امرداد - گروه گردشگری
شهر ماهان در ۳۵ کیلومتری جنوب خاوری کرمان و در دامنهی کوههای جوپار و پلوار جای دارد. ماهان با برخورداری از جاذبههای تاریخی بسیار و آب و هوایی دیگرگون از شهرهای پیرامون، از خواستگاههای(:مقصد) زیبای گردشگری در استان کرمان به شمار میآید. در میان مجموعهای از بناهای تاریخی ماهان مانند باغ شازده که نمونهای زیبا از باغهای ایرانی است، آرامگاه شاه نعمتالله ولی، یکی از جاذبههای تاریخی این شهر است که گردشگران ایرانی را به سوی خود میکشد. قلعهی شفیعآباد، آسیاب آبی شهداد، کلوتهای شهداد و رود شور از دیگر دیدنیهای طبیعی و تاریخی این گستره است.
آرامگاه شاه نعمتالله ولی
معماری بیمانند آرامگاه شاه نعمتالله ولی که از روزگار صفویه برجای مانده است با صحنهای زیبا و ایوانهای پرشمار زیبایی ویژهای به این مکان داده است. بنای آرامگاه، دارای گنبد، مناره، سه صحن، سالنهای بزرگ و اتاقهای بسیاری است. برخی از درها و پنجرههای این بنا با عاج فیل آذین شده است. با آنکه گنبدهای ساخته شده در معماری ایرانی زوج است ولی گنبد آرامگاه شاه نعمت الله ولی فرد و از 11 بخش ساخته شده است.از شیوهی معماری بیمانند بنا به ویژه گنبد بنا به عنوان معمایی میتوان یاد کرد که سالهاست بسیاری در پی کشف آن هستند.
باغ شاهزاده ماهان
باغ شاهزاده ماهان در نزدیکی آرامگاه شاه نعمتالله ولی جای دارد. این باغ پر شکوه در درازای 11 سال از سوی عبدالحمید میرزا ناصرالدوله فرمانفرما، ساخته شد و با درگذشت او بنای باغ نیمه کاره رها شد. این باغ در ۴۲ کیلومتری جنوب خاوری کرمان و در فاصلهی شش کیلومتری شهر ماهان جای گرفته است.
قلعهی شفیعآباد
قلعهی شفیعآباد در شهرستان کرمان، بخش شهداد، روستای شفیعآباد جای دارد. این بنا که از روزگار قاجار برجای مانده است در هفتم مهرماه ۱۳۸۱ خورشیدی به شمارهی ۶۱۱۶ بهعنوان یکی از یادمانهای ملی ایران به ثبت رسیده است.
آسیاب آبی شهداد
آسیاب آبی شهداد از بناهای روزگار قاجاریه و دارای دو تنوره، یک برج دیده بانی، انبار غلات، اتاق نگهبانی و یک دالان شیبدار به درازای نزدیک به ۱۵ متر است که مسیر ورودی آسیاب را به پایان آن و به بخش تنوره وصل میکند.
آب رودخانهی شهداد از دو کانال جداگانه به سوی تنورهها جاری و از بلندای ۱۴ متری به روی چرخهای چوبی ریخته میشده و فشار آب، سنگهای آسیاب را به حرکت درآورده و غلات را آرد میکرد. تا کنون بخشهایی از این آسیاب بازسازی شده است و بخشهای دیگری همچون برج دیده بانی و سقف تنورهها نیازمند بازسازی است. این آسیاب تا ۵۰ سال گذشته کاربرد داشته است. شهداد دارای بیش از ۱۰ آسیاب آبی و بادی بود که همهی آنها در زلزله سال ۱۳۶۰ خورشیدی بهگونهی کامل ویران شدند و این آسیاب تنها آسیابی است که در این بخش برجای مانده است. این سازه به شمارهی 6120 در فهرست یادمانهای ملی به ثبت رسيده است.
کلوتهای شهداد
کلوتهای شهداد، بزرگترین پدیده طبیعی کلوخی دنیا است که با فرسایش آبی و بادی شکل گرفته است. کلوتها در 40 کیلومتری شمال خاوری شهداد جای دارند. میانگین درازا و پهنای این کلوتها 145 و 80 کیلومتر است و گسترهی آن به 11 هزار کیلومتر مربع میرسد. گودترین نقطهی بیابانی کشور با 56 متر بلندا در کلوتها جای دارد. کلوتها از دور مانند شهری بزرگ خودنماییمیکنند.
گردشگران، بیابانگردان و پژوهشگران بیشماری از کشورهای گوناگون جهان به این مکان شگفتانگیز سفر کردهاند. ژنرال سرپرسی سایکس انگلیسی دربارهی کلوتهای شهداد اینگونه مینویسد: «آثار شهر کلوتها از غرایب طبیعت است.»
رودشور
رودشور تنها رود دایمی است که در ژرفای کویر جریان دارد. این رود از کوههای شمال باختری بیرجند سرچشمه میگیرد و 200 کیلومتر درازا دارد. آب آن بسیار شور و بستر آن به شوند تهگیری(:رسوب) نمک، سفیدرنگ است. این رود به معدن نمک شهداد میرسد.
کلوتهای شهداد
سافاری(وحشگشت)
آرامگاه شاه نعمتالله ولی
عکسها از آناهیتا عبد شریفآبادی و سحر مومنی است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر