهربانی است نه ددمنشی!

دادخواهی مردمان از پادشاه در جشن و بزم پیروزی!

فردوسی امروز - اردوان مفید
چراگاه ما بود و بنیاد ما - ایا شاه ایران بده داد ما!
گراز آمد اکنون فزون ازشمار - گرفت آن همه بیشه و مرغزار
شاه، از میان سرداران خود یک جوانمرد رشید می طلبد که برای دفع این آفت بزرگ مملکتی بپا خیزد!
 قبل از ورود به قصه بیژن و منیژه و توصیف دربار کیخسرو و بازگو کردن داستان بسیار شیرین و پر از ماجرای بیژن و منیژه اجازه بدهید نکته ای را برای شما بگویم، هر بار و به هر دلیلی که قصه ای از شاهنامه را آغاز می کنم. چنان غرق گفتارها  و کردارهای داستان می شوم که در واقع به قول قدیمی ها «عنان قلم از کفم» بیرون می رود و خود نیز در جای قهرمانان داستان وارد قصه می شوم، این از امتیازات نویسنده ای است از ورای هزار سال می تواند داستانی را برای من بگوید که هنوز از آن عطر پر طراوت و تازگی و نوآوری به مشام می رسد...

خسرو فروهر: جریان کردستان و باز هم مردمی که در حال انجام فریضه مقدس گول خوردن هستند؟!


مردمی که توان تعقل را از دست بدهند  آینده ای ندارند! طرف که خودش را هم ناسیونالیست مینامد برای من نوشته که حزب دمکرات کردستان از استقلال اقلیم کردستان دفاع میکند ولی در ایران فقط خواهان فدرالیسم است! من هم پاسخ دادم, آدم حسابی کردها در اقلیم کردستان عراق اکنون بیشتر از ده سال است که خود مختاری داشته و دارای حکومت محلی بوده اند و حتی رییس جمهور کشور عراق فؤاد معصوم و پیش از وی جلال طالبانی هم هر دو کرد بوده و هستند, مناطق نفتی شمال عراق هم کاملا در کنترل آنها بوده است و صدام حسین نیز که در حق آنها ظلم کرده بود هم که اعدام شده است, پس برایشان فدرالیسم و یا خود مختاری نیز کافی نبوده است!

همه چیز نشان میدهد که شما هم در ایران همین راه مسعود بارزانی را میخواهید بروید و از عدم مطالعه و احساساتی بودن مردم ایران میخواهید سو استفاده کنید! مگر همین کار ها را بر طبق اسناد آقای قاضی محمد به اصطلاح پیشوای بزرگ و بنیانگزار حزب دمکرات کردستان بین سال های ۱۳۲۴ و ۱۳۲۵ انجام نداده بود؟

حالا به من بگویید چرا باید حرف شما را باور کنم؟؟!

خسرو فروهر

۵ مهر ۱۳۹۶

دژدختر، شهر گور و آتشکده‌ی ساسانی نامزدهای جهانی شدن

خبرنگار امرداد: فرشته جمشیدی
با ورود ناظران یونسکو به استان فارس تلاش‌ها برای ثبت جهانی ۳ اثر شاخص آن « دژ دختر، شهر گور، آتشکده» در قالب طرح محور ساسانی در دست اجرا است.
ناظران یونسکو چهارم مهر ماه امسال، به منظور بازدید و بررسی میدانی و تخصصی از یادمان‌های شاخص پرونده ثبت جهانی محور ساسانی شهرستان فیروز آباد، وارداین شهرستان شدند.

۴ مهر ۱۳۹۶

«پرویز صیاد» و نمایش بزرگش

فردوسی امروز - شهرام همایون
ماجرای آتش سوزی سینما رکس آبادان، ماجرایی که طی آن سیصد و هشتاد انسان، زنده زنده در آتش سوختند. حادثه ای که بی شک می توانست تاریخ یک ملت را تحت تأثیر خود به راهی بکشاند که درس عبرتی باشد برای آیندگان و چراغ که نه، نورافکنی باشد که صدها سال، ذهن آن ملت راه به سوی تاریکی نبرد.
اما چنین نشد!
ما پیش از انقلاب، متأسفانه به سادگی، به سادگی یک اتفاق ساده، از این فاجعه عبور کردیم و حتی راه به بیراهه کشیده شد. اساساً در وجود آن تحلیلی نشد که هیچ! خود واقعه را هم کوچک شمردند.
پس از انقلاب اما، دیگر دلیلی وجود داشت برای سرپوش گذاشتن به این حادثه، چرا که «پیروزمندان انقلاب» در حقیقت خود بر موج همین حادثه به پیروزی رسیده بودند. و با تردستی گناه را به گردن طرف مقابل قرار دادند و رندانه از زیر بار مسئولیت گریخته بودند. جهان ساکت بود، ملت ما فراموش کرد. روشنفکران و سینماگران، انگار آنقدر دل مشغولی داشتند که حادثه 28 مرداد سال -1356 آتش سوزی سینما رکس را- فراموش کنند.
اما گویی یک نفر تنها یک نفر و البته یا تنی چند از یارانش و بیشتر همسرش در همه ی این سالها در این حادثه، سوختگی ناشی از آن آتش را هرگز فراموش نکرد:

من هم با گلپای آواز و موسیقی ایرانی موافقم


Bild könnte enthalten: 1 Person, Nahaufnahme

دکتر احمد پناهنده - وبلاگ احمد پناهنده

این روزها در ایران، گلپای آواز ِ جاودان ایرانزمین، لب به گلایه باز کرده است و از کسانی که به ازای خانه نشین شدن ایشان و امثال ایشان، بساط مارگیری ِ توده ای را باز کردند و در حلقه ی شخصیت های پوسیده و توده ای، چون امیر هوشنگ ابتهاج و لطفی، و من اضافه می کنم شفعیی کدکنی، به آلاف و الوفی رسیدند، به حق انتقاد کرده است که چرا در حکومت هنرمند کش اسلامیون، لال دانه خورده اند و لال شدند؟

چرا صدایی از آنها برای دادخواهی از استاتید موسیقی ایرانی که بر همه این کسان حق استادی دارند، به ازای مصلحت روزانه خود، بیرون نیامده است و لب به اعتراض نگشودند؟

حتمن باید تیغ برهنه ی اسلامیون هنر کش، گردن آنها را نشانه رود تا داد و قال راه بیاندازند؟

چگونه باید به گوش کر شما رسانید، که شخصیت های پوسیده ای چون لطفی و هوشنگ ابتهاج توده ای هستند و دست شان در تمام جنایت و خیانت این ایرانی کشان اسلامی، چفت است؟

دیروز همین لطفی توده ای که از اِرق ملی و ایرانی تهی بود، در جشن و هنر شیراز، به جای اینکه لباس متداول ِ ایرانی بپوشد، لباس سران جنایتکار چینی چون مائو و و و را پوشیده بود تا نشان دهد بویی از ایرانیت ندارد که هیچ بلکه بیگانه پرست است.

اما همین فرد در کنار شخصیت پوسیده ای چون سایه، در ازای خانه نشین شدن استاید بزرگی چون گلپا و ایرج، برای حکومت اسلامی ضد ایرانی، عنتر بازی کرد، لباس درویشی به قامت خود آراست، ریشی بلند کرد که بعله با اسلامیون ایرانی کش، مشکلی ندارد و به قول رئیسشان کیانوری، سوسالیسم روسی با اسلام هیچ تفاوتی ندارد.

آیا ننگ نیست که هنرمندی خوش صدا، که محصول نظام پادشاهی است با افرادی کار بکند که بوی بیگانه پرستی شان تمامی هوای ایرانزمین را آلوده کرده است؟

در ضد ایرانی بودن مردکی چون ابتهاج یا سایه همین بس که در نظام پادشاهی در صدر نشسته بود اما بیشترین خیانت و بدگویی را در کلام به آن نظام روا داشتند.
ولی وقتی که در نظام ایده آلش یک هفته در مستراح حبس شد، باز کاسیه لیسی این نظام را کرد و اینجا و آنجا مثل آن مردک بی مقدار، محمود اعتماد زاده یا به آذین، تا آخرین لحظه عمر ننگینش، از همین ایرانی کشان اسلامی در ایران حمایت کرد و می کند.

آری من با گلپای آواز ایران موافقم که صدایش را همین به اصطلاح هنرمندان جیره خوار همراه با حکومت هنر کش اسلامیون، در گلو خفه کردند. کاری که دیروز و دیروزها با پور رضای عزیز گیلان کردند.


گفتگو با خسرو فروهر در مورد ناسیونالیسم - رادیو البرز گوتمبرگ


۱ مهر ۱۳۹۶

کتاب مشترک سه محقق ایتالیایی درباره ایران منتشر شد


 خبرگزاری ایرانشهر - سه پژوهشگر ایتالیایی به تازگی کتابی با عنوان«سراسر ایران؛ شهرها٬معماری و مناظر طبیعی» (Through iran:cities, architecture and landscapes) به چاپ رسانده اند که حاصل آخرین پژوهش های آنان در زمینه معماری ایرانی است.

موسسه ایتالیایی نشر مانفردی (Manfredi Edizioni) در شهر ایمولا (Imola) در کشور ایتالیا حاصل کار این سه محقق را به چاپ رسانده است.

این سه پژوهشگر ایتالیایی به نامهای آلساندرا ده چزاریس (Alessandra De Cesaris)، جورجو دی جورجو (Giorgio Di Giorgio) و لااورا والریا فرتی(Laura Valeria Ferretti) به منظور تحقیق درباره معماری ایرانی از سال ۲۰۱۰سفرهای متعددی به ایران داشته اند که نتایج آن را در این کتاب جمع آوری کرده و در نهایت توسط نشر مانفردی به چاپ رسانده اند. در این کتاب تنوع معماری ایرانی بر اساس مناطق گرمسیر و سردسیر ایران مقایسه شده است. این کتاب همچنین شامل تعداد زیادی عکس، طراحی و نقاشی های پدیدآورندگان محلی اکثر نقاط ایران می‌باشد.  

۳۱ شهریور ۱۳۹۶

سالگرد آغاز جنگ ایران و عراق؛ سرهنگ ابراهیم شهلایی: صدام فهمید شالوده‎ی ارتش ایران فرو ریخته، به ما حمله کرد

- سرهنگ شهلایی که در 10 عملیات جنگی حضور مستقیم داشته از تجربیات و مشاهدات خود از خط مقدم می‌گوید.
- او با درجه ستوان‎‌دومی در دوران جنگ فرمانده گروهان بوده و می‌گوید دلاوری سربازان‌اش را هیچ وفت فراموش نمی‌کند.
- شهلایی به این سوال پاسخ می‌دهد که جنگ در قدرت گرفتن سپاه به عنوان یک نهاد نظامی چقدر تاثیر داشت و چرا در جمهوری اسلامی به ارتش بی‌توجهی می‎شود.
- او از دلاورانی می‌گوید که مردانه جنگیدند، ترانه‌های داریوش و گوگوش و هایده می‌‌خواندند و به شهادت رسیدند.
- او می‌گوید همه در جنگ از کشور خود دفاع کردند و بحث مذهبی و غیرمذهبی نبود. موضوع دفاع از ممکت بود.
- سرهنگ شهلایی معتقد است به کشور خدمت کرده و حق دارد از اوضاع نابسامان انتقاد کند.
- او می‌گوید از ارتش به همان اندازه بها و بودجه‌‌ای که به آن می‌دهند می‌توان توقع داشت. بودجه باید در حدی باشد که یک سازمان نظامی بتواند خودش را در عملیات مختلف نشان دهد، در غیر این صورت نمی‌تواند ماموریت را در سطح بالا انجام دهد.
کیهن لندن، برزو فارسی - روایت‌های مختلفی از وقایع این جنگ به صورت فیلم، عکس، کتاب و مستند منتشر شده و به ویژه در سال‌های اخیر زیر سایه رقابت‌های جناحی ناگفته‎های تلخی درباره فجایع از سوی فرماندهان رده بالای نظامی و سرداران و اُمرا و افسرانی که در میدان نبرد حضور داشتند نقل شده و می‌شود.

محرم، از سود کلان چینی‌ها تا عزاداری لاکچری‌

ماه محرم، ماه تازیان، فرا می رسد و شمار بسیار فراوانی از خردباختگان ایرانی به راه می افتند تا برای دشمنان ایران سوگواری کنند. حتا، بی خردانی که در بهره برداری از  پوشاک و تکنولوژی خودشان را بسیار مدرن میدانند، اندکی به کاری که می کنند نمی اندیشند چون سرشان تهی از خرد است.


کیهان لندن
- هر چند آمار دقیق گردش مالی در دهه محرم در ایران مشخص نیست اما برآوردها از گردش ده‌ها میلیارد تومان خبر می‌دهند.
- از سال‌های گذشته اغلب کالاهای مورد نیاز محرم مانند پرچم، طبل، سنج و زنجیر از چین وارد می‌شود.
- مدل موی عاشورایی پسران، آرایش ملایم دختران برای محرم، مداحان پاکتی، ورشکستگی تولیدکنندگان کالاهای محرم و ماشین‌نویسی محرم پدیده‌های نوظهوری هستند که شکست سیاست‌های فرهنگی-اسلامی جمهوری اسلامی را نشان می‌دهند.

برنامه ویژه خسرو فروهر در تلویزیون اندیشه در راستای خطر تجزیه ایران و رفراندوم دروغین اقلیم کردستان

پاسخی به سخنان برخی برنامه سازان در راستای تبلیغ تجزیه طلبان خجالتی! 

۲۹ شهریور ۱۳۹۶

نقش رستم بر دیوار کریم‌خان

خبرنگار امرداد: فرزانه خسروی
 نقاشی دیواری به عنوان یکی از گونه‌های هنری انسان در درازنای تاریخ همواره از جاییگاه ویژه‌ای برخوردار بوده و نقش آن برزندگی انسان از دیرباز تا کنون آنچنان پایدار و ماندنی است که می‌توان گفت کمتر رشته‌ی هنری چنین تآثیری را داشته است. 

ایران از چین پیش افتاد و در جهان اول شد

خبرنگارامرداد: مارال آریایی
با ثبت دو شهر و یک دهکده از ایران در فهرست جهانی شهرها و روستاهای صنایع‌دستی جهان، تعداد شهرهای جهانی صنایع‌دستی ایران به شش شهر رسید و کشورمان با شش شهر و یک دهکده جهانی در این حوزه در جایگاه نخست بین کشورهای جهان ایستاد.

به گزارش تارنمای امرداد و به گفته روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری،  ایران و چین و هند سه قدرت برتر تولید صنایع‌دستی جهان هستند که در این میان، ایران دارای دیرینگی بالایی در تولید صنایع‌دستی است، اما با توجه به جمعیت بسیار بالای چین و هند، برابری با این دو کشور از نظر شمار نیروی انسانی بسیار سخت به‌نظر می‌رسد.

۲۸ شهریور ۱۳۹۶

ترکیه: آغاز سال تحصیلی؛ حذف تئوری داروین و مذهبی تر شدن سرفصل ها

ترکیه به سوی بی خردی پیش می رود. اهریمنان اسلامی خرد دانش آموزان را هدف قرار دادند تا آنان را خردباخته ای همچون خودشان کنند. ننگ بر این کیش اهریمنی! 

من و تو
سال تحصیلی در ترکیه آغاز شد. سالی که ۱۷۰ سرفصل از کتب آموزشی حذف و یا تغییری بنیادی کرده است. داروین و مباحثی از زیست شناسی حذف و مفاهیم آموزشی با مضامین مذهبی بر سرفصل کتاب های تحصیلی افزوده شد.
مفهوم جهاد به عنوان عشق به وطن و آشنایی با گروه هایی نظیر گولن و کردهای«پ ک.ک.» که در مقابل دولت اردوغان هستند، عمیق تر و مباحث تاریخی دوره آتاتورک کمرنگ تر شده است. 

۲۷ شهریور ۱۳۹۶

ماهان؛ آمیزه‌ای از طبیعت و تاریخ در دل کویر

امرداد - گروه گردشگری
شهر ماهان در ۳۵ کیلومتری جنوب خاوری کرمان و در دامنه‌ی کوه‌های جوپار و پلوار جای دارد. ماهان با برخورداری از جاذبه‌های تاریخی بسیار و آب و هوایی دیگرگون از شهرهای پیرامون، از خواست‌گاه‌های(:مقصد) زیبای گردش‌گری در استان کرمان به شمار می‌آید. در میان مجموعه‌ای از بناهای تاریخی ماهان مانند باغ شازده که نمونه‌ای زیبا از باغ‌های ایرانی است، آرامگاه شاه نعمت‌‌الله ولی، یکی از جاذبه‌های تاریخی این شهر است که گردش‌گران ایرانی را به سوی خود می‌کشد. قلعه‌ی شفیع‌آباد، آسیاب آبی شهداد، کلوت‌های شهداد و رود شور از دیگر دیدنی‌های طبیعی و تاریخی این گستره است.

رونمایی از تندیس مریم میرزاخانی در کتابخانه ملی

خبرنگار امرداد: فرزانه خسروی
آیین رونمایی از تندیس و گرامی‌داشت جایگاه علمی زنده یاد پروفسور مریم میرزاخانی به میزبانی سازمان اسناد و کتابخانه ملی سه شنبه 28 شهریورماه برگزار می‌شود.
مریم میرزاخانی ریاضی‌دان ایرانی- آمریکایی و استاد دانشگاه استنفورد، در سال ۲۰۱۴ به خاطر کار بر «دینامیک و هندسه سطوح ریمانی و فضاهای پیمانه‌ای آنها» برنده‌ی مدال فیلدز شد که این عنوان بالاترین جایزه در ریاضیات است. وی تنها زن و تنها ایرانی برنده‌ی مدال فیلدز است. وی تیرماه امسال به شوند(:علت) بیماری سرطان در سن 40 سالگی در بیمارستانی در کالیفرنیا درگذشت.
برای بزرگداشت این نابغه‌ی ریاضی مراسمی با باشندگی(:حضور) خانواده‌ی وی سه شنبه 28 شهریورماه از ساعت 16 الی 18 در مرکز همایش‌های سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار می‌شود.
در این نشست که با باشندگی دکتر اشرف بروجردی فرنشین(:رییس) سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار می‌شود برخی از شخصیت‌های علمی و فرهنگی کشور هم باشنده(:حضور) خواهند بود.

اکوسیستم طبیعی دریای مازندران قربانی فاضلاب‌های شهری


- وداع غم‌انگیز اکوسیستم بزرگترین دریاچه جهان در شمال ایران با خاویار، فک خزری، کلیکا و ماهی سفید!
کیهان لندن - سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی می‌گوید روزانه ۶ هزار تن پسماند به صورت مدیریت نشده در اراضی کشاورزی، جنگلی و ساحلی استان‌های گیلان و مازندران تخلیه می‌شود. او همچنین گفت که دریای خزر [دریای مازندران] به محل تخلیه فاضلاب‌های تصفیه نشده تبدیل شده است.

خسرو فروهر: به یاد روشنگر بزرگ استاد مسعود انصاری – بخش دیگر برنامه در راستای دروغ و جنایات نسل ۵۷ و آخوند ها

به یاد روشنگر بزرگ استاد مسعود انصاری – بخش دیگر برنامه: از دیوار مرزی جمهوری اسلامی که خاک ایران را به بیگانگان بخشید و حمله حداد عادل در کویت به زبان پارسی تا دروغ های فسیل های ۵۷ در رسانه های برون مرز !

۲۶ شهریور ۱۳۹۶

شیرهای سنگی آرامستان ثبت‌شده در ایذه را شکستند

خبرنگار امرداد: فرشته جمشیدی
عکسی که به تازگی فرامرز خوشاب کنشگر(:فعال) حوزه میراث فرهنگی ایذه فرستاده نشان از تخریب شیرسنگی‌های قبرستان ثبت ملی شده شهسوار ایذه دارد.
عکس‌های تازه شیرهای سنگی قبرستان تاريخي شهسوار را نشان می‌دهد؛ جایی در فاصله‌ی هفت كيلومتري ايذه که در بالادست آن نقش برجسته سه‌هزار و هفتصد ساله ایلامی قرار گرفته است؛ اما ایوب سلطانی، مسوول میراث فرهنگی و پایگاه پژوهشی آیاپیر ایذه می‌گوید: «خبر قدیمی است.»

چرا در «شاهنامه» اصرار به همبستگی ملی همه اقوام و ایران زمین می شود؟!

فردوسی امروز،  اردوان مفید
اندر داستان بیژن و منیژه(3)
منیژه زخیمه یکی بنگرید
بر آن سروبن روی بیژن بدید
دربار باشکوه کیخسرو جوان فرزند سیاوش شاهزاده نام آور ایران زمین که با ناجوانمردی تمام با دسیسه های گرسیوز و به فرمان افراسیاب کشته شد، اکنون بر تخت پادشاهی ایران تکیه زده است. کیخسرو از پدر و مادری زاده شده است که هر دو شاهزاده بودند نهایتاً کیخسرو هم نوه دختری افراسیاب تورانی است و هم نوه پسری کیکاوس ایرانی...

جنون جنگل‌خواری و ویلاسازی در شمال کشور

ایران پرس نیوز - نماینده رشت در مجلس می‌گوید دستگاه‌های دولتی هزاران میلیارد تومان برای ویلاسازی در سواحل خزر از بیت‌المال هزینه می‌کنند. فقط در استان مازندران شتاب ساخت و ساز طی ۱۰ سال اخیر، ۴ برابر رشد جمعیت این استان بوده است.

به گزارش رادیو آلمان، جبار کوچکی‌نژاد در مصاحبه با خبرگزاری میزان گفت برخی از دستگاه‌های دولتی بالغ بر هزاران میلیارد تومان برای ساخت ویلا در سواحل خزر از بیت‌المال هزینه می‌کنند. به نظر نماینده رشت ویلاسازی در کنار دریای خزر طبق قانون برنامه توسعه تخلف است و باید بررسی شود.

کوچکی‌نژاد در ادامه صحبت‌های خود همچنین گفته است، بیشترین ویلاسازی در حاشیه دریای خزر مربوط به سازمان‌های دولتی است که این قبیل اماکن را به “حیاط ‌خلوت ایام تعطیلی” خود تبدیل کرده‌اند.

بسیاری از وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های دولتی برای ایجاد شهرک و ویلاسازی در مناطق ساحلی خزر با یکدیگر رقابت می‌کنند. ویلاسازی در سه استان مازندران، گیلان و گلستان روز به روز بیشتر می شود. کارشناسان محلی می‌گویند در کنار مشکلات آلودگی خزر اکنون “جنگل‌خواری” و “ویلاسازی دستگاه‌های دولتی” هم به جمع مشکلات خزر افززده شده است.

“دنیای اقتصاد”، درباره “ابعاد جنون جنگل‌خواری در شمال کشور” هشدار داده و می‌نویسد، در استان مازندران، شتاب ساخت و ساز طی ۱۰ سال اخیر، دست‌کم ۴ برابر رشد جمعیت شهرها و روستاهای این استان بوده است.

طبق داده‌های دنیای اقتصادی بخش زیادی از موجودی مسکن استان مازندران در قالب “خانه دوم” یا “شهرک‌های مسکونی خصوصی و دولتی”، برای اقامت‌های ناپیوسته و چند روز در سال است که در ظرف این سال‌ها ایجاد شده است.

دنیای اقتصاد می‌نویسد که در حال حاضر از هر ۱۰ خانه در استان مازندران یک خانه، خالی از سکنه است.

۲۵ شهریور ۱۳۹۶

وقتی یک توده ای " تاریخ نگار" می شود

وبلاگ احمد پناهنده - دکتر احمد پناهنده
بی هیچ گفتگو سرشت و ذات حزب توده و توده ای ها با بیگانه پرستی و وطن فروشی و خیانت به تاریخ و فرهنگ و ملت ایران، عجین و همساز شده و بند بند شخصیتشان با خیانت به ایران در تمامیتش گره خورده است.


به عبارت ساده تر، این جماعت ضد ایرانی از تاریخ تولدشان تا امروز، کارنامه ای جز خیانت به ایران و ملت ایران، اندوخته ای در خورجین شان ندارند.
Bild könnte enthalten: 1 Person, Bart und Nahaufnahme

خرس قهوه‌ای پارک ملی گلستان بدون کالبدشکافی دفن شد

-مدیرکل دفتر حفاظت و شکار و صید سازمان محیط زیست می‌گوید برای گونه‌های نادر دستورعمل مشخصی وجود دارد که در مورد خرس گلستان رعایت نشده است.
کیهان لندن - مدیرکل دفترحفاظت سازمان محیط زیست می‌گوید محیط‌زیست استان گلستان خودسرانه به خرس قهوه‌ای پارک ملی گلستان داروی بیهوشی تزریق کرده‌اند و بدون اطلاع این سازمان لاشه این حیوان را دفن کرده‌اند. پس از نزدیک شدن این گونه خرس نادر به نزدیکی یک روستا، مسئولان محیط زیست این استان سرخود اقدام به بیهوش کردن این حیوان کرده و در نهایت موجب مرگ او شده‌اند.

گرد و غبار در خوزستان ۸ برابر حد مجاز است

  •  بر این اساس غلظت ذرات معلق هوا در اهواز یک هزار و ۲۶۳ میکروگرم بر هر متر مکعب بوده است.
 گرد و غبار در خوزستان ۸ برابر حد مجاز است
من و تو - گرد و غبار موجود در هوای اهواز صبح امروز شنبه ۲۵ شهریور بیش از هشت برابر حد مجاز اعلام شده است.
بر این اساس غلظت گرد و غبار امروز اهواز یک هزار و ۲۶۳ میکروگرم بر هر متر مکعب است که نشان دهنده یک میزان ۸ ممیز ۴۲ برابری نسبت به حد مجاز است.
میزان مجاز و طبیعی ذرات معلق در هوا ۱۵۰ میکروگرم بر هر متر مکعب است.
به گفته شهریار عسگری، رییس روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان خوزستان این میزان از گرد و غبار ساعت هشت صبح امروز به وقت محلی در شهرهای اهواز، شوشتر و دزفول اعلام شده است.
در عین حال اداره کل محیط زیست خوزستان گفته میزان گرد و غبار در ساعت نه صبح رو به کاهش بوده است.

جشن مهرگان در نروژ

خبرنگار امرداد:‌آریا جوانمردی
انجمن زرتشتیان نروژ جشن مهرگان را دوشنبه دهم مهرماه 1396 برابر با دوم اکتبر 2017 میلادی برگزار می‌کند.
این جشن از ساعت 19 تا 22 در شهر اسلو همراه با برنامه‌های شاد خواهد بود. دوست‌دارانی که خواهان باشندگی در این جشن هستند می‌توانند به ایمیل انجمن به نشانی post@dnzt.org پیام بدهند یا با شماره‌ی 94433451 تماس بگیرند.  

دره‌های بختیاری یادمان فرمان‌روایی اشکانی

خبرنگارامرداد: فرزانه خسروی
واپسین شماره‌ی «امرداد» در فصل تابستان با عنوان «دره‌های بختیاری  یادمان فرمان‌روایی اشکانی» چاپ شد. 
سخن نخست «امرداد» 372  با عنوان «دود در چشم آینده!» به سیگاری شدن جوان‌ها و هزینه‌ای که به آن ویژه می‌شود و آسیب به اقتصاد کشور می‌زند، می‌پردازد و به قلم بابک سلامتی سردبیر هفته‌نامه است. این شماره‌ی «امرداد» هم مانند شماره‌های گذشته همراه با گزارش‌ها و خبرهای خواندنی از گوشه و کنار ایران، در 8 رویه چاپ شد و از شنبه 25 شهریورماه در روزنامه‌فروشی‌ها و نمایندگی‌های فروش «امرداد»، در دسترس دوست‌داران فرهنگ و تمدن ايران است.


نامه‌ی سرگشاده‌ی پارسی‌انجمن به شهردار تهران

پارسی انجمن
به: سرور دکتر نجفی – شهردار ارجمند کلانشهر تهران
از:  کارگروه پایش پارسی‌انجمن
نهاده: درخواست کاربرد واژه‌های پارسی به جای واژه‌های بیگانه
با درود و ارج
همان گونه که آگاهی دارید، شهروندان و دولتمردان هر کشور تا آنجا که می‌توانند در راستای پشتیبانی و پاسداری از زبان ملی کشور خود می‌کوشند. در میهن گرامی ما نیز افزون بر کوششهای همیشگی و بی‌دریغ نویسندگان و سرایندگان و ادب‌دانان نهادی به نام فرهنگستان، به‌گونه‌ای ویژه، به کار واژه‌گزینی و برابریابی برای واژه‌های بیگانه می‌پردازد.
چونان‌که شهردار فرهیخته می‌دانند، واژه‌های برگزیده‌ای که فرهنگستان زبان و ادب فارسی، پارسی‌انجمن و شماری از زبان‌شناسان و واژه‌شناسان پیش می‌نهند برای آنکه کاربردی همگانی یابند به پشتیبانی نهادهایی همچون شهرداری -که همه‌ی شهروندان نوشته‌ها و آموزه‌های آن را در هر کوی و کوچه و خیابان می‌بینند-، صداوسیما و دیگر سازمانها و نهادها نیازمندند؛ تا جایی که در نبود این یاری و همراهی کارِ به بار نشستن نوواژه‌های پارسی بسیار سخت‌تر خواهد بود.
از این روی، در راستای پاسداری و پالایش زبان پارسی و فرهنگ ایران‌زمین، از شهردار ارجمند پایتخت خواهشمندیم دستور فرمایند در نوشته‌ها، آگهیها، برنماها و آگهی‌نماهای کوچک و بزرگ در هر گوشه از شهر، به جای واژه‌های بیگانه، واژه‌های پارسی را به کار برند. پیشاپیش، از پُرنگری و همکاری آن جایگاه گرانمایه، همچنین از کوشش ارزنده‌ی کارکنان گرامی شهرداری پایتخت سپاسگزاریم.
در زیر شماری از برابرهای پارسی واژه‌های پُربَسامد بیگانه آورده شده است:
واژه‌ی بیگانه
واژه‌ی پارسیواژه‌ی بیگانهواژه‌ی پارسیواژه‌ی بیگانهواژه‌ی پارسی
اطلاعیهآگهیعبورگذرکافی‌شاپنوشکده
قهوه‌سرا*
بنربرنوشته*۱
برنما*۲
عابررهگذررستورانخورکده
غذاخوری*
بیلبوردآگهی‌نما*معبرگذرگاهبصیرتبینش
کارواشخودروشویی*عبور و مروررفت‌وآمدعزاسوگ
کنگرههمایش*میادینمیدانهاعزادارسوگوار
تیمدستهتحقیقپژوهشعزاداریسوگواری
اتوبانبزرگراه*محققپژوهشگر؛ پژوهندهقرائتخانهخوانشگاه
خروجیبرون‌روکاندیدانامزد*انتخاباتگزیدمان؛ گزینمان
استادیومورزشگاه*کاندیداتورینامزدیمصرفگسارش
انتقالترابردورکشاپکارگاه آموزشی*مصرف اضافیبیش‌گساری
منتقلترابردهکنترلواپایش*فول‌تایمپیوسته‌کار
تمام‌وقت*
نامنقولترابردناپذیرمانیتورپایشگر*
نمایشگر
فستیوالجشنواره*
کمپینکارزار؛ پویشفیلترپالایهسابقهپیشینه
تورگشت*تکنولوژیفناوری*بورسبهابازار*
توریستگردشگر*صنعتساختاوریوبسایتتارنما؛ تارسیت
وبگاه*
توریسمگردشگری*ترقیپیشرفتایمیلرایانامه
لوگونشان‌واره*تنزلپسرفتآدرس ایمیلرایانشانی
مارکنشانکمیتهکارگروه*عضوهموند
برندبازرنام
نمانام*
لینکتارپیوندعضویتهموندی
کپی
رونوشت
روگرفت*
محیط زیستزیستگاه، زیست‌بومحق عضویت
هموندانه
* نشانگرِ واژه‌های مصوب فرهنگستان سوم (فرهنگستان کنونی) است.
۱. هدارش/ تعریف فرهنگستان از واژه‌ی «برنوشته»: پارچه‌ای بلند که بر آن نوشته‌ای درج شده است و آن را از دو سو به دست گیرند یا در جایی نصب کنند.
۲. هدارش/ تعریف فرهنگستان از واژه‌ی «برنما»: نوعی آگهی که معمولا به صورت مستطیل ثابتی در جاهای معینی از صفحه‌ی وب نمایان می‌شود.
 نویسنده‌: ارشک امیری‌ توسّلی