- ساختمان شهرداری بدون مجوز میراث فرهنگی در حال ساخت است.
- مقامات شهرداری میگویند این بنا ساختمان در راستای طرح تجمیع ساختمانهای شهرداری و رفاه مردم ساخته میشود!
- این بنا به دستور رضاشاه پهلوی در دورانی که هنوز وزیر جنگ بود و با کمک آلمانها ساخته شد.
آنطور که گزارش شده ساخت و ساز بدون مجوز و استعلام شهرداری تهران در محوطه میدان مشق باغ ملی از شهریورماه سال گذشته شروع شده و تا کنون نیز ادامه دارد.
این در حالیست که چهره منطقه ۱۲ تهران به عنوان یکی از اصلیترین بافتهای تاریخی پایتخت مخدوش شده و مجلس شورای ملی نیز با دیوارکشی در حریم ممنوعاش وضعیت خطرناکی دارد.
رجبعلی خسروآبادی مدیرکل میراث فرهنگی تهران در شهریورماه سال جاری در نامهای به شهردار منطقه ۱۲ خواستار توقف ساختوساز در حریم سردر باغ ملی و روزنامه اطلاعات شد ولی نه تنها نامه نخست بلکه دومین نامه نیز بیپاسخ ماند.
حالا، میراث فرهنگی تهران به دلیل بیپاسخ ماندن نامهها، از طریق حقوقی وارد عمل شده و از شهرداری منطقه ۱۲ شکایت کرده است.
یک مقام شهرداری به روزنامه شهروند گفته که ساختمان در دست احداث در میدان مشق باغ ملی، در راستای طرح تجمیع ساختمانهای شهرداری ساخته میشود و هدف آن را رفاه حال مردم خوانده که در ادارههای مختلف در سطح شهر سرگردان نشوند.
اعتراضها نسبت به ساخت این بنا به جایی نرسیده و فقط مدیر روابط عمومی شهرداری منطقه ۱۲ به شهروند گفته بود که این ساختمان در مالکیت شهردای تهران است.
وی گفته بود: «مسأله این است که سردر باغ ملی با این ساختمان ۱۰۰ متر فاصله دارد و نکته دیگر این که شهرداری تهران در حال مرمت سردر باغ ملی است و در نوروز ۹۶ با شرایط قدیمی افتتاح میشود، در این شرایط چطور امکان دارد که بخواهیم به آثار فرهنگی و ملی لطمه وارد کنیم؟»
زمانی به دلیل وجود ساختمانهای نظامی داخل مجموعه مثل کاخ شهربانی و ساختمانهای ارتش، به میراث فرهنگی اجازه عکسبرداری و مستندنگاری نمیدادند؛ این شد که میراث فرهنگی تصمیم گرفت کل محدوده را ثبت تا آیندهاش را مدیریت کند و از خطرات توسعه لجامگسیخته در تهران در امانش بدارد. نتیجه این مدیریت ناکام اما ساختوسازهای بسیاری است که هویت تهران را تهدید میکند.
این بنا در ضلع شمالی میدان توپخانه سابق (سپه) قرار دارد و متعلق به دوران پهلوی اول است. سردر باغ ملی و ساختمانهای مجاور آن به دستور مستقیم رضاشاه پهلوی (وی در آن زمان وزیر جنگ بود) و توسط جعفرخان کاشانی و به کمک آلمانیها ساخته شد.
در معماری داخلی این اثر زیبا از تصاویر کوروش و مردمان عهد هخامنشی استفاده شده است. کاشیکاری این بنا را استاد حسین کاشیپز انجام داده است.
این بنا یک ساختمان قدیمی از دوران قاجار است که چند صد متر به سمت شمال امتداد دارد و از فضای بین آن برای سالهای طولانی به عنوان زمین رژه ارتش بزرگ (میدان مشق) استفاده میکردند.
جدا از کتیبههای متعددی که روی دروازه قرار دارند، کاشیکاریهایی نیز در دو طرف دروازه وجود دارد که روی آنها توضیحاتی راجع به به وسایل جنگی از قبیل توپ و تفنگها و سربازان نوشته شده است.
کتیبه اصلی بر بالای طاق واقع شده و در بالای آن اتاقی قرار دارد که موسیقی نظامی را در آنجا مینواختند. کتیبه دیگر بیان میکند که دروازه ساخته شده از آهن آن در زرادخانه تهران درست شده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر