۱۸ شهریور ۱۳۹۹

نوع آوری دیگر از ایران - نامگذاری روز جهانی سوادآموزی

55 سال پیش، در سال 2524 شاهنشاهی (1965 میلادی)،  سازمان‎ آموزشی، علمی و فرهنگی ملل‎ متحد «یونسکو»، هشتم سپتامبر، را به پیشنهاد ایران (در زمان شاهنشاه آریامهر) روز جهانی سوادآموزی نام گذاشت.

«یونسکو» این روز را با نوع آوری و پیشنهاد ایران، روز جهانی سوادآموزی نامگذاری کرد. شوند نامگذاری این رویداد سالیانه، نشان دادن اهمیت سوادآموزی برای همگان در سراسر جهان و مبارزه با بی‌سوادی است.
در سال 2495 شاهنشاهی (در زمان رضاشاه بزرگ) اداره‌ی تعلیمات اکابر نخستین سازمانی بود که به گونه‌ی رسمی برای مبارزه با بی‌سوادی بزرگسالان در ایران آغاز به کار کرد. در سال ‌2502 شاهنشاهی و پس از جنگ جهانی دوم، کلاس‌های سوادآموزی بزرگسالان با عنوان آموزش سالمندان پیگیری شد. 
آموزش بزرگسالان با عنوان تعملیات اساسی، با بنیانگذاری یونسکو در جهان مورد توجه قرار گرفت و به صورت آزمایشی در کشورهای مصر، هلند، فیلیپین و مکزیک به اجرا درآمد.
پس از این، اجلاس جهانی کنفرانس عمومی یونسکو در پاریس درباره‌ی پیکار جهانی مبارزه با بی‌سوادی تصمیم‌هایی گرفت و در پی آن، کنگره جهانی براندازی بی‌سوادی در جهان را از ‌١۵ تا ‌٢۵ شهریورماه سال ‌2524 شاهنشاهی (1965 میلادی) در تهران تشکیل داد.



امرداد

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر