۲۰ اسفند ۱۳۹۶

زیست بوم - «احیای طرح سد و تونل سوم کوهرنگ؛ اقدامی علیه مردم خوزستان»

  •  هژیر کیانی ریشه اصلی مسائل محیط زیستی خوزستان در انتقال بی‌ضابطه آب رودهای خوزستان و مسدودسازی حقابه‌ها دانسته است.
  •  « احیای طرح سد و تونل سوم کوهرنگ به زیان مردم استان خوزستان است.»
  •  «کشور مشکل کمبود آب ندارد بلکه تمامیت‌خواهی و سوءمدیریت هر روز عرصه را بر رودهای کشور تنگ‌تر می‌کند.»
 «احیای طرح سد و تونل سوم کوهرنگ؛ اقدامی علیه مردم خوزستان»

منوتو- یک فعال محیط زیست اقدام اخیر نمایندگان اصفهان در ارسال نامه به سخنگوی قوه قضاییه و درخواست احیای طرح سد و تونل سوم کوهرنگ را اقدامی علیه مردم خوزستان دانسته و گفته است: «نمایندگان خوزستان در مجلس بی‌تفاوت نسبت به این مساله سکوت کرده‌اند.»
هژیر کیانی با اشاره به اقدام نمایندگان اصفهان در مجلس برای فشار بر قوه قضاییه برای احیای مجوز باطل شده پروژه سد کوهرنگ ۳ این اقدام را غیرقانونی دانسته و محکوم کرده است.
بخ گفته این فعال محیط زیست، این رفتارها در شرایطی بروز می‌کند که خوزستان شاهد بدترین وضعیت آبی است و همه روزه گرد و خاک نفس کودکان خوزستانی را در سینه حبس می‌کند. کیانی گفته: «از طرفی شاهد کاهش ۵۰ درصدی میانگین بارش‌ها هستیم و آورد کارون به بی‌سابقه‌ترین وضعیت خود در ۱۰ سال اخیر مبتلا شده است.»
دبیر انجمن دوستداران طبیعت و محیط زیست خوزستان ریشه اصلی مسائل محیط زیستی خوزستان در انتقال بی‌ضابطه آب رودهای خوزستان و مسدودسازی حقابه‌ها دانسته است. به گفته او، رود کارون به هیچ وجه توان بارگذاری جدید را ندارد.
کیانی با اشاره به تصویب پنج ردیف بودجه‌ای سال ۹۷ برای اجرای طرح‌های انتقال آب از سرشاخه‌های رود کارون از جمله کوهرنگ ۳ و بهشت‌آباد گفته: «تخصیص آب از این دو پروژه به ترتیب ۲۵۰ و ۵۸۰ میلیون مترمکعب در سال‌های گذشته منظور شده که به هیچ وجه با آوردهای سال‌های اخیر همخوانی ندارد و نیازمند توقف بدون قید و شرط و بازنگری اساسی است.»
او با انتقاد از ساختار شورای عالی آب کشور گفته: «متاسفانه این شورا کاملا دولتی است و همواره تحت نفوذ لابی‌های مناطق کویرنشین است که به نام شرب هر بلایی دوست داشته‌اند سر کارون آورده‌اند.»
این فعال محیط زیست با محکومیت اقدام نمایندگان اصفهانی در ارسال نامه به قوه قضاییه برای احیای طرح و سد تونل سوم کوهرنگ عنوان کرد: «این رفتارهای متناقض محیط‌ زیستی به زیان مردم استان خوزستان است و مسئولیت پیامدهای این انتقال‌های فاقد مجوزهای محیط زیستی و پیوست‌های اجتماعی بر عهده وزارت نیرو و سازمان حفاظت محیط زیست خواهد بود.»
به باور کیانی کشور مشکل کمبود آب ندارد بلکه تمامیت‌خواهی و سوءمدیریت حاکم بر منابع و بخش مصرف آب به ویژه در بخش کشاورزی و توسعه صنایع آب‌بر و اشباع هر روز عرصه را بر رودهای کشور تنگ‌تر می‌کند.
براین اساس، وزارتخانه‌های نیرو و جهاد کشاورزی و سازمان حفاظت محیط زیست به جای تدوین و اجرای برنامه اقدام مشترک برای کاهش هدررفت آب تنها به پروژه‌های انتقال آب و سدسازی روی می‌آورند که تمامی برآوردها نشان می‌دهد با وجود نیمی از ظرفیت خالی سدهای کشور تداوم این توسعه یکجانبه و گرانقیمت به نفع کشور نیست.
به گفته دبیر انجمن دوستداران طبیعت و محیط زیست خوزستان اگر توسعه صنایع آب‌بر در استان‌های کویری متوقف و تنها ۱۰ درصد از هدرروی‌های بخش کشاورزی با اصلاح الگوی کشت و شیوه آبیاری کنترل شود، هیچ استانی مشکل کمبود آب شرب نخواهد داشت.
کیانی با اشاره به اینکه هنوز در جای جای ایران محصولات غیراستراتژیکی چون هندوانه کشت می‌شود و با افتخار از مقام سوم تولید هندوانه در جهان صحبت می‌کنند، گفته که با ممنوعیت کشت محصولاتی این چنینی اتفاق خاصی نمی‌افتد.
کیانی بخش مهمی از مشکلات آبی و محیط زیستی در خوزستان به عملکرد ضعیف مدیران این سازمان مرتبط دانسته و گفته با اینکه چند ماه از دستور استاندار برای تدوین سند امنیت آب خوزستان می‌گذرد ولی متاسفانه هیچ خبری از تدوین این سند به گوش نمی‌رسد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر