- این کارخانه با 25 سال سابقه تولید به دلیل عدم توان تأمین نقدینگی و مواد اولیه تعطیل شده است.
- 340 کارگر این مجموعه از ابتدای سال جاری تا کنون اخراج شده بودند و 260 نفر نیز هفته جاری با وجود 4 ماه طلب دستمزد اخراج شدند.
کیهان لندن- در پی بحران رکود تورمی در ایران و تشدید این بحران پس از اجرایی شدن تحریمها، شرکت طراحی و تولید قطعات صنعتی «شهاب شمس» نیز تعطیل شد و حدود ۲۶۰ کارگر شاغل در این کارخانه بیکار شدند.
شرکت طراحی و تولید قطعات صنعتی «شهاب شمس» که در زمینه تولید انواع شیشه بالابر برقی و دستی اتومبیل در کیلومتر ۱۶ جاده مخصوص کرج فعالیت داشت از ابتدای هفته گذشته به دلیل مشکلات مالی فعالیت تولیدی خود را متوقف کرده و تمامی ۲۶۰ کارگر شاغل در این مجموعه بیکار شدهاند.
علیرضا شاملو مدیرعامل شرکت طراحی و تولید قطعات صنعتی «شهاب شمس» خبر تعطیلی این واحد تولیدی را تأیید و به خبرگزاری ایلنا گفته است این واحد تولیدی به دلیل مشکلات مالی از روز گذشته دوشنبه ۲۶ آذرماه به صورت رسمی تعطیل اعلام شده است.
به گفته مدیرعامل این شرکت با افزایش قیمت ارز مشکلات زیادی برای این شرکت به وجود آمد و ارزش نقدینگی شرکت به یک سوم کاهش یافت و این موضوع به تدریج موضوعات دیگری را برای شرکت ایجاد کرد، تا جایی که امروز شرکت بطور کامل تعطیل شد.
علیرضا شاملو گفته است که ابتدای سال جاری حدود ۶۰۰ کارگر در این کارخانه مشغول به کار بودند و طی چند ماه گذشته برای کاهش هزینههای کارخانه ناچار شدیم تعدادی از نیروهای کار این واحد را با اتمام قرار داد اخراج کنیم. روز گذشته نیز ۲۶۰ کارگر باقی مانده نیز با چهار ماه مزد معوقه از کار بیکار شدند.
به گفته او مشکل اصلی کارخانه و سایر واحدهای قطعهساز که تولید و تأمینکننده قطعات مورد نیاز اتومبیلسازان داخلی هستند ناشی از وصول نشدن به موقع طلبهای مالیشان از اتومبیلسازان است.
شرکت «شهاب شمس» سابقه ۲۵ ساله در تولید قطعات اتومبیل دارد و ریشه مشکلات این کارخانه مانند بسیاری دیگر از واحدهای تولیدی و صنعتی ایران، عدم وجود نقدینگی و نبود سیاستهای حمایتی از سوی دولت است بطوریکه این کارخانهها حتی در تأمین مواد اولیه نیز با بحران روبرو هستند و در نتیجه قادر به تولید نبوده و مجبور به توقف فعالیت میشوند.
شرکتهای قطعه سازی اتومبیل اما جدا از این مشکلات، طلبهای کلانی نیز از شرکتهای اتومبیل سازی دارند و عدم پرداخت این طلب بحران را برای آنها دوچندان کرده است. برای نمونه علیرضا شاملو گفته است که شرکت سازه گستر (زیر مجموعه شرکت ساپیا) بیش از ۷ ماه است که مطالبات معوق کارخانه شهاب شمس را پرداخت نکرده است: «اگر این شرکت ۵ میلیارد تومان مطالبات معوق ما را پرداخت میکرد، میتوانستیم بخشی از مشکلات را حل کنیم.»
شاملو از وجود ۵ میلیارد تومان دیگر طلب کارخانه از یکی از شرکتهای زیر مجموعه یکی از اتومبیلسازان بزرگ دیگر ایران خبر داده و گفته در صورت وصول این طلب قادر خواهیم بود طلب همه کارگران را پرداخت کنیم.
در شرایطی که پیشبینی میشد با اجرایی شدن تحریمهای اقتصادی وضعیت کارخانههای صنعتی و تولیدی بحرانیتر شود اما دولت روحانی طی ماههای گذشته بدون توجه به وضعیت واحدهای تولیدی همه تلاش خود را بر پایین نگه داشتن نرخ ارز متمرکز کرد تا بتواند شعارهای بیاثر بودن تحریمها را به رُخ منتقدان بکشاند. این در حالیست که با ادامه شرایط کنونی به زودی موج بزرگ و چه بسا جبرانناپذیر توقف فعالیت در صنایع و بخش تولید ایران دیده شود؛ موجی که به بیکاری هزاران هزار کارگر و ورشکستگی کارخانههای بیشتر و گستردهتر شدن اعتراضات سراسری و شورشهای اجتماعی بیانجامد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر