1795 سال پیش در چنین روزی، 22 دی ماه سال 783 شاهنشاهی برابر با 12 ژانویه سال 225 میلادی، اردشیر بابکان ناسیونالیست بزرگ ایرانی، تصمیم گرفت که شهر گور (غور) پارس (فیروز آباد امروز) را پایتخت ایران کند.
اردشر بابکان پس از پایان دادن به حکومت اشکانیان که به ضعف و فساد گراییده بودند، به شهر Gor (غور) پارس رفت و دستور ساختن یک کاخ شاهنشاهی، یک دژ نظامی و تاسیسات اداری را صادر کرد. [بقایای این ساختمانها تا به امروز باقی ماندهاند].
وی پیش از این بنا داشت کرمان را پایتخت کند که زادگاه کیانیان بود که پیش از هخامنشیان بر شرق ایران (از کرمان تا پنجاب ازجمله پاکستان و افغانستان امروز) حکومت داشتند. بعد که تغییر نظر داد، اصفهان (سپاهان) را که یک شهر مرکزی است برای پایتختی در نظر قرار داد که پس از دیدار از این شهر، انصراف داد و در بازگشت به شهر استخر (شیراز) اعلام کرد که غور را پایتخت می کند.
پس از تاجگذاری در معبد آناهید (آناهیتا) در شهر استخر در سال 784 شاهنشاهی و سرکوب کردن شورشیان در غرب خلیج فارس (شرق کشور سعودی امروز، کویت امروز و جزیره بحرین) و رفتن به تیسفون (36 کیلومتری جنوب بغداد) اعلام کرد که تا امپراتوری روم از هدف خود که تصرف مناطق واقع در شرق مدیترانه است دست بر ندارد مصلحت در این است که پایتخت تغییر داده نشود و تیسفون کماکان شاه نشین ایران باشد.
امرداد
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر