- سه طرح «رونق تولید»، «بهسازی و نوسازی صنایع» و «حمایت از تولید و اشتغال» توسط دولت تصویب شدند اما اجرا نشدند!
- وزیر صنعت، معدن و تجارت بر ضرورت بهسازی صنایع کشور تاکید کرده بود.
کیهان لندن- دولت روحانی از ابتدای سال ۹۶ و احتمالا با اهداف انتخاباتی از طرح ۱۰هزار میلیاردی نوسازی و بهسازی ۵۰۰۰ واحد صنعتی سخن میگفت که قرار بود تا پایان سال ۹۶ آن را به سرانجام برساند. اکنون با فرا رسیدن آخرین روزهای سال مشخص میشود این طرح هم مانند بسیاری دیگر از وعدههای حسن روحانی و دولتمردانش همچنان بلاتکلیف باقیمانده است.
در ابتدای سال جاری قرار بر این بود که سه طرح حمایتی با عناوین «رونق تولید»، «بهسازی و نوسازی صنایع» و «حمایت از تولید و اشتغال» با اعتباری معادل ۵۰هزار میلیارد تومان مورد توجه قرار گیرد. این طرحها به ترتیب مربوط به رونق تولید ۱۰هزار واحد صنعتی با اعتباری معادل ۲۰هزار میلیارد تومان، نوسازی و بهسازی ۵۰۰۰ واحد صنعتی با اعتباری معادل ۱۰هزار میلیارد تومان و حمایت از تولید و اشتغال ۱۰هزار بنگاه اقتصادی و تامین مالی ۶۰۰۰ واحد نیمه تمام با پیشرفت فیزیکی حداقل ۶۰درصد بود.
همچنین چه در زمان رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری و چه در زمان آغاز بهکار دولت دوم حسن روحانی، انجام این سه طرح از سوی دولتمردان به عنوان یکی از برجستهترین اقدامات دولت معرفی میشد که در مجموع بر خروج از رکود، افزایش تولید، افزایش صادرات و کاهش نرخ بیکاری موثر خواهد بود.
در واقعیت هم فرسوده شدن بسیاری از تجهیزات و واحدهای صنعتی به ایجاد رکود شدید و کاهش یا توقف تولید و پیرو آن اخراج کارکنان منتهی شده است و از سوی دیگر امکان رقابت تولیدات داخلی در بازارهای جهانی و حتی رقابت این تولیدات با کالاهای مشابه وارداتی در بازار داخل کشور را از میان برده است.
محمد شریعتمداری، وزیر صنعت، معدن و تجارت هم گفته بود با توجه به اینکه ۹۵درصد واحدهای تولیدی در کشور صادراتی نیستند طرحهای توسعهای واحدهای صنعتی، به شکل صادرات محور، به طور جدی در دستور کار دولت قرار گرفته است.
شریعتمداری همچنین با تاکید بر اینکه اگر به نوسازی صنعتی تحت عنوان موضوعی حاد نگاه نشود صنایع ایران با بحران عمیقی روبرو میشوند، گفته بود که تصمیمات فوری میتواند بسیاری از این واحدها را در مسیر درست قراردهد و در قدم بعدی به سمت بازسازی و نوسازی و اصلاح تکنولوژی بروند، چراکه اکثر ماشین آلات مربوط به دهه ۷۰ بوده و نیازمند بازسازی جدی هستند.
اکنون خبرگزاری ایسنا در گزارشی درباره سرنوشت این طرحها مینویسد نه تنها این طرح با تاخیر فراوان در اجرا روبرو شد و در فصل پایانی سال کلید خورد بلکه به هیچ وجه تسهیلات درخوری از سوی نظام بانکی به این طرح اختصاص نیافته و علاوه بر این با استقبالی از سوی واحدهای تولیدی و صنعتی به منظور نوسازی و بهسازی صنایع روبرو نشده است.
ایسنا همچنین مینویسد محسن صالحینیا، معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز ضمن ابراز تاسف به دلیل عدم موفقیت در پرداخت تسهیلات نوسازی و بهسازی صنایع اعلام کرد که قرار بر این بود که ۱۰هزار میلیارد تومان تسهیلات جهت نوسازی و بهسازی صنایع پرداخت شود که از این رقم تنها ۴۸۰میلیارد تومان تاکنون محقق شده است.
به گفته صالحینیا، طرح یادشده طی دو تا سه ماه گذشته در دستور کار قرار گرفته و از ۵۶۰۰ واحد متقاضی ۱۲۰۰ واحد به بانکها معرفی، اما متاسفانه ۱۴۰ واحد موفق به دریافت تسهیلات شدند.
این گزارش در ادامه میافزاید مساله قابل تأمل این است که به چه دلیل طرح نوسازی و بهسازی صنایع از نظر زمانی با تاخیر و در فصل پایانی سال کلید خورد. مساله دیگر علت عدم استقبال واحدهای تولیدی و صنعتی حتی در مدت زمانی سپری شده از آغاز طرح مذکور جهت دریافت تسهیلات بانکی است.
در پایان گزارش ایسنا آمده است نکته مبهم نیز اینست که آیا میزان سود تسهیلات و تشریفات اداری مانع استقبال تولیدکنندگان جهت دریافت تسهیلات در بخش نوسازی و بهسازی صنایع شده یا اینکه مشکل به وجود آمده به دلیل تاخیر در اجرا یا عدم همکاری وزارت صنعت یا نظام بانکی موجب ناکارآمدی طرح یادشده است؟
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر