- قرار بود مسئولان حوزه آب برای این روستاها از رودخانه بزرگ مارون آب آشامیدنی لولهکشی کنند اما این کار هیچ وقت عملی نشد.
- بسیاری از مردم به دلیل خشکسالی مهاجرت کردهاند و زمینهای کشاورزی که روزگاری بسیار حاصلخیز بود هم اکنون بایر هستند.
- فقر و بیکاری در کنار شیوه سنتی ازدواج برخی خانوادهها از عوامل اصلی آمار بالای خودکشی در این استان هستند.
کیهان لندن- نماینده کهگیلویه و بویراحمد در شورای عالی استانها در گزارشی درباره مشکلات این استان به خشکسالی، فقر و بیکاری و همچنین نبود امکانات در این استان اشاره کرده و گفته بخشی از آمار خودکشی در این استان به همین مشکلات بازمیگردد.
فرزاد آذریان نماینده کهگیلویه و بویراحمد در شورای عالی استانها به وضعیت بحرانی شهرستان دهدشت در استان کهگلویه و بویر احمد اشاره کرده و گفته است: «شغل مردم دهدشت دامپروری یا کشاورزی است اما به دلیل خشکسالیهای اخیر بسیاری از مردم مهاجرت کرده و مردم از روستاهای اطراف مخصوصا در دهه ۸۰ مهاجرت زیادی به این شهرستان داشتند و بسیاری از این روستاها خالی از سکنه شده است.»
این نماینده استان در شورای عالی استانها میگوید عملی نشدن طرح آبرسانی به این شهرستان توسط دولت موجب شده بسیاری از زمینهای حاصلخیز کشاورزی به بایر تبدیل شود: «قرار بود مسئولان حوزه آب برای این روستاها از رودخانه بزرگ مارون آب شرب لولهکشی کنند متأسفانه هیچوقت این کار عملی نشد و این عاملی برای مهاجرت اکثر این روستاها به دهدشت شد. متأسفانه آن همه دام و زمینهای کشاورزی که روزگاری بسیار حاصلخیز بودند هماکنون لم یزرع شدند.»
بحران اقتصادی در این استان موجب کاهش ساخت و ساز و در نتیجه کاهش درآمدهای شهرداری و کسری بودجه در این سازمان شده است بطوری که کارگران شهرداری در این استان تا ۱۰ ماه حقوق از شهرداری طلبکار هستند: «با توجه به عدم ساخت و سازها طی یکی دو سال اخیر شهرداری دستش خالی شده است این در حالی است که در شهرستان ما هیچ فعالیت اقتصادی با منبع درآمدی بالا هم وجود ندارد.»
فرزاد آذریان همچنین از بیتوجهی وزارت کشور به مشکلات مردم این استان اشاره کرده و گفته است: «به عنوان نماینده مردم در شورای عالی بارها به وزارت کشور رفتم ولی متاسفانه در جواب درخواستها و پیگیریها برای مشکلات و مطالبات این استان گفتند بودجه و اعتباری وجود ندارد و ما به عنوان نماینده مردم تا کنون نتوانستهایم هیچ دستاوردی برای شهرستان و استان داشته باشیم.»
او میگوید افرادی هستند که به دلیل فقر مالی زیاد در شورای شهر به ما مراجعه میکنند و درخواست مقداری پول به مبلغ ۵۰ الی ۶۰هزار تومان میکنند برای پرداخت قبوض آب و برقشان که از سوی ادارات مربوطه قطع نشوند.
به گفته فرزاد آذریان «بیشترین منبع درآمدی این مردم از راه کشاورزی است از این رو عوامل طبیعی مانند خشکسالی مهمترین تاثیر را بر روی زندگی مردم این مناطق میگذارد. از آن گذشته با وجود دو سد مارون و کوثر این استان آب ندارد زیرا آب سد اولی برای خوزستان و دومی به بوشهر فرستاده میشود و تنها مقدار کمی از آب سد کوثر نصیب گچساران میشود و چیزی عاید استان ما نمیشود. وزارت نیرو هم با برداشت آب از پشت این سدها مخالفت میکند از آب شهرستانهای بهدشت، لنده، سوق، چرام میتوانند استفاده کنند اما به دهدشت و گچساران نمیدهند.
نماینده مردم کهگیلویه و بویراحمد در شورای عالی استانها افزوده که به دلیل کمبود امکانات زندگی و خشکسالی در شهرستان دهدشت و توابع اطراف آن تمامی افراد تحصیلکرده و سرمایهدار به دیگر شهرستانهای این استان و استانهای همجوار مهاجرت میکنند چرا که هیچگونه امکاناتی برای زندگیشان وجود ندارد. مثلاً فرد تحصیلکرده وقتی شرایط شغلی برایش مهیا نیست مجبور است به جای دیگری مهاجرت کند.
فرزاد آذریان میگوید فقر و بیکاری در کنار شیوه سنتی ازدواج برخی خانوادهها از عوامل اصلی آمار بالای خودکشی در این استان هستند.
استان کهگلویه و بویر احمد واقع در جنوب غربی ایران از جمله محرومترین استانهای ایران است و عدم توجه مسئولان به وضعیت این استان موجب شده از نظر اقتصاد و زیرساخت با مشکلات زیادی روبرو باشد.
جدا از مشکلاتی که فرزاد آذریان به آن اشاره کرده است راههای این استان نیز کیفیت نامطلوبی دارند و آمار تصادفات جادهای در این استان قابل توجه است. این در حالیست که بیکیفیتترین هواپیماهای کشور نیز در خطوط هوایی یاسوج به کار مشغولند و سقوط یکی از این هواپیماها در سال گذشته یک فاجعه ملی را رقم زد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر