۲ فروردین ۱۳۹۷

بهترین جاها برای گردشهای نوروزی

یک میلیون اثر تاریخی و فرهنگی ثبت شده، بیش از ۲ هزار جاذبه گردشگری با توان دگرگونی به قطب‌های ملی و بین‌المللی گردشگری، ۵ هزار جاذبه طبیعی و ۳ هزار آیین ملی را در کمتر کشوری خواهید یافت.

گوناگونی آب و هوای میهن عزیزمان فرصتی بی‌نظیر برای سفرهای فصلی فراهم آورده است که با اندک درنگ و پژوهشی در بخش‌بندی‌های  اقلیمی ایران، می‌توان سفری برنامه‌ریزی شده و دلنشین را تدارک دید. خوب است بدانیم که:
برای دیدن کویر، ماه نخست فروردین و ماه نخست پاییز بهترین زمان است
برای دیدن دشت‌های پرگل، ماه‌های دوم و سوم بهار مناسب‌تر است
برای دیدن اماکن تاریخی هر زمانی جز روزهای تعطیل!
برای دیدن کوهستان در ایران، ماه اول تابستان بهترین زمان است
برای دیدن دریای جنوب، ماه آخر پاییز بهترین زمان است
برای دیدن جنگل، ماه آخر تابستان تا ماه آخر پاییز مناسب است

گام نخست:
سفرهای برنامه‌ریزی شده گروهي و یا گشت با تور بهترین روش مسافرت‌های نوروزی است، زیرا زمان کم و همه‌جا شلوغ است، هم‌چنین دسترسی به جای مناسب برای اتراق بسیار سخت یا گران است.
گرفتن آگاهی از ستاد سفرهاي نوروزي كه در ورودي بيش‌تر شهرهاي كشور دایر است، بهترين شيوه براي سفر و دیدار از شهرهايي است كه تاكنون ندیده‌ایم یا آگاهي چنداني از آن‌ها نداريم.

بخش‌بندی اقلیمی ایران چگونه است؟
منطقه یک البرز: کانون کار‌آمد‌ترین راه‌های کشور است و سفر به این مناطق در ابتدای بهار و پاییز مناسب.
منطقه دو سبلان: شامل استان ساحلی گیلان، استان کوهستانی آذربایجان و دشت استان زنجان که این منطقه برحسب پستی و بلندی از معتدل تا گرم در تابستان و دمای متغیر در زمستان هم‌چنین اواخر بهار و تابستان و اوایل پاییز بهترین مقصد برای سفر است.
منطقه سه زاگرس غربی: از نظر راه بسیار مهم و دسترسی‌های خوبی دارد. استان‌های آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، همدان، ایلام، اصفهان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، خوزستان و لرستان تا استان‌های فارس، کرمان و هرمزگان ادامه می‌یابد. به‌ویژه درفصل سرد سال محدودیت دارد.
منطقه چهار پایتخت باستانی ایرانآب و هوای آن در جلگه خوزستان گرم و مرطوب در چهارمحال و بختیاری سرد و مرطوب است. محورهای ارتباطی آن از نظر گردشگری بسیار مهم هستند و دسترسی به بسیاری نقاط را فراهم می‌نماید که البته در برخی نقاط ناهمواری دارد و به بهسازی نیازمند است.
منطقه پنج قلب ایران (پرشیا): این منطقه دارای آب و هوای خشک و نیمه خشک در اصفهان، نایین، انارک و اردستان بوده و  آب و هوای سرد و نیمه مرطوب در فریدون‌شهر و سمیرم، آب و هوای سرد و مرطوب در شمال و شمال شرق استان فارس و کهکیلویه و بویراحمد و آب و هوای گرم و مرطوب در بوشهر و جنوب و جنوب شرقی استان فارس است. فصل بهار و پاییز بهترین زمان برای سفرهای گردشگری به این منطقه است. شیراز، اصفهان، بوشهر و یاسوج مهم‌ترین کانون‌های شهری در این منطقه هستند و شیراز و اصفهان قطب‌های اصلی گردشگری در مقیاس ملی تا جهانی هستند.
ویژگی گونه‌های سفر:
1- طبيعت‌گردي به دليل ارزان‌تر و سالم‌تر بودن: لرستان، خوزستان به‌ويژه شهرهاي آبادان، دزفول، شوشتر و انديمشك و تمام خطه جنوبي كشور ديدني‌هاي بسياري دارد كه شوربختانه مورد توجه گردشگران زیادی قرار نگرفته است هم‌چنين جزاير جنوب كشور قابليت فراواني براي سفرهاي نوروزي دارد، از غربي‌ترين تا شرقي‌ترين نقطه هم تاريخ دارد هم طبيعت و فرهنگ كهن را.
كهگيلويه و بويراحمد، كردستان، چهارمحال و بختياري و گلپايگان، طبيعت بسيار بكر و زيبايي دارند و مسير كليشه‌اي سفر هم ندارند.
نکته: آذربايجان غربي، اردبيل و آذربايجان شرقي در روزهای نورز و اول فروردین ماه سردتر و خلوت‌تر از نقاط دیگر کشور هستند اما گزينه‌هاي خيلي خوبي براي سفرهاي نوروزي به شمار مي‌آيند. اگر كسي مي‌خواهد به شلوغي آزاردهنده برنخورد مي‌تواند به اين مناطق برود.
2- سفرهاي يكي دو روزه به كوير: با توجه به آب و هواي مناسب بهار مي‌تواند خاطره‌انگیز و مناسب باشد. مثلا پارك ملي كوير و كوير مرنجاب در نزديكي‌هاي تهران با دسترسی آسان برای مسافران استان تهران.
3- اگر به دلایلی باید به نقاط شلوغ سفر کنید: خود را به دامان طبیعت آن منطقه برسانید. برای نمونه در جزيره قشم به جز شهر و بازارها كه هميشه شلوغند، سايت‌هاي طبيعي و تاريخي زيادي وجود دارد كه بسیار ارزشمند و دیدنی  اما همواره از نگاه‌ها دورند. 

پیشنهادهای نورزی:
اگرچه زیبایی‌های ایران در یک فهرست کوچک نمی‌گنجد برای شناخت بیشتر چند نمونه که شاید کمتر به آن سفر کرده‌اید یا گوشه‌ای از آن را هنوز ندیده‌اید، برایتان برگزیدیم انتخاب با شماست... با آرزوی نوروزی نیک انجام و فرجامی خوش
1- دیلم و گناوه: از شهرستان‌های استان بوشهر در جنوب ایران است. فصل بهار با فرشی از علفزار و گل‌های رنگارنگ از دامنه ‌کوه‌های زاگرس در شرق تا کرانه خلیج نیلگون فارس در غرب آراسته شده جلگه حاصل‌خیز خوزستان همه ساله برخلاف دیگر مناطق کشور از فصل زمستان پذیرای بهار است. ساحل ماسه‌ای خلیج فارس پر از صدف‌های دریایی است و نوای مرغان دریایی جاذبه دیگری از طبیعت زیبای این گستره است.
پهلوگیری شناورهای تجاری و ماهی‌گیری در لنگرگاه‌ها و هیاهوی ملوانانی که آبزیان شكار شده را از انبار شناورها تخلیه می‌کنند و بارهای تجاری را در گمرک پیاده می‌كنند دیدنی است. بازارهای تجاری بندر دیلم پر از کالاهای خارجی با قیمت‌های ارزان و مناسب است جاذبه دیگری برای گردشگرانی است.
2- همدان: پایتخت فرهنگی ایران: غار علیصدر، موزه تپه هگمتانه، تپه هگمتانه، گنبد علویان، آرامگاه باباطاهر، آرامگاه بوعلی سینا، آبشار گنج‌نامه، کتیبه‌های گنج‌نامه، شیر سنگی
3- درود:  شرق استان لرستان با طبیعتی بکر و دست نخورده، مردمانی خونگرم‌ که به زبان لری سخن می‌گویند. کوه، جنگل، رودخانه، سراب، دره و حیات‌وحش دست‌نخورده دارد. دره اسپر، دره نی‌گاه، کوه پریز، کوه قارون، زیارتگاه شاه پیروالی، بابا هور، آبشار بیشه، دریاچه گَهَر، از زیبایی‌های طبیعی این شهر هستند.
4- کرمان: دیدنی‌های کرمان پایان‌ناپذیر است، گوناگونی خوراک‌های سنتی و با مزه‌های گوناگون.
گنبد جبلیه، مجموعه گنجعلی‌خان، باغ شازده، مسجد جامع مظفری، مسجد جامع ملک، آرامگاه شاه نعمت‌الله‌ولی، بازار کرمان، آتشکده زرتشتیان، حصار شهر قدیم کرمان، بقایای دایناسورها، یخدان مؤیدی، ارگ راین، ارگ بم، قلعه دختر و قلعه اردشیر و بسیاری از جاهای دیگر از ديگر جاذبه‌های تاریخی کرمان هستند و کویر لوت، کوه هزار، باغ نظر، باغ بیرم‌آباد و بسیاری از باغ‌های دیگر
5- اهر: شهر جنگل‌های ارسباران، بهشت گمشده آذربایجان شرقی، بازمانده‌های زیادی از روزگار پیش از اسلام و ساسانی دارد.
آرامگاه شیخ شهاب‌الدین اهری، خانه تاریخی قاسم‌خان اهری، خانه بشیر آمر و جنگل‌های ارسباران از ديگر جاذبه‌های گردشگری این شهر زیبا و تاریخی است.
6- فومن : جلگه‌ای میان کشت‌زارها و باغ‌ها. به شوند مجسمه‌های زیادی که در شهر هست، شهر مجسمه‌ها خوانده می‌شود. آب وهوای مناسب، جنگل‌ها و کوه‌های پوشیده از درختان و چشمه‌های بسیار و جاهای تاریخی فرهنگی (ماسوله و قلعه رودخان) ماسوله عروس شمال، بهشت خدا روی زمین، مردمانی پاک و پاک‌نژاد.
7- نیشابور: شهر زیبای تاریخی با طبیعتی زیبا و بی‌مانند. شهرستان نیشابور در دامنه‌ي رشته‌کوه‌های البرز و بینالود و مناطق کوهستانی قرار دارند، شهرها و روستاهای دیزباد، خرو، بار، دررود و بوژان و غار و کوه ابراهیم ادهم از ديگر مراکز گردشگری طبیعی نیشابور است.
تارنمای امرداد - فریبا کلاهی

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر