۵ فروردین ۱۳۹۷

زیست بوم - جنگل‌های مرزن‌آباد در انتظار هلی‌کوپتر در آتش می‌سوزند و نابود می‌شوند!

- در سال ۹۶ آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع ایران ۲۰ درصد افزایش داشته و ۳ هزار و ۳۰۰ هکتار جنگل‌ها در آتش سوخته و نابود شدند.
- سازمان محیط زیست درباره آتش‌سوزی جنگل‌ها در نوروز هشدار داده بود.
- آتش مرزن‌آباد یک‌بار خاموش ولی دوباره شعله‌ور شده است.
- مسافران نوروزی برای حفظ میراث طبیعی ایران باید از خاموش شدن آتش اطمینان کامل حاصل کنند.


کیهان لندن- در حالی که یک روز از آتش‌سوزی جنگل‌های مرزن‌آباد می‌گذرد، رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری چالوس گفته، به دلیل سخت‌گذر بودن این شهرستان، مهار آتش نیاز به هلی‌کوپتر دارد.
آتش‌سوزی در منطقه جنگلی حفاظتی بالادست روستای برار در بخش مرزن‌آباد که از روز گذشته آغاز شده، نه تنها خاموش نشده بلکه به دلیل وزش باد گرم همچنان ادامه دارد.
مهرداد خزایی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری چالوس گفته که به دلیل کوهستانی بودن این منطقه و شدت وزش باد، آتش به راحتی خاموش نمی‌شود و نیاز به هلی‌کوپتر هست.
وی گفته آنها درخواست هلی‌کوپتر کرده‌اند و تا آن موقع نیروهای منابع طبیعی، بسیج و اهالی روستاهای آغوزداربن، حریث و برار از صبح امروز مشغول خاموش کردن آتش هستند.
آغاز آتش‌سوزی جنگل‌های مرزن‌آباد در ارتفاع بیش از ۷۰۰ متری از سطح دریا  شروع شده که به گفته رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری چالوس، از ظهر دیروز ۴ گروه از منابع طبیعی، آتش‌نشانی، بسیج و مردم محلی برای خاموش کردن آتش تلاش کرده‌اند.
گزارش ایرنا حاکی است که این آتش ابتدا خاموش شد ولی بعد از ساعتی دوباره به دلیل افزایش دمای هوا و وزرش باد تند و گرم دوباره شعله‌ور شده است.
جنگل‌های مرزن‌آباد دارای گونه‌های درختی بلوط، افرا و ممرز است و مشخص نیست پس از یک‌ روز آتش‌سوزی چه میزان از این درختان نابود شده و از بین رفته‌اند.
حوزه منابع طبیعی شهرستان چالوس با ۱۶۱ هزار هکتار مساحت دارای ۷۹ هزار هکتار جنگل و ۵۳ هزار هکتار مرتع است و مجموع مساحت آبادی‌ها و مستثنیات آن نیز در حدود ۲۹ هزار هکتار برآورد می‌شود.
علی تیموری مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان محیط زیست پیش از این گفته بود که آتش‌سوزی‌ جنگل‌ها و مراتع در سال ۹۶ نسبت به سال قبل، ۲۰ درصد افزایش داشته، تا حدی که ۳ هزار و ۳۰۰ هکتار از جنگل‌ها و مراتع ایران در آتش‌سوزی نابوده شده.
به گفته این مقام محیط زیستی، خوزستان بالاترین میزان آتش‌سوزی جنگل و مراتع را داشته و یک هزار و ۵۰۰ هکتار از آتش‌سوزی‌ها سهم خوزستان و کردستان بوده.
تیموری همچنین هشدار داده بود که آتش‌سوزی جنگل‌ها از عید نوروز و تعطیلات آغاز می‌شود و دلایل آن را «کاهش بارندگی که در ۵۰ سال اخیر بی‌سابقه بوده» دانسته است.
وی گفته بود: «دلیل اینکه احتمال افزایش حریق در عید نوروز داده می‌شود به خاطر کاهش بارش‌ها، خشکی هوا، خشکی درختان و خشکی پوشش گیاهی خواهد بود که خطر این مسئله مهم باید مورد توجه جدی قرار گیرد.»
پیش از این هواشناسی و اداره کل مدیریت بحران مازندران نسبت به افزایش محسوس دمای هوا ، وزش باد گرم به ویژه در ارتفاعات و دامنه ها هشدار داده و از شهروندان مازندرانی و مسافران نوروزی خواسته شده بود روز شنبه، ۴ فروردین، به هیچ وجه در حاشیه جنگل ها و مراتع آتش روشن نکنند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر