۲۵ آذر ۱۳۹۷

فروش زمین های شمالی پارک جمشیدیه، از پارکهای دوره محمدرضا شاه پهلوی، از سوی یک نهاد حکومت اسلامی!

- پارک جمشیدیه از میراث فرهنگی و طبیعی تهران از سوی نهادی نامشخص تفکیک و به اشخاص واگذار شده.
- این پارک علاوه بر داشتن طبیعتی بکر در شمال تهران، از ساختاری سنگی برخوردار است که نمونه ویژه‌ای از معماری مدرن فضای سبز ایران است.
- این پارک توسط کامران دیبا طراحی شد و در سال ۱۳۵۵ با حضور محمدرضا شاه پهلوی افتتاح شد.
پارک جمشیدیه تهران در سال ۱۳۵۵ با حضور محمدرضا شاه پهلوی افتتاح شد
کیهان لندن- یک منبع آگاه به اقتصادآنلاین گفته که یک نهاد حکومتی اراضی شمالی بالای ۱۸۰۰ متر ارتفاع متعلق به پارک جمشیدیه‌ی تهران را تفکیک و به اشخاص فروخته‌اند. پارک سنگی جمشیدیه از میراث فرهنگی و طبیعی شهر تهران محسوب می‌شود که با وسعت ۱۰ هزار هکتار توسط کامران دیبا پیش از انقلاب طراحی شد.
یک منبع آگاه به اقتصادآنلاین خبر داده که یک نهاد حکومتی اراضی شمالی پارک جمشیدیه تهران را به قطعات مختلف تفکیک و به اشخاص واگذار کرده است!
او گفته که اراضی متعلق به بوستان جمشیدیه که در تراز بیشتر از ۱۸۰۰ متر نیز واقع شده توسط یک نهاد از پلاک مادر تفکیک شده و به اشخاص واگذار شده است.
این در حالیست که پارک جمشیدیه جزو اراضی ملی و حفاظت‌شده قرار دارد و از میراث فرهنگی دوران پهلوی و میراث طبیعی شهر تهران به شمار می‌رود.
محمدرضا شاه پهلوی در بازگشایی پارک جمشیدی
علی‌محمد مختاری مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران خبر فروش بخش شمالی پارک جمشیدیه را کذب خوانده و گفته که «این بخش جزو اراضی ملی است و به هیچ وجه قابل فروش و تصرف نیست.»
مختاری در حاشیه جلسه شورای شهر تهران گفته است: «بر اساس قانون ارتفاعات بالای ۱۸۰۰ متر قابل فروش نیستند و بخش شمالی پارک جمشیدیه نیز در ارتفاع بالای ۱۸۰۰ متر قرار دارد و باید به فضای سبز تبدیل شود.»
مختاری ادامه‌ داد: «در دامنه جنوبی البرز توسعه فضای سبز را در دستور کار قرار داده‌ایم و به زودی اقدامات لازم در جهت تامین فضای سبز این بخش انجام خواهد شد.»
به گفته وی، «هیچ فرد و ارگانی نمی‌تواند در ارتفاعات بالای ۱۸۰۰ متر ساخت و سازی انجام دهد و یا زمین‌های این محدوده را تصرف کند و یا به فروش برساند.»
پارک جمشیدیه پنجم اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۵۵ با حضور محمدرضا شاه‌پهلوی، شهبانو فرح پهلوی و رئیس‌جمهور سنگال به وسعت ۱۲ هکتار افتتاح شد. این پارک توسط کامران دیبا طراحی و ساخته شد. با وجود گذشت ۴۰ سال از انقلاب، پارک جمشیدیه همچنان از معروف‌ترین و بنام‌ترین پارک‌های پایتخت به شمار می‌رود که با توجه به طراحی سنگی و نصب ده‌ها مجسمه‌ منحصر به فرد، یکی از مراکز مهم گردشگری تهران است.
به واسطه قرارگیری این پارک در منطقه نیاوران، از گران‌قیمت‌ترین مناطق تهران، یک نهاد حکومتی نامعلوم، این اراضی را تفکیک و در اختیار غیر قرار داده است. با اینکه پارک‌ها جزو اموال عمومی محسوب می‌شوند و هرگونه دخل و تصرف آنها خلاف قانون باید باشد ولی بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۸۹ این اجازه به شهرداری‌ها داده شد تا منافع قسمتی از پارک‌ها، میادین و اموال عمومی متعلق به شهرداری را به اشخاص حقیقی و حقوقی با رعایت مصالح عمومی و دریافت اجاره‌بهای مناسب، اجاره دهند.
بر همین مبنا، شهرداری‌ها این مجوز را دارند که حتی با اراضی سبز و حفاظت‌شده‌ی ویژه‌ای چون پارک جمشیدیه کاسبی کنند!
از ویژگی‌های این پارک، دریاچه، آبشار مجاور و نیز آبنماهای سنگی است که جلوه‌ای خاص دارند. این پارک در ابتدای مسیر اصلی صعود به پناهگاه کُلَک‌چال قرار دارد.
پارک جمشیدیه دارای چهار در ورودی است که ارتفاع در ورودی اول از سطح دریا ۱۸۲۰ متر و بالاتر از آن ۲۱۰۰ متر است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر