حسن طلایی،از نظریهپردازان عصر آهن و پیش از تاریخ کشور بود. در سال ۱۳۲۸ خورشیدی، در مغانجوق آذربایجان غربی زاده شد. طلایی دانشآموختهی باستانشناسی دانشگاه تهران بود که تحصیلات خود را در دانشگاه منچستر زیر نظر «چارلز برنی» ادامه داد.
وی پس از دانشآموختگی از دانشگاه تهران و در سالهای پیش از انقلاب برای چند سال کارشناس مرکز باستانشناسی ایران بود. در آن سالها تجربیات میدانی باارزشی به همراه هیاتهای باستانشناسی ایرانی و خارجی بهدست آورد و در بررسیها و کاوشهای بسیاری در فلات مرکزی، باختر و شمالباختری ایران، مانند کاوش «سگزآباد» زیر نظر دکتر نگهبان، در بررسی منطقه هرسین با فیلیپ اسمیت و در کاوش چغاماران کرمانشاه با لوین، همراه بود.
او در سال ۱۳۶۳ خورشیدی با رسالهای درباره ی «عصر آهن هفتوان تپه» موفق به گرفتن مدرک دکتری شد و چند سال پس از آن به عنوان عضو هیات علمی به استخدام دانشگاه تهران در آمد و پس از سالها تحقیق و تدریس به جایگاه استادی در این دانشگاه رسید. او در سال ۱۳۹۸ بازنشسته شد.
«باستان شناسی و هنر ایران در هزاره اول قبل از میلاد»، «مهر در ایران»، «عصر مفرغ ایران»، «عصر آهن ایران»، «هشت هزار سال سفال ایران»، «ایران پیش از تاریخ: عصر مس سنگی» و «باستان شناسی پیش از تاریخ بینالنهرین» شماری از آثار حسن طلایی هستند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر