- در سال 96 گروههای مختلف مردم در ایران از جمله زنان، دانشجویان، کارگران، کشاورزان، معلمان و مالباختگان با برخوردهای انتظامی، امنیتی و قضایی روبرو شدهاند اما خامنهای مدعی شده در ایران آزادی هست! آن هم در حالی که حتی وابستگان خود ٰرژیم نیز از سرکوب و محدودیت و ممنوعیت و حصر در امان نیستند.
- کاربران توییتر در رویارویی با ادعای خامنهای صدها توییت جدی و طنز منتشر کرده و همچنین از تجربههای شخصی خود نوشتهاند.
کیهان لندن- نخستین سخنرانی خامنهای در سال ۱۳۹۷ که روز اول فروردینماه در مشهد انجام شد با واکنشهای کاربران توییتر روبرو شده است. کاربران ادعاهای خامنهای مبنی بر وجود آزادی در ایران را دروغ ارزیابی کرده و به نقد آن پرداختند.
رهبر جمهوری اسلامی در سخنان خود به محورهای مختلفی چون دستپاکی مسئولان، وضعیت عدالت در کشور و همچنین وجود آزادی بیان و آزادی ابراز عقیده و انتقاد اشاره کرد.
خامنهای در بخشی از سخنان خود گفت: «افراد بی انصاف با سوء استفاده از آزادی، میگویند در کشور آزادی نیست و بیگانگان هم در تبلیغات خود آن را بازتاب می دهند در حالی که در کشور آزادی فکر، آزادی بیان و آزادی انتخاب وجود دارد.»
او همچنین ادعا کرد: «امروز هیچکس در جمهوری اسلامی، به دلیل مخالف بودن فکر و نظرش با حکومت، تحت تعقیب و فشار قرار نمیگیرد و بنا هم بر چنین کاری نیست اما آزادی در جمهوری اسلامی، همانند سایر نقاط دنیا، چارچوب دارد.»
این سخنان بیپایه و دروغ به سرعت با هشتگهای #دروغگو و #دروغگو_نیستم با واکنش کاربران توییتر روبرو شد. بیشترین بخش مورد توجه کاربران توییتر ادعای رهبر جمهوری اسلامی به وجود «آزادی» و «تحت تعقیب و فشار قرار نگرفتن مخالفان حکومت» است.
واکنش به سخنان خامنهای در شرایطی صورت میگیرد که از ابتدای عمر جمهوری اسلامی مخالفان و منتقدان نظام از هر گروه و دستهای زیر سنگینترین فشارهای امنیتی و قضایی قرار گرفته و با صدور انواع احکام تعلیق، بازداشت و اعدام روبرو شدهاند. از همین رو برای بسیاری از مردم شنیدن ادعای وجود «آزادی» در ایران آن هم از دهان رهبر جمهوری اسلامی اصلا قابل تحمل نیست. به ویژه آنکه در ماههای پایانی سال ۹۶ هزاران نفر از معترضانی که در تظاهرات سراسری دیماه شرکت کردند، کارگران، دراویش، دانشجویان و زنان احضار، بازداشت و محکوم به زندان شدند و یا تحت تعقیب قرار گرفتند؛ بسیاری از فعالان سیاسی و مدنی ممنوعالخروج بوده یا با سپردن وثیقه آزاد اما در انتظار برگزاری جلسه دادگاه هستند. حتی وابستگان خود جمهوری اسلامی از رؤسای جمهور سابق گرفته تا دیگر مقامات دچار حصر و محدودیت و ممنوعیت هستند.
در این میان دختران معروف به «دخترانِ خیابان انقلاب» که خواسته «آزادی پوشش» و «حجاب اختیاری» را در یک حرکت مدنی دنبال کردند و یا زنانی که در گردهمایی روز زن در تهران شرکت کردند نیز با ضرب و شتم و بازداشت روبرو شدند.
اما نه تنها فعالان سیاسی و مدنی و شرکتکنندگان در اعتراضات سراسری بلکه کشاورزان استان اصفهان نیز که نسبت به مدیریت ناکارآمد آب و کارگرانی که برای گرفتن ماهها حقوق عقبافتاده خود تجمع برگزار کردند با برخورد نیروهای امنیتی و انتظامی روبرو بوده و برخی از آنها ضرب و شتم و بازداشت شدند. برخوردی مشابه با معلمان نیز صورت گرفته است و تعدادی از معلمان اکنون در زندان بسر برده یا زیر فشارهای امنیتی قرار دارند.
یکی دیگر از برخوردهای امنیتی قابل توجه در سال ۱۳۹۶ برخورد با مالباختگانی بود که با اعتماد به مجوزهایی که از سوی بانک مرکزی برای موسسات مالی و اعتباری صادر شده بود سرمایه نقدی خود را به این موسسات سپرده و در نهایت با درهای بستهی موسساتی که گفته میشد ورشکست شدهاند روبرو بودند؛ مردمی که شاید تنها سرمایه زندگیشان همین مبالغی بود که نزد موسسات به امانت گذاشته بودند. جالب اینکه نیروهای انتظامی و امنیتی بارها و بارها به تجمعهای اعتراضی مالباختگان هجوم برده و آنها را مورد ضرب و شتم قرار دادند.
فشار امنیتی و قضایی بر فعالان محیط زیست و دو تابعیتیها، آن هم غالباً با اتهام جاسوسی، از جمله برخوردهای دیگری است که از سوی حکومت صورت میگیرد.
در این بین روزنامهنگاران، نویسندگان، شاعران و هنرمندان نیز مانند همه چهار دهه گذشته زیر ذرهبین نهادهای امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی قرار دارند تا در صورت هر گونه انتقاد و مخالفت با پروندههای امنیتی و بازداشت شوند.
در حالی که بسیاری از کاربران شبکههای اجتماعی با تمسخر و طنز با ادعای خامنهای برخورد کردهاند، برخی دیگر این سخنان را دروغی بزرگ ارزیابی میکنند و عدهای نیز پشنهادهایی برای او دارند تا نشان دهد ادعایش درست است.
احسان بداغی، روزنامهنگار اصلاحطلب در توییتر نوشته: «رهبری تأکید کردند در کشور آزادی کامل بیان، فکر و انتخاب وجود دارد و کسی برای اظهار نظر تحت تعقیب قرار نمی گیرد. خیلی عالی میشود برای اثبات عملی این گفته ایشان برای اولین بار یک نشست خبری برگزار کنند. خبرنگارانی مثل من سوالات زیادی از ایشان داریم، از جمله در همین حوزه آزادی بیان.»
سعید راحیل نیز با کنایه به ادعاهای خامنهای نوشته است: «به سخنرانی رهبری فکر میکنم مطمئن میشوم که حیف ای کاش المپیک مسابقه وقاحت داشت همه سکوها را فتح میکردیم.»
کاربر دیگری هم با نام بردن از صادق زیبا کلام نوشته است: «تبریک عرض میکنم، تبرئه شدید! بعد از تعطیلات خیلی فوری سخنرانی رهبری در مشهد را به دادگاه تجدید نظر ارائه و با طرح این موضوع که به استناد سخن رهبر هیچکس را نمیتوان به اتهام داشتن عقیده مخالف با حکومت، محکوم نمود درخواست نقض رأی قبل را نمایید.»
یکی دیگر از ادعاهای خامنهای که با واکنش کاربران روبرو شده است دروغگو خطاب کردن کسانی است که بگویند در ایران با مخالفان برخورد میشود. او گفت: «امروز آزادی فکر، بیان و انتخاب است و هیچکس به خاطر اینکه فکرش و نظرش مخالف حکومت است، تحت تعقیب قرار نمیگیرد، هر کس ادعا کند تحت فشار قرار گرفته، دروغ گفته است.»
در واکنش به این ادعای خامنهای دو هشتگ #دروغگو و #دروغگو_نیستم به سرعت در توییتر گسترش یافت و کاربران با استفاده از این هشتگ به تمسخر این ادعای خامنهای پرداخته و یا از تجربیات شخصی خود درباره برخوردهایی که به دلیل مخالفت با نظام و نگاه انتقادیشان با آنها شده است نوشتهاند تا نشان دهند این رهبر جمهوری اسلامی است که دروغ میگوید.
کاربری نوشته است: «احتمالا همه زندانیان سیاسی ما به خاطر بیاحترامی به من زندانند، آخه حضرت آقا خیلی به حقالناس معتقد هستند دوست ندارند مردم کشور به هم بیاحترامی کنن.»
امید نیز نوشته: «سال ۹۳ پسر عموی من را به خاطر فعالیت فیسبوکی و تویتتری بر ضد حکومت و رهبری وزارت اطلاعات گرفت و تا مدتی هیچکس ازش خبر نداشت تا تو زندان قم سر درآورد و حکم زندان ۵ ساله براش اومد.»
کاربر دیگری نوشته: «ایشون (خامنهای) از وقتی آقای ترامپ اومده جرأت نمیکنه حرفی از آمریکا بزنه و دشمن دشمن کنه! مجبوره که به ملت گیر بده، توهین کنه و دروغ بگه و… عصبانیه چون ملت بیدار شدن و با ترامپ هم نمیشه شوخی کرد.»
سمیر نیز نوشته است: «محمدرضا شجریان به دلیل همراهى با مردم در سال ۸۸ از نظر نظام منفور شد و این ربطى به آزادى بیان ندارد!» او در توییت دیگری نیز نوشته: «از یک هفته مونده به ۷ آبان ورودى پاسارگاد رو بستند و این ربطى به آزادى عقیده نداره!»
بابک نیز نوشته است: «فکر کنم من در توهماتم به اتهام «تبلیغ علیه نظام»، گفتن «بالای چشم حضرت آقا ابروست» و بیان عقاید آیینی پیشینیانم، به چهارسال حبس محکوم شدم!»
کاربری نیز به واقعیت دیگری اشاره کرده است: «راست میگه، خیلىها هم بودند که آزادى بیان داشتند و به زندان نیافتادند بلکه یک راست قبل از زندان رفتن کشته شدند!»
کاربر دیگری هم «چارچوب» مورد اشارهی خامنهای را به تمسخر گرفته است: «حق دارید در چارچوب قانون جمهوری اسلامی آزاد بیندیشید! اما آزادانه اندیشیدنتون نباید با چارچوبهای جمهوری اسلامی برخورد کند!»
یک کاربر هم از جانباختگان در زندانها نام برده است: «بفرما ستار بهشتی و کیانوش آسا و سینا قنبری و هزاران گل نشکفته پرپر ایران به خاطر چی اعدام شدند؟»
عارف نوشته است: «از دیروز گیج و مات و مبهوت به آزادی بیانی که داشتیم و نمیدونستیم فکر میکنم فقط نمیدونم چرا برای آگاه کردن یه شهروند عادی به حق و حقوقش در حضور پلیس ۱۰ ساعت تو بازداشتگاه بودم؟!»
کاربر دیگری نیز با یادآوری «اقدام علیه امنیت ملی» که یکی از اتهامات رایج و بیپایه علیه فعالان سیاسی و مدنی در زندان است نوشته: «منظور رهبر اینه که جرمی بنام «آزادی بیان» نداریم چون کلمه آزادی بیان غربیه به جاش از عنوان اقدام علیه امنیت ملی استفاده میکنیم.»
کاربر دیگری نیز نوشته است: «آزادی بیان وجود دارد ولی پس از بیان افراد خودکشی میشوند!»
کاربر دیگری هم به شوخی میپردازد: «از در اوین که اومدم بیرون یه خانمه پرسید شما را هم سیاسی گرفتن؟ به شوخی گفتم نه منو واسه مهریه گرفتن. فکر کنم باورش شد اون روز و به مقامات بالا منتقل کرده بود.»
در میان توییتهای زیادی که با هشتگ #دروغگو و #دروغگو_نیستم منتشر شده است توییت برخی زندانیان سیاسی معروف نیز به چشم میخورد. از جمله هنگامه شهیدی، روزنامهنگار و فعال سیاسی، نوشته است: «شهادت میدهم در سال ٨٨ فقط به جرم مصاحبه با BBC به ۶ سال زندان ظالمانه محکوم شدم؛ در آن سال هم در دو نوبت سه ماهه و چهل روزه در زندان انفرادی و جمعا سه سال اوین بودم و برای اعتراف به جاسوسی و رابطه جنسی با آقایان خاتمی و کروبی تحت شدیدترین فشارها قرار داشتم.»
سراج میردامادی، روزنامهنگار و پسردایی علی خامنهای نیز که پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ از ایران خارج و پس از بازگشت به ایران در سال ۹۲ بازداشت و زندانی شد در توییتی نوشته است: «فرمودند هیچ کس بخاطر اینکه نظرش مخالف نظر حکومت است، مورد تعقیب قرار نمیگیرد، خوب ما را هم احتمالا بخاطر سرعت غیرمجاز در رانندگی ۲ سال فرصت مطالعاتی فرستادند دانشگاه اوین! اتفاقا شرکت در مستند خط و نشان رهبر هم در راستای سرعت غیرمجاز بوده که در کیفرخواست مندرج است.»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر