۲۶ آذر ۱۳۹۷

سخنرانی شاهزاده رضا پهلوی در انستیتو واشنگتن «کاسبان بقای جمهوری اسلامی» را مُکّدر کرد!

- تکیه رضا پهلوی بر مطالبات اصلی مردم و بازتاب خواست‌های جامعه ایران همراه با پاسخ‎های شفاف و شخصیت آرام او به مذاق کسانی که جمهوری اسلامی به کسب و کار آنها تبدیل شده اصلا خوش نمی‌آید.
عکس: ثمینه فیلسوف
کیهان لندن- سخنرانی شاهزاده رضا پهلوی در «انستیتو واشنگتن» که جمعه، ۱۴ دسامبر ۲۰۱۸ (۲۳ آذر)، برگزار شد واکنش‎های مختلفی را در پی داشته و همچنان یکی از موضوعات اصلی بحث در محافل سیاسی، رسانه‎ها و شبکه‎های اجتماعی است.
از نظر محتوا عمده‎ی آنچه رضا پهلوی در این نشست گفت تکرار همان مواضع و چشم‎اندازی است که او در تمام سال‌های گذشته در سخنرانی‎ها و مصاحبه‎های خود در مورد آنها صحبت کرده بود.  گروهی که شمار آنها با استناد به بررسی‎ها و گزارش‎ها در ۱۰ ماه گذشته افزایش قابل ملاحظه‎ای داشته آن را نقطه عطف دیگری در شفاف‎تر شدن دیدگاه‎های شاهزاده پهلوی دانسته‌اند.
بخش‎هایی از سخنرانی شاهزاده پهلوی بیشتر بازنشر شد از جمله اینکه گفت، «مردم باید بدانند سکولار بودن یعنی چی، یعنی دین خود را داشته باشند اما از سیاست جدا باشد. اسلام سیاسی که رژیم آورد ۴۰ سال است مردم را تحت این حکومت در فشار قرار داده» و یا خطاب به رهبران دنیا گفت «شما نمی‎توانید از کمک به مردم ایران صحبت کنید اما بگویید تغییر رژیم نمی‌خواهیم» و همچنین جایی که گفت «جمهوری اسلامی هیچگاه تا به امروز به این حد آسیب‌پذیر نبوده».
اما سخنرانی او دو بخش جنجالی داشت که اتفاقاً در هر دو مورد به مثابه «آب در لانه‎ی مورچگان» سیستم عصبی جریانی خاص را بهم ریخت. جریانی شناخته شده و وابسته و دلبسته به اصلاح‎طلبان که یک سرش به نایاک در آمریکا می‎رسد و سر دیگرش در رسانه‌های موسوم به فارسی‌زبان در خارج کشور و سرجنبان آنها در تهران است.
آنچه در سخنان رضا پهلوی این جماعت را پریشان کرد پیشنهاد وی بود که جیب برخی از وابستگان به «نظام مقدس» را نشانه گرفت. شاهزاده پهلوی درباره پیشنهاد ضبط دارایی‎های نزدیکان مقام‌های رژیم ایران در خارج کشور گفت: «این خواست مردم ایران است که وقتی آنها با مشکلات مالی دست و پنجه نرم می‌کنند، چرا آقایانی که با رژیم سر و کار دارند و منفعت می‌برند، خیلی راحت می‌آیند و می‌روند و هیچ محدودیت ویزایی هم ندارند، یک جای کار می‌لنگد.»
نمایشگر ویدیو
00:00
02:05
بی‎بی‎سی فارسی برای زیر سوال بردن این بخش از صحبت‎های رضا پهلوی دست به تحریف آن زد و آن را در تیتری وارونه با عنوان «ضبط اموال ایران و وابستگان حکومت به نفع مخالفان» به خورد مخاطبانش داد.
آنچه رضا پهلوی در مورد اعتراض مردم به آقازاده‎هایی که با پول «بیت‎المال» سر از آمریکا و اروپا در می‎آورند عین واقعیت است. واقعیتی که حتی در جریان اعتراضات کارگری یک ماه گذشته در خوزستان نیز آشکار شده است.

بنر کارگران در اعتراضات اهواز
بنر کارگران شرکت ملی فولاد علیه مفتخواری سران جمهوری اسلامی، ژن خوب‎ها و آقازاده‎هایی که در آمریکا ساکن‌اند؛ اهواز ۲۵ آذر
آنچه این جماعت را بیشتر نقره‌داغ کرد تاکید رضا پهلوی بر رسانه‎هایی بود که بیش از آنکه رسالت خبررسانی داشته باشند تریبون باندهای حکومتی هستند.
او در سخنان‌اش چندین بار از رسانه‌های فارسی‌زبان خارج از کشور مانند بی‌بی‌سی فارسی، صدای آمریکا و رادیو فردا نام برد و گفت که این رسانه‌ها در سیطره‎ی «نیروهای رژیم ایران» هستند. رضا پهلوی تاکید کرد: «… مالیات‌دهندگان آمریکایی و بریتانیایی هزینه رسانه‌های فارسی‌زبان را می‌دهند، اما در این رسانه‌ها عناصر اصلاح‌طلب نفوذ کرده‌اند تا از جمهوری اسلامی حمایت کنند، این رسانه‎ها بجای توجیه رفتارهای حکومت ایران، باید صدای مردمی باشند که مخالف این رژیم هستند.»
این گروه پریشانی و عصبانیت خود را از سخنان رضا پهلوی در توییت‎هایی همزمان و پی‎ در پی بروز داد.
ریحانه طباطبایی کنار خاتمی و نگار مرتضوی ذوق زده از دیدن محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی
با این حال عمده واکنش‎ها در توییتر به سخنرانی رضا پهلوی حمایت از او بود و انتقاد به جریان‎سازی‎ بازوهای برون‌مرزی دلبسته و وابسته به جناح اصلاح‎طلب جمهوری اسلامی:
رضا پهلوی نشان داده از مصاحبه‎ها، میتینگ‎ها و سخنرانی‎هایی که دارد به خوبی برای انعکاس دیدگاه‎ بخش‌های مهمی از جامعه ایران و جذب مخاطب استفاده می‌کند و به ویژه در ۱۰ ماه گذشته تلاش کرده بازتاب صدای مردم ایران و مطالبات آنها باشد. تکیه او بر مطالبات اصلی مردم، منافع ملی، وحدت و کرامت انسانی، پاسخ‎های شفاف و شخصیت آرام او به مذاق کسانی که جمهوری اسلامی به کسب و کار آنها تبدیل شده اصلا خوش نمی‌آید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر