۳۱ فروردین ۱۳۹۹

فیلم مستندِ «حیاطِ خونینِ کاخِ سفید»

مقالۀ یک کلمه با مدّعی و انتشار آن در ویدئو  و چند سایتِ سیاسی – فرهنگی، ضمن استقبال و  عنایت علاقمندانِ تاریخ معاصر ایران، برخی موضوعات منجر به انقلاب اسلامی را برجسته کرده است  به طوری که فیلمسازِ جوانی در  آمریکا  اقدام به تهیّۀ فیلم مستندی کرده با نامِ «حیاطِ خونینِ کاخِ سفید» (دربارۀ «رویدادِ خونین محوطۀ کاخ سفید»).

 کارگردان برای مستند کردن فیلم اش از آرشیو پلیسِ واشنگتن، گزارش های روزنامه ها، تلویزیون ها و عکس های مربوط به آن رویداد  استفاده  می کند. گفتگو با برخی شاهدانِ حادثه نیز از دیگربخش های این فیلم خواهد بود. به گفتۀ کارگردان: با نگاهِ دقیق به صحنه هائی از فیلم ها و عکس های موجود، می توان چهرۀ برخی رهبران و مهاجمان را شناخت.
این رویدادِ خونین و بی سابقه، نقطۀ عطفی در تحوّلات منجر به انقلاب اسلامی بود و سیاست های دولت کارتر علیه شاه  را نشان  می داد.
 رویدادِ خونین محوطۀ کاخ سفید از این جهت اهمیّت دارد که می تواند دریچه ای برای درکِ بهتر انقلاب اسلامی و روی کار آوردنِ آیت الله خمینی باشد. آنچه که این رویداد  را برجسته تر می کند اعتراض سنای آمریکا به دولت کارتر بود. سنای آمریکا در نوامبر سال 1977 ضمن اعتراض به نحوۀ انجامِ  این تظاهراتِ خشونت بار، دولت کارتر را متهم کرد که عَمداً و آگاهانه از تظاهراتِ خشونت بارِ مخالفان  جلوگیری نکرد تا  شاه را در افکارِ عمومی ضعیف و متزلزل جلوه دهد.

تارنمای دکتر علی میرفطروس

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر