خبرنگار امرداد: نگار جمشیدنژاد
گنجخانه(:موزه) تاریخی چای ایران در لاهیجان از کهنترین و زیباترین شهرهای استان گیلان جای دارد. لاهیجان با نام «شهر چای» شناخته میشود زیرا چایکاری در ایران برای نخستینبار با کوشش محمدمیرزا کاشفالسلطنه چایکار، در سال 1279 خورشیدی، در لاهیجان آغاز شد و خیلی زود در این شهر و دیگر شهرهای جنوبی دریای مازندران گسترش پیدا کرد.
آرامگاه کاشف السلطنه که به پدر چای ایران نامور است، روی تپهای در لاهیجان جای دارد. در آغاز به سفارش کاشفالسلطنه آرامگاه وی که از مرمر سیاه بود بدون سقف و حفاظ و در میان بوتههای چای جای داشت. پس از آن بنا شد دو درصد درآمد چای به ساخت آرامگاهی درخور جایگاه او ویژه شود.
از سال 1371 خورشیدی این مجموعه به سازمان میراث فرهنگی کشور واگذار شد و سالن مستطیل شکل بزرگی که در کنار برج آرامگاه بود برای ساخت «موزه تاریخ چای ایران» در نظر گرفته شد. این طرح با پیشنهاد، نظارت و اجرای سازمان میراث فرهنگی و با غرفهبندی و بهرهگیری از تزیینات سنتی چوبی بسیار زیبا در دو طبقهی پلکانی شکل در شهریورماه 1375 خورشیدی، به پایان رسید.
گنجخانهی چای در سال ۱۳۷۵ خورشیدی، به شمارهی ۱۷۶۹ به ثبت ملی رسیده است.
این مجموعه هماکنون با داشتن ابزار سنتی و ویژهی در پیوند با چای و مدارکی مربوط به چگونگی کنشهای پدر چای ایران، همه روزه پذیرای بازدیدکنندگان و گردشگران است.
فرتور از کاملیا ورشوی است
.
.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر