- از ابتدای دهه ۸۰ تاکنون تعداد دشتهای ممنوعه در ایران حدودا دو برابر شده و حجم برداشت از چاههای غیرمجاز به حدود ۷.۸ میلیارد مترمکعب رسیده.
- فارس، کرمان، خراسان رضوی، اصفهان و خراسان جنوبی در صدر مناطق دارای بیشترین تعداد دشت ممنوعه قرار دارند.
کیهان لندن- تداوم خشکسالیها و تخلیه روزافزون منابع آب زیرزمینی موجب شده تا از ۶۰۹ دشت کشور، ۴۰۴ دشت کشور در شرایط بحرانی بسرببرند. از ابتدای دهه ۸۰ تا کنون تعداد دشتهای ممنوعه در ایران حدودا دو برابر شده است.
وزارت نیرو در آخرین گزارش از وضعیت دشتهای ممنوعه در ایران اعلام کرد که «تداوم خشکسالیها، افت بارندگیها و تخلیه روزافزون منابع آب زیرزمینی» موجب شده تا از ۶۰۹ دشت کشور، ۴۰۴ دشت در شرایط بحرانی بسر ببرند.
با این اوصاف، از ابتدای سال جاری تا کنون ۲۳ دشت به جمع دشتهای ممنوعه کشور اضافه شده که هرگونه توسعه بهرهبرداری از منابع زیرزمینی آنها ممنوع است.
وزارت نیرو میگوید از ابتدای دهه ۸۰ تا کنون تعداد دشتهای ممنوعه در ایران حدودا دو برابر شده و حالا حجم برداشت از چاههای غیرمجاز به حدود ۷.۸ میلیارد مترمکعب رسیده.
برداشت بیرویه از منابع آب زیرزمینی به حدی است که کسری مجموعهی سفرههای آب زیرزمینی به ۱۳۰ میلیارد مترمکعب رسیده که حدود ۱۰۶ میلیارد مترمکعب از این کسری در طی ۲۰ سال اخیر اتفاق افتاده است. طبق اعلام وزارت نیرو هر ساله رقمی حدود ۶ میلیارد مترمکعب به کسری مخازن زیرزمینی کشور اضافه میشود.
بر اساس ارزیابی صورت گرفته، استانهای فارس با حدود ۹۰ دشت، کرمان با ۳۷ دشت، خراسان رضوی با ۳۳ دشت، اصفهان با ۲۶ دشت و خراسان جنوبی با ۲۵ دشت در صدر استانهای دارای بیشترین دشتهای ممنوعه و بحرانی قرار گرفتهاند.
همچنین خراسان رضوی با یک میلیارد و ۸۵ میلیون مترمکعب، کرمان با ۸۱۳ میلیون مترمکعب، فارس با ۵۵۱ میلیون مترمکعب، قزوین با ۳۳۳ میلیون مترمکعب و اصفهان با ۳۲۰ میلیون مترمکعب درصدر استانهای دارای بیشترین میزان کسری مخزن سفرههای آب زیرزمینی قرار دارند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر