۲۱ شهریور ۱۳۹۶

نجات یوز ایرانی با زهدانِ شیر به جای «دلبر»


- رئیس پژوهشگاه رویان می‌گوید مهرماه امسال از حیوانات آزمایشگاهی رونمایی خواهد شد.
- پیش از این، یک مارال در زهدان قوچ وحشی رشد کرده و متولد شده است.
کیهان لندن - رئیس پژوهشگاه رویان می‌گوید این پژوهشگاه درحال مطالعه برای رحم جایگزین شیر برای تولید گونه‌ی در خطر انقراض یوزپلنگ است. «دلبر» تنها یوز ماده که در محافظت نگاهداری می‌شود مشکل زهدان دارد و قادر به زاد و ولد نیست.
حمید گورابی رئیس پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی اعلام کرده که این پژوهشگاه قصد دارد برای ایجاد امکان جهت تولید «یوزپلنگ آسیایی» که در خطر انقراض قرار دارد از یک رحم جایگزین استفاده کند.
این درحالیست که «دلبر» تنها یوز ماده‌ی ایرانی که تحت حفاظت و نظارت زندگی می‌کند، توانایی زاد و ولد ندارد.
به گفته گورابی، در حال حاضر سلول‌های برخی جانداران حیات‌وحش از جمله یوزپلنگ ایرانی در بانک سلولی رویان جمع‌آوری شده است.
رئیس پژوهشگاه رویان گفته که مقدمات فراهم و مطالعات زیادی در مورد یوزپلنگ شده و اکنون به دنبال زهدان جایگزین هستند تا جنین را به آن انتقال دهند و جنین یوزپلنگ در آنجا رشد یافته و متولد شود.
این پژوهشگاه پیش از این، یک مارال را در زهدان قوچ وحشی رشد داده و متولد کرده‌ است و آنطور که گورابی می‌گوید یکی از اهداف این پژوهش جلوگیری از انقراض برخی موجودات حیات وحش و از جمله یوزپلنگ بوده و در این رابطه در جستجوی شبیه‌سازی دیگر گونه‌ها از جمله یوز نیز هستند.
گورابی درباره گزینه‌های احتمالی برای زهدان جایگزین، اظهار داشت: «رحم در موجودات حیات‌ وحش متفاوت از حیوانات اهلی است و لذا برخی گربه‌سانان نظیر شیر می‌تواند گزینه مناسبی باشد؛ البته تحقیقات در این مورد ادامه دارد و هنوز نیازمند بررسی بیشتری است که همکاران ما در حال بررسی آن هستند.»
عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی همچنین درباره طرح رونمایی از چند حیوان آزمایشگاهی، گفت: «این کار با همکاری یک گروه علمی و پشتیبانی آنها صورت گرفته، اما رونمایی از این حیوانات آزمایشگاهی قرار است در مهرماه امسال انجام شود.»

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر