۲۵ آبان ۱۳۹۷

ایران من - نگاهی به روستای گردشگری مبارکه و جشنواره انار

 انار ریشه در ایران دارد. ایرانیان از هزاره‌های دور با کاشت انار آشنایی داشتند و دیرزمانی است که در فرهنگ این مرزوبوم از ارزش مینوی برخوردار است. این میوه تاجدار با فرهنگ و آیین‌های ایران آمیخته شده و در فرهنگ ایرانی نشانه زندگی، باروری، زایش، سرسبزی، خرمی و فراوانی است. مردم روستاهای ایران از جمله روستاهای زرتشتی‌نشین، رودبار، قزوین، گیلان، کردستان، اصفهان و دیگر روستاها در پاییز با برگزاری جشن‌های پاییزی مانند جشن انار هنگامه‌ی برداشت محصول، این میوه‌ی اسطوره‌ای را گرامی می‌دارند.

جشنواره انار با فرا رسیدن فصل پاییز، با بارور شدن جوانه‌های گل انار در بسیاری از جاهای ایران برپا می‌شود. آرمان جشنواره‌ی انار در راستای گسترش فرهنگ کاربری و شناساندن ویژگی‌های درمانی انار است. این جشنواره بهانه‌ای برای گردهمایی خانواده‌ها برای جشن و پایکوبی، به دور از نگرانی‌های روزانه است. فصل پاییز، فصل خزان و گرفتگی آسمان است. یکی از ویژگی‌های دانه‌های انار جلوگیری از افسردگی و نگرانی و ایجاد شادابی است. به این دلیل در این فصل به بار می‌نشیند. مناسب‌ترین زمان برگزاری جشنواره انار آبان‌ماه است. زمانی که درخت انار به بار نشسته و انار بر روی درخت است، یعنی پیش از این که انار تبدیل به رُب و دیگر فرآورده‌های آن شود.
این جشنواره‌ها با بخش‌های گوناگون مانند صنایع دستی، دستاوردهای محلی، خوراکی‌های سنتی، سرودن چکامه‌های بومی و اجرای پیکارهای ورزشی بومی و محلی همراه است. پایه‌ این جشنواره ارایه و فروش فرآورده‌های انار مانند آب انار، رب انار، کیک انار و دیگر فرآورده‌ها است.
سرو دوقلو، جاذبه طبیعی این روستا در میان زرتشتیان مبارکه به «سرو دوتا» نامور است. دیرینگی سرو دو قلو را ۵۵۰ سال گمانه زده‌اند و در نزدیکی آن آتشکده کوچکی برجا مانده است. سرو دو قلوی روستای مبارکه یکی از چهار میراث طبیعی شهرستان تفت است که در تاریخ ۲۵ آبان ۱۳۸۸ به شماره ثبت ۶۹ در فهرست آثار طبیعی به ثبت رسیده است. دبستان، آتشکده و دخمه از دیگر مکان‌های دیدنی روستا‌ی زرتشتی‌نشین مبارکه است.
جشنواره انار شهرستان تفت در دو نقطه از شهر اجرامی‌شود . افزون بر روستای مبارکه در باغ صدری (نمیر) نیز برگزار می شود. مجموعه بوم‌گردی ناردونه و روستای مبارکه در تاریخ ۲۳ تا ۲۵ آبان‌ماه 1397 خورشیدی از ساعت ۹ تا ۱۷ پذیرای گردشگران بوده است.

خبرنگار امرداد: گوهر برومندی

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر