۱۴ مهر ۱۳۹۶

برنده جایزه صلح نوبل ۲۰۱۷: آیکن، کارزار بین‌المللی حذف سلاح‌های هسته‌ای


برنده جایزه صلح نوبل ۲۰۱۷: آیکن، کارزار بین‌المللی حذف سلاح‌های هسته‌ای

  •  کارزار بین‌المللی حذف سلاح‌های هسته‌ای (Ican) برنده جایزه صلح نوبل سال ۲۰۱۷ شد.
  •  کمیته نروژی نوبل این خبر را ظهر جمعه ششم اکتبر /۱۴ مهر در اسلو اعلام کرد.
  •  آیکن سازمان جهانی است که برای نابودی سلاح‌های هسته‌ای تلاش می‌کند.
  •  این سازمان ۱۰ سال قبل با ائتلاف صدها سازمان غیردولتی تشکیل شده و در ژنو سوئیس مستقر است.
من و تو - کارزار بین‌المللی حذف سلاح‌های هسته‌ای (Ican) برنده جایزه صلح نوبل سال ۲۰۱۷ شد. کمیته نروژی نوبل این خبر را ظهر جمعه ششم اکتبر/۱۴ مهر در اسلو اعلام کرد.
آیکن سازمان جهانی است که برای نابودی سلاح‌های هسته‌ای تلاش می‌کند. این سازمان  ۱۰ سال قبل با ائتلاف صدها سازمان غیردولتی تشکیل شده و در ژنو سوئیس مستقر است. این سازمان ۴۶۸ شعبه در ۱۰۱ کشور جهان دارد.
کارزار بین‌المللی حذف سلاح‌های هسته‌ای در ماه دسامبر امسال ۹ میلیون کرون سوئدی (۱.۱میلیون دلار) همراه با یک مدال و دیپلم دریافت خواهد کرد.
کمیته صلح نوبل امسال از میان ۳۱۸ کاندیدا، شامل ۲۱۵ شخص و ۱۰۳ سازمان، این جایزه را به این کارزار اهدا کرد.
پیش از این گمانه‌زنی‌هایی درباره احتمال اهدای جایزه نوبل صلح امسال به محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران و فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به دلیل پیشبرد مذاکرات هسته‌ای مطرح شده بود.
بریت ریس آندرسون، رییس کمیته صلح نوبل اما پس از اعلام نام برنده این جایزه گفت این سازمان (کمپین جهانی برای نابودی تسلیحات هسته‌ای) به دلیل «تلاش‌های پیشگامانه‌اش برای ممنوعیت سلاح‌های هسته‌ای» به عنوان برنده امسال جایزه صلح نوبل انتخاب شده است.
رییس کمیته صلح نوبل همچنین با اشاره به تنش‌ها و نگرانی‌ها در مورد تلاش‌های کره شمالی برای استفاده از سلاح‌های هسته‌ای گفت: «ما در جهان زندگی می‌کنیم که در آن خطر استفاده از سلاح‌های هسته‌ای بیشتر از هر زمان دیگری است.»
ریس آندرسن از دولت‌هایی که سلاح‌های هسته‌ای در اختیار دارند خواست تا مذاکرات برای از بین بردن تدریجی این سلاح‌ها را آغاز کنند.
در ماه ژوییه امسال ۱۲۲ کشور جهان، معاهده سازمان ملل برای ممنوعیت و در نهایت از بین بردن تمام سلاح‌های هسته‌ای را امضا کردند.
امضای هیچ یک از ۹ قدرت هسته‌ای شناخته شده جهان – از جمله بریتانیا و ایالات متحده – اما پای این توافقنامه نیست.
از سوی دیگر در سال ۲۰۱۳ نیز سازمان منع استفاده از سلاح‌های شیمیایی (OPCW) برنده جایزه صلح نوبل شد. این سازمان که مقر آن در لاهه است، سازمانی بین‌المللی است که وظیفه آن نظارت بر اجرای قراردادهای بین‌المللی در زمینه منع سلاح‌های شیمایی است.
کمیته صلح نوبل در بیانیه انتخاب برنده امسال جایزه صلح نوبل آورده است: «این جایزه به خاطر اقدامات کمپین جهانی برای نابودی تسلیحات هسته‌ای، در جلب توجه جهانی به عواقب انسانی فاجعه بار هر گونه استفاده از سلاح هسته‌ای و فعالیت های مبتکرانه برای رسیدن به ممنوعیتی مبتنی بر تعهد به این سازمان اعطا شده است.»
کمیته صلح نوبل همچنین از قدرت های هسته‌ای خواسته است هرچه سریعتر مذاکرات خود را برای خلع سلاح اتمی آغاز کنند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر