۳ مرداد ۱۳۹۹

تاریخ ایران و جهان - نام کشور کره برگرفته از گویش بازرگانان ساسانی

بازرگانان ایرانی دوران ساسانی در دادوستد با فرمانروای وقت «گوریئو» این شبه جزیره را کوریو «کره Korea» می‌خواندند که نامی جهانی شد.

«کره Korea» نامی است که بازرگانان ایرانی (روزگار ساسانیان) این شبه جزیره را می‌خواندند. این بازرگانان در دادوستد با خاور دور در دیدار از کره آن را به نام حکمران وقت «گوریئو» می‌نامیدند که کم‌کم این واژه به کوریو و کوریا (کره Korea) جهانی شده است.
کره‌ای‌های شمال و جنوب برای هربخش نام دیگری بکار می برند. پیامدهای ورود ایرانیان باستان به خاور دور و نقش تاثیرات فرهنگی ـ هنری دوران اشکانی ـ ساسانی در شبه جزیره کره، بازتاب‌هایی از دوره سه پادشاهی کره در ژاپن و انعکاس میراث تمدن ساسانی در شرق آسیا است.
در 25 جولای 1894 امپراتوری ژاپن از راه دریا و زمین چین را مورد حمله قرارداد تا شبه جزیره 223 هزار کیلومتری «کره Korea» را از چنگ امپراتور آن خارج سازد که قرنها و عمدتا اسما در وابسته به آن سلاطین بود. در این جنگ چین که از نیمه قرن نوزدهم هدف تهاجم قدرت های وقت قرار گرفته شکست خورد و پس از افتادن بندر «وی های وی» به دست ژاپنی ها پیشنهاد صلح داد و از دعاوی امپراتور نسبت به شبه جزیره کره صرف نظر کرد و ژاپن تا 1945 این شبه جزیره را به دست داشت.
تاریخ‌نگاران ژاپنی در دفاع از عمل دولت خود نوشته‌اند که اگر توکیو دست به کار نشده بود قدرت‌های اروپایی و آمریکا بر کره چیره می‌شدند و امنیت ژاپن به مخاطره می‌افتاد.
شبه جزیره‌ی کره پس از جنگ جهانی دوم، به تصمیم واشنگتن و مسکو در مدار 38 به دو بخش تقسیم شده است.


امرداد

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر