۲۳ اسفند ۱۳۹۶

چاپ پنجم کتاب «آسیب شناسی یک شکست» منتشر شد!

برای کمک به زلزله زدگان کرمانشاه
 
 پس ازفاجعهء زلزلهء کرمانشاه و ضرورت کمک رسانی به هموطنان شریفِ ما،فروشِ همّت عالیِ چاپ پنجم کتاب«آسیب شناسی یک شکست»اقدام کوچکی دراین راه بودکه خوشبختانه با همّت و حمایت گرمِ هموطنان روبرو شده است.دراین«زمستان بی برگی»چنین استقبال و عنایتی نمونهء دیگری ازهمدلی ها و همبستگی های ملّی مارا  آشکار می سازد.

تاکنون 598نفر(درداخل وخارج از کشور)با کمک های مالی و مستقیمِ خود به زلزله زدگان، همّتِ عالی خویش را درخرید و سفارشِ این کتاب  ابراز داشته اند.

  نگارنده ضمن سپاس صمیمانه ازهمّتِ ایرانیارانِ عالیمقدار،به آگاهی می رساند که درآستانهء نوروزباستانی،متن«پ.د.افِ»کتاب (باویرایش تازه و افزوده های بسیار)برای درخواست کنندگان ارسال می شود.
افزوده های چاپ تازه-به اضافهء عکس های متعدّد- و درنتیجه،حجمِ سنگینِ متنِ اینترنتی،باعث شده تاکتاب درقطع بزرگ(A4) منتشرشود.این امر،استفاده ازمتن کتاب(خصوصاًبرای دوستانِ داخل ایران)را آسان تر می سازد و نیز از نشرِغیرمُجاز کتاب توسط ناشران دیگر جلوگیری خواهدکرد.
دوستانی که خواهان دریافت متنِ«پ.د.افِ»کتاب هستند می توانندبهاء همّتِ عالیِ آن رابه حساب«بنیادنیکوکاریِ نوروز »(کمک به زلزله زدگانِ کرمانشاه) واریزنمایند(1).
دربخشی ازپیشگفتارچاپ تازهء کتاب  می خوانیم:
پژوهش‌هاي تاريخي در گذرِ روزگاران تكامل مي‌يابند و مانند هر پديدهء اجتماعي، دستخوش تحـّول مي‌شوند. در روند اين تحـّول و تكميل است كه گفته‌اند: «هر تاريخي، تاريخ معاصر است». بر اين اساس، برخي كساني كه تا ديروز «قهرمانان ملّي» و «اسطورهء شراقت و شهامت» قلمداد مي‌شدند، امروزه به صفت ديگري ناميده مي‌شوند(2).
حوزهء مطالعات نگارنده – اساساً – تاريخ و فرهنگ و عرفان ايران است و پرداختن به زندگي و كارنامهء سياسي دكتر مصدّق، ناشي از يك «كنجكاوي» و حاصل اين پرسش بود كه «چرا پس از گذشت چند دهه، شخصيـّت سياسي مصدّق و خصوصاً رويداد 28 مرداد تا اين حدّ در حافظهء تاريخي و سياسي ما تداوم يافته است و – اساساً – دستاورد مبارزات 50 سالهء دكتر مصدّق در حوزهء توسعه و تجدّد ملّي در ايران معاصر چه بود؟ و… لذا، اين كتاب كوچك تلاشي تازه براي پاسخ دادن به پرسش يا پرسش‌هاي كهنه و ديرينه است.
در چاپ تازه  اسناد و موضوعات تازه‌اي به كتاب افزوده شده‌اند،از جمله:
نگاهي تازه به قتل اسرارآميز سرتيپ افشارطوس، رئيس شهرباني دولت مصدّق. با توجه به قتل‌هاي زنجيره‌اي اين دوران توسّط «كميتهء ترور سازمان نظامي حزب توده» (به رهبري خسرو روزبه و نورالدين كيانوري)، نگارنده اين فرضيـّه را مطرح كرده كه نقش اين «كميتهء ترور» در قتل افشارطوس به منظور فتنه‌انگيزي و تشديد اختلاف بين مصدّق و شاه و سپس، براي بدنام كردن و متّهم نمودن يكي از دشمنان سرسخت حزب توده (یعنی دكتر مظفّر بقائي) چه بود؟
ازاین گذشته، از ارديبهشت تا مردادماه 1332، حوادث مهمّي در عرصهء سياسي ايران روي داد كه سرشت و سرنوشت سياسي دكتر مصدّق را در 28 مرداد 32 رقم زد. ما این مسائل و رویدادها را در بخش «از اردیبهشت دوزخی تا مردادماه خاموش» بررسی کرده‌ایم.
مقايسه و مقابلهء فلسفهء سياسي دكتر مصدّق با آراء و انديشه‌هاي رضا شاه، محمّد علي فروغي، قوام‌السّلطنه، دكتر مظفّر بقائي و خليل ملكي چشم‌انداز جالبي از عقايد اين پنج شخصيـّت ممتاز تاريخ معاصر ايران به دست مي‌دهد. مفهوم «مقابله» – جدا از معناي مقايسه و تطبيق – ناظر به تقابل اين عقايد است كه – گاه – در كسوت اتّهامات بي‌پايهء اين و آن خود را نشان داده است. در چاپ پنجم كتاب، ما اين عقايد را در بخش «مقايسه‌ها و مقابله‌ها» مورد بررسي قرار داده ایم.
حقيقت- خصوصاً حقيقت تاريخي- تراوش فكر و انديشهء يك فرد نيست بلكه اين امر، محصول تلاش همهء كساني است كه با بردباري و شجاعت در شبانه‌هاي تيره، نقبي به سوي نور (حقيقت) مي‌زنند، از اين نظر، تحقيق به معناي جستجو كردن حقيقت است. لذا، كتاب حاضر تنها مي‌تواند بخشي از حقيقت باشد، به اين اميد كه «بر اين نامه‌ بر سال‌ها بگذرد» و پژوهندگان آينده، كاستي‌ها و كمبودهاي آن را جبران سازند.
 ____________________________
1-چاپ ششم کتاب(درقطع معمولی،حدود800صفحه)توسط نشرفرهنگ  منتشرخواهدشد.
 2- نمونه‌اي از اين تغيير صفت و ارزيابي، سرنوشت خسرو روزبه است كه با انتشار اسناد و مدارك مستند، ثابت شد كه وي قاتل روزنامه‌نگار معروف، محمّد مسعود و كسان ديگر بوده است؛ حقيقتي كه باعث شد تا احمد شاملو، نام خسرو روزبه را از پيشاني شعر معروف «خطابهء تدفين» حذف كند. نگاه كنيد به: احمد شاملو، مجموعهء اشعار، انتشارات بامداد، آلمان، 1989، ص1156. براي اعترافات خسرو روزبه و ديگران درسربه نیست کردنِ مخالفان نگاه كنيد به: زيبائي، علي، كمونيسم در ايران، نشر كيهان، 1343، تهران، صص427-555      

تارنمای دکتر  علی میرفطروس

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر