۱ آذر ۱۳۹۷

نابودی زیست بوم ایران به دست نظام ویرانگر اسلامی - موافقت مخفیانه و غیرقانونی با شهرک‌سازی در منطقه حفاظت‌شده «خاییز»

- عیسی کلانتری با ساخت ۵۶ واحد ویلایی، رستوران و بسیاری از دیگر سازه‌ها در این منطقه حفاظت شده موافقت کرده و بولدوزهای سرمایه‌گذار از ۱۳ ماه پیش در این منطقه در حال تخریب طبیعت هستند.
- تشکل‌های محیط زیستی خوزستان می‌گویند کلانتری بدون کسب مجوزهای لازم، این اجازه را بطور شخصی صادر کرده و حتی گفته موافقت سازمان‌ها و معاونت‌های مربوطه لازم نیست! 
- در منطقه حفاظت‌شده خاییز گونه‌های جانوری مانند پلنگ، عقاب، کاراکال، کل و بزوحشی زندگی می‌کنند.
منطقه حفاظت‌شده خاییز در خوزستان
کیهان لندن- عیسی کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست امرداد امسال بطور مخفیانه و غیرقانونی مجوز شهرک‌سازی در منطقه حفاظت شده «خاییز» صادر کرده است. شورای هماهنگی تشکل‌های محیط زیستی و منابع طبیعی خوزستان علیه کلانتری به دادستان کل کشور شکایت کرده‌اند.
عیسی کلانتری رئیس سازمان محیط زیست در تصمیمی خودسرانه و بدون طی روند قانونی، با طرح گردشگری تنگه تکاب در منطقه حفاظت شده خاییز بدون ارزیابی موافقت کرده است. این تصمیم خلاف قانون اساسی و سند ملی محیط زیست در امرداد امسال در سکوت خبری گرفته شده و بخشی از یک منطقه مهم حفاظت شده را به بخش خصوصی واگذار کرده است.
با این موافقت، در منطقه حفاظت شده خاییز که زیستگاه پلنگ، کاراکال و دیگر گونه‌های حمایت شده است، خطر تخریب طبیعت و زیستگاه جانوران وجود دارد.
با اجرای طرح گردشگری و ویلاسازی در «منطقه حفاظت شده خاییز»، شورای هماهنگی تشکل‌های محیط زیستی و منابع طبیعی خوزستان علیه کلانتری به دادستان کل کشور اعلام جرم کرده است.
عیسی کلانتری
بر مبنای نقشه‌هایی که یکی از اعضای این تشکل مشاهده کرده، عیسی کلانتری با ساخت ۵۶ واحد ویلایی، رستوران و بسیاری از دیگر سازه‌ها در این منطقه حفاظت شده موافقت کرده و بولدوزهای سرمایه‌گذار از ۱۳ ماه پیش در این منطقه در حال تخریب طبیعت هستند.
در پی اطلاع تشکل‌های محیط‌زیستی و منابع طبیعی استان خوزستان از صدور این مجوز غیرقانونی توسط عیسی کلانتری، آنان در آبان‌ماه امسال نامه‌ای به دادستان کل کشور نوشتند و با مراجعه به دادستانی از شخص ررئیس سازمان حفاظت محیط زیست شکایت کردند.
اعضای این تشکل خواستار رسیدگی دادستان کل کشور به تخلف عیسی کلانتری در صدور مجوز ساخت‌ و ساز در این منطقه حفاظت‌شده هستند که در نامه‌ی محمدسعید صافی مشاور رئیس سازمان محیط زیست، به مدیران کل حفاظت محیط زیست دو استان خوزستان و کهکیلویه وبویراحمد ابلاغ شده است.
نامه تشکل‌های محیط زیستی خوزستان به دادستان کل کشور در آبان‌ماه امسال
محمد داسمه دبیر کمیته حقوقی تشکل‌های محیط‌ زیستی و منابع طبیعی خوزستان می‌گوید: «حالا چگونه آقای کلانتری یکه و تنها چنین مجوزی را داده و به مدیران کل استان می‌نویسد بدون نظر سازمان و معاونت‌ها طرح اجرا شود؟ این کاملا غیرقانونی است و ما به نمایندگی از سوی تشکل های محیط زیستی ومنابع طبیعی خوزستان، از ایشان به دادستان محترم کل کشور شکایت برده‌ایم.»
شکایت از شخص عیسی کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست دولت دوازدهم در دادستانی کل کشور ثبت شده و دادستانی اعلام کرده که شاکیان باید منتظر دستورات دادستانی کل کشور باشند.
اخذ مجوز ساخت‌ و ساز در این منطقه حفاظت‌شده نیازمند تهیه و ارائه «طرح مدیریت جامع پسماند» و «اخذ مجوز از شورای توسعه و برنامه‌ریزی خوزستان» است.
محمد داسمه در این باره گفته که قطعا سرمایه‌گذار طرح «نمی‌توانسته این مجوزها را گرفته باشند چرا که وجود پلنگ و کاراکال در آنجا با فیلم‌های گرفته شده برای «معاونت محیط طبیعی» سازمان محیط زیست ارسال شده است و اثبات شده که آن منطقه یکی از زیستگاه‌های غنی این گونه‌های مهم و حمایت شده است و ضمنا آقای ظهرابی نیز تاکید کرده‌اند که مجوزی به این طرح داده نشده است.»
این فعال محیط زیست گفته «قرار است به زودی اسنادی را که امروز تقدیم دادستانی کل کشور کردیم به سازمان بازرسی کل کشور نیز تقدیم کنیم که پرونده به دادسرای کارکنان دولت برود تا مشخص شود چرا در این یک سالی که ایشان غیرقانونی کار می کرد اعلام جرمی علیه او نشده است؟»
صدور این مجوز غیرقانونی، این ایده را تقویت می‌کند که یکی از دلایل بازداشت فعالان محیط زیستی و اتهامات جاسوسی و مفسد فی‌الارض از جمله به دلیل احاطه و اطلاعات آنان بر دست‌درازی‌ها و زمینخواری‌ها و طبیعت‌خواری‌های مسئولان باشد که با صدور مجوزهایی از این دست منابع طبیعی و محیط زیست ایران را به نابودی کشانده‌اند.
داسمه دبیر کمیته حقوقی تشکل‌های محیط زیستی و منابع طبیعی خوزستان همچنین گفته است: «سندی به دست ما رسیده که آقای عیسی کلانتری خطاب به مدیران کل استان‌های خوزستان و کهکیلویه و بویر احمد دستور داده که اصلا نیازی به موافقت سازمان و معاونت‌ها نیست و با اجرای این طرح موافقت کنند. آیا بر اساس قانون رییس سازمان می‌تواند چنین کاری بکند؟»
کلانتری همچنین از مصوبه هیات وزیران مبنی بر ممنوعیت مطلق ایجاد شهرک و شهرک‌سازی در مناطق چهارگانه محیط‌ زیست نیز فراتر رفته و مقررات مربوطه را زیر پا گذاشته است. اینهمه در حالی رخ داده که عیسی کلانتری همواره از زاویه یک منتقد به تخریب و ویرانی محیط‌زیست ایران اظهار نظر کرده و از نقش مخرب صنایع و کشاورزی انتقاد کرده است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر