- یک کارشناس آب میگوید خشکسالی در استان کهگیلویه و بویراحمد منجر به بروز خشکسالی در اصفهان، استان مرکزی، قم، خوزستان و لرستان میشود.
- او گفته که «منابع آبی زیرزمینی خالی بوده وسطح تراز آنها به شدت افت کرده است. استانهای جنوبی و جنوب شرقی کشور نیز ماهها است که خط قرمز را درنوردیدهاند. همه سدهای آنها خالی است! در سایر نقاط نیز مخازن سدها کمتر از ۴۰ درصد ظرفیت خود آب دارند.»
کیهان لندن- در حالی که افکار عمومی افزایش میزان بارندگی ماههای اخیر را دلیلی بر تعویق احتمالی خشکسالی میدانند، یک کارشناس آب میگوید خشکسالی چنان گسترده است که این بارشها کمکی نمیکند و اکنون ۹۷ درصد جمعیت ایران در مناطق خشک زندگی میکنند.
پاییز امسال با بارشهای شدید، سیلاب و حتی برف پاییزی شروع شد و همین نویدبخش گذر از خشکسالی هرچند موقت با ابرهای بارانزا را میداد ولی مسعود فرزاد کارشناس آب در یادداشتی نوشته که اگر مقدار بارشهای سال آبی جدید به مقدار ۹۰ میلیارد مترمکعب هم برسد، باز هم با کمبود آب مواجه هستیم.
وی همچنین یادآور شده که پیشبینیها از سالی با زمستانی بیباران خبر میدهد و در این شرایط چارهای باید اندیشید.
آنگونه که مسعود فرزاد کارشناس آب نوشته، «منابع آبی زیرزمینی خالی بوده وسطح تراز آنها به شدت افت کرده است. استانهای جنوبی و جنوب شرقی کشور نیز ماهها است که خط قرمز را درنوردیدهاند. همه سدهای آنها خالی است! در سایر نقاط نیز مخازن سدها کمتر از ۴۰ درصد ظرفیت خود آب دارند.»
وی نوشته که «آمار بارشها از سال ۱۳۸۶ تا کنون نشان میدهدکه ۷۰ درصد جمعیت ایران در ۹۷ درصد سرزمینی زندگی میکنند که دچار خشکسالی انباشته و بلندمدت است.»
بر اساس دادههای این یادداشت کارشناس آب، «حجم بارشهای سراسر کشور نسبت به سال قبل ۳۰ درصد کمتر و حجم آبهای تجدیدپذیر کشور به کمتر از ۹۰ میلیارد مترمکعب رسیده است. این در حالی است که مصرف آب در سال آبی قبل در همه بخشهای شرب، صنعت و کشاورزی بالاتر از ۱۱۰ میلیارد مترمکعب بوده است.»
وی همچنین گفته تابستان سال آینده به دلیل کمبود آب و خالی بودن مخازن سدها با کاهش تولید برق در کشور مواجه خواهیم بود.
مسعود فرزاد با تفکیک وضعیت استانهای کشور یادآور شده که «در استان چهارمحال و بختیاری که بانک برف ایران است، در چند سال گذشته با کاهش بارشها مواجه بودیم که این امر بر روی مخازن سدهای احداث شده بر روی کارون بزرگ نیز تأثیر منفی گذاشته و باعث شده مخازن این سدها نیمهپر شوند.»
وی کاهش بارندگی در استان چهارمحال و بختیاری را باعث تأثیر مستقیم بر کمآبی استانهای اصفهان، مرکزی، قم، خوزستان، لرستان دانسته و نوشته که باروری ابرهای مستعد باران شاید بتواند بر روی رودخانههای این استان موثر باشد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر